Smulpaapje weekmenu #47



In het kader van de kookboeken7daagse maakte ik een top 10 met mijn eigen favoriete kookboeken, want er staan er méér dan genoeg in de kast. Hoe leuk om dan ook het weekmenu samen te stellen met gerechten uit die boeken, die ik voor Smulpaapje reviewde.

In dit Smulpaapje weekmenu dan ook gerechten van Jamie Oliver, Denise Kortlever, Donal Skehan, Yvette van Boven, Karin Luiten én Rutger van den Broek. Heb een smakelijke week!

Maandag            Jamie Oliver’s pasta met paddenstoelen
Een gezonde, snelle pasta uit Jamie Oliver's Superfood voor familie & Vrienden.

Dinsdag              Burrito Bowl uit All day Bowls van Denise Kortlever
Een Mexicaans kommetje vol met heerlijkheid!

Woensdag        Warme kipsalade uit Vers van Donal Skehan
Je krijgt je kinderen aan de groentenoodles, als je er de lekkerste satésaus ooit bij serveert!

Donderdag        Een verrassende en snelle pasta van Yvette van Boven
Gezond, snel en superlekker deze Ierse Carbonara uit Home sweet home van Yvette van Boven.

Vrijdag            Verse loempia’s uit Slim zonder zakjes & pakjes van Karin Luiten
Een ideaal gerechtje om het weekend mee in te luiden en perfect ook om restjes van de afgelopen week mee op te maken!

Weekendtip      Kaaskoekjes van uit het Hartige Bakboek van Rutger Bakt
De lekkerste kaaskoekjes van Manchego, voor bij de borrel dit weekend.

Boodschappenlijst

Maandag

2 teentjes knoflook
1 rode ui
1el olijfolie
15g verse tijm
350g kastanjechampignons
300g (volkoren) pasta
1 volle el bloem
400ml melk
1-2 tl truffelolie
300g Huttenkäse
15g platte peterselie
1 citroen
Parmezaanse kaas
100g babyspinazie

Dinsdag

4 kippendijen
2el olijfolie
1el gemalen chipotlekruiden (AH)
2 limoenen
1 blik chilibonen (à 400g)
1 grote avocado
½ rode ui
3 cherrytomaatjes
2el zure room
200g quinoa
150g chorizo
1el olijfolie
1tl gerookt paprikapoeder
½ bosje peterselie

Woensdag

4 kippendijen
½ el kurkuma
½ el kerriepoeder
2tl gemalen koriander
2 tenen knoflook
1 duimgroot stuk verse gember
1tl honing
1 limoen
1tl zonnebloemolie
2 grote wortels
1 courgette
1 komkommer
200ml kokosmelk
4el pindakaas
½ el ketjap manis
1tl srirachi saus (of gebruik sambal)
½ tl gemberpoeder
½ tl knoflookpoeder
1el limoensap

Donderdag

300g boerenkool
500g spaghetti
200g spekblokjes
2 kleine tenen knoflook
2 eidooiers
2 eieren
250ml slagroom
75g parmezaanse kaas

Vrijdag

8 ronde rijstvellen (ik gebruik die van Koh Thai, oa bij AH te koop)
75g rijst vermicelli (ik gebruik die van Koh Thai, oa bij AH te koop)
halve komkommer
halve grote mango
3 lenteuitjes
handje munt
100g gare garnalen
1 limoen
2el sojasaus
1el vissaus
1el suiker
1 kleine teen knoflook
halve tl srirachisaus (of sambal), meer mag

Weekendtip

150g boter
225g manchego
1-2tl verse tijm
½ tl zout
225g bloem
versgemalen zwarte peper
1 losgeklopt ei
 

 

Gepubliceerd op 15 november 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.