Romige pasta uit Jamie Oliver’s Super Food voor familie en vrienden



Als je een recept uit een nieuw kookboek, dat je reviewt, moet kiezen wil je aan de ene kant dat het makkelijk te maken is en aan de andere kant dat het een goed beeld geeft van het betreffende boek. Kiezen uit Jamie Oliver’s Super Food voor familie & vrienden is alleen bijna onmogelijk, want het staat bomvol met lekkere recepten.

Toch koos ik voor een, wellicht voor de hand liggend, pastagerecht. Omdat ik benieuwd was hoe de combinatie van huttenkäse met paddenstoelensaus zou werken. En hoewel ik nog steeds liever ga voor créme fraiche levert het wel een verrassend romige saus op. Oh en je pasta staat in nog geen half uur op tafel. Ook fijn!

Voor 4 personen

2 teentjes knoflook (in het originele recept worden er 4 gebruikt), fijngesneden
1 rode ui, fijngesneden (in het originele recept worden er 2 gebruikt)
1el olijfolie
15g verse tijm, alleen de blaadjes
halve theelepel chili vlokken (deze heb ik weggelaten)
350g kastanjechampignons, dungesneden
300g (volkoren) pasta
1 volle el bloem
400ml melk
1-2 tl truffelolie
300g Huttenkäse
15g platte peterselie, fijngesneden
citroenrasp
Parmezaanse kaas
optioneel: ik voegde nog 100g babyspinazie toe

verder nodig: blender

Romige pasta met paddenstoelen en truffel

Verhit de olie en bak om medium vuur de ui en knoflook 10 minuten zachtjes in de olie. Doe er de tijm en (als je die gebruikt) chili bij. Een derde van de gesneden champignons bewaar je voor straks. De andere helft mag er bij als de ui en knoflook 10 minuutjes hebben gehad. Bak een vijftal minuten mee. Zet ook een grote pan op met ruim water, om de pasta in te koken. Doe dit al dente, dus een minuutje minder lang dan op de verpakking staat.

Jamie Oliver’s pasta uit Super Food

Bestrooi de paddenstoelen met de bloem en bak dit een minuutje mee. Dan de melk erbij, goed doorroeren en 5 minuutjes laten pruttelen. Dan mag alles in de blender (voorzichtig!) en doe je de truffelolie erbij. Ben hier bescheiden mee, de smaak kan snel overheersen. Liever later nog een drupje erbij, dan meteen te veel. Blend alles tot het fijn is en giet het dan terug in de pan. Giet de pasta af en doe die bij de saus, samen met de huttenkäse. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper. Ik deed er op dit moment ook nog spinazie door, die door de warmte vanzelf slinkt.

Serveer met wat citroenrasp en Parmezaanse kaas over de pasta heen. Yum!

Gepubliceerd op 31 augustus 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.