Romige pasta uit Jamie Oliver’s Super Food voor familie en vrienden



Als je een recept uit een nieuw kookboek, dat je reviewt, moet kiezen wil je aan de ene kant dat het makkelijk te maken is en aan de andere kant dat het een goed beeld geeft van het betreffende boek. Kiezen uit Jamie Oliver’s Super Food voor familie & vrienden is alleen bijna onmogelijk, want het staat bomvol met lekkere recepten.

Toch koos ik voor een, wellicht voor de hand liggend, pastagerecht. Omdat ik benieuwd was hoe de combinatie van huttenkäse met paddenstoelensaus zou werken. En hoewel ik nog steeds liever ga voor créme fraiche levert het wel een verrassend romige saus op. Oh en je pasta staat in nog geen half uur op tafel. Ook fijn!

Voor 4 personen

2 teentjes knoflook (in het originele recept worden er 4 gebruikt), fijngesneden
1 rode ui, fijngesneden (in het originele recept worden er 2 gebruikt)
1el olijfolie
15g verse tijm, alleen de blaadjes
halve theelepel chili vlokken (deze heb ik weggelaten)
350g kastanjechampignons, dungesneden
300g (volkoren) pasta
1 volle el bloem
400ml melk
1-2 tl truffelolie
300g Huttenkäse
15g platte peterselie, fijngesneden
citroenrasp
Parmezaanse kaas
optioneel: ik voegde nog 100g babyspinazie toe

verder nodig: blender

Romige pasta met paddenstoelen en truffel

Verhit de olie en bak om medium vuur de ui en knoflook 10 minuten zachtjes in de olie. Doe er de tijm en (als je die gebruikt) chili bij. Een derde van de gesneden champignons bewaar je voor straks. De andere helft mag er bij als de ui en knoflook 10 minuutjes hebben gehad. Bak een vijftal minuten mee. Zet ook een grote pan op met ruim water, om de pasta in te koken. Doe dit al dente, dus een minuutje minder lang dan op de verpakking staat.

Jamie Oliver’s pasta uit Super Food

Bestrooi de paddenstoelen met de bloem en bak dit een minuutje mee. Dan de melk erbij, goed doorroeren en 5 minuutjes laten pruttelen. Dan mag alles in de blender (voorzichtig!) en doe je de truffelolie erbij. Ben hier bescheiden mee, de smaak kan snel overheersen. Liever later nog een drupje erbij, dan meteen te veel. Blend alles tot het fijn is en giet het dan terug in de pan. Giet de pasta af en doe die bij de saus, samen met de huttenkäse. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper. Ik deed er op dit moment ook nog spinazie door, die door de warmte vanzelf slinkt.

Serveer met wat citroenrasp en Parmezaanse kaas over de pasta heen. Yum!

Gepubliceerd op 31 augustus 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...