Romige pasta uit Jamie Oliver’s Super Food voor familie en vrienden

Als je een recept uit een nieuw kookboek, dat je reviewt, moet kiezen wil je aan de ene kant dat het makkelijk te maken is en aan de andere kant dat het een goed beeld geeft van het betreffende boek. Kiezen uit Jamie Oliver’s Super Food voor familie & vrienden is alleen bijna onmogelijk, want het staat bomvol met lekkere recepten.
Toch koos ik voor een, wellicht voor de hand liggend, pastagerecht. Omdat ik benieuwd was hoe de combinatie van huttenkäse met paddenstoelensaus zou werken. En hoewel ik nog steeds liever ga voor créme fraiche levert het wel een verrassend romige saus op. Oh en je pasta staat in nog geen half uur op tafel. Ook fijn!
Voor 4 personen
2 teentjes knoflook (in het originele recept worden er 4 gebruikt), fijngesneden
1 rode ui, fijngesneden (in het originele recept worden er 2 gebruikt)
1el olijfolie
15g verse tijm, alleen de blaadjes
halve theelepel chili vlokken (deze heb ik weggelaten)
350g kastanjechampignons, dungesneden
300g (volkoren) pasta
1 volle el bloem
400ml melk
1-2 tl truffelolie
300g Huttenkäse
15g platte peterselie, fijngesneden
citroenrasp
Parmezaanse kaas
optioneel: ik voegde nog 100g babyspinazie toe
verder nodig: blender
Romige pasta met paddenstoelen en truffel
Verhit de olie en bak om medium vuur de ui en knoflook 10 minuten zachtjes in de olie. Doe er de tijm en (als je die gebruikt) chili bij. Een derde van de gesneden champignons bewaar je voor straks. De andere helft mag er bij als de ui en knoflook 10 minuutjes hebben gehad. Bak een vijftal minuten mee. Zet ook een grote pan op met ruim water, om de pasta in te koken. Doe dit al dente, dus een minuutje minder lang dan op de verpakking staat.
Jamie Oliver’s pasta uit Super Food
Bestrooi de paddenstoelen met de bloem en bak dit een minuutje mee. Dan de melk erbij, goed doorroeren en 5 minuutjes laten pruttelen. Dan mag alles in de blender (voorzichtig!) en doe je de truffelolie erbij. Ben hier bescheiden mee, de smaak kan snel overheersen. Liever later nog een drupje erbij, dan meteen te veel. Blend alles tot het fijn is en giet het dan terug in de pan. Giet de pasta af en doe die bij de saus, samen met de huttenkäse. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper. Ik deed er op dit moment ook nog spinazie door, die door de warmte vanzelf slinkt.
Serveer met wat citroenrasp en Parmezaanse kaas over de pasta heen. Yum!
Gepubliceerd op 31 augustus 2016