Romige pasta uit Jamie Oliver’s Super Food voor familie en vrienden



Als je een recept uit een nieuw kookboek, dat je reviewt, moet kiezen wil je aan de ene kant dat het makkelijk te maken is en aan de andere kant dat het een goed beeld geeft van het betreffende boek. Kiezen uit Jamie Oliver’s Super Food voor familie & vrienden is alleen bijna onmogelijk, want het staat bomvol met lekkere recepten.

Toch koos ik voor een, wellicht voor de hand liggend, pastagerecht. Omdat ik benieuwd was hoe de combinatie van huttenkäse met paddenstoelensaus zou werken. En hoewel ik nog steeds liever ga voor créme fraiche levert het wel een verrassend romige saus op. Oh en je pasta staat in nog geen half uur op tafel. Ook fijn!

Voor 4 personen

2 teentjes knoflook (in het originele recept worden er 4 gebruikt), fijngesneden
1 rode ui, fijngesneden (in het originele recept worden er 2 gebruikt)
1el olijfolie
15g verse tijm, alleen de blaadjes
halve theelepel chili vlokken (deze heb ik weggelaten)
350g kastanjechampignons, dungesneden
300g (volkoren) pasta
1 volle el bloem
400ml melk
1-2 tl truffelolie
300g Huttenkäse
15g platte peterselie, fijngesneden
citroenrasp
Parmezaanse kaas
optioneel: ik voegde nog 100g babyspinazie toe

verder nodig: blender

Romige pasta met paddenstoelen en truffel

Verhit de olie en bak om medium vuur de ui en knoflook 10 minuten zachtjes in de olie. Doe er de tijm en (als je die gebruikt) chili bij. Een derde van de gesneden champignons bewaar je voor straks. De andere helft mag er bij als de ui en knoflook 10 minuutjes hebben gehad. Bak een vijftal minuten mee. Zet ook een grote pan op met ruim water, om de pasta in te koken. Doe dit al dente, dus een minuutje minder lang dan op de verpakking staat.

Jamie Oliver’s pasta uit Super Food

Bestrooi de paddenstoelen met de bloem en bak dit een minuutje mee. Dan de melk erbij, goed doorroeren en 5 minuutjes laten pruttelen. Dan mag alles in de blender (voorzichtig!) en doe je de truffelolie erbij. Ben hier bescheiden mee, de smaak kan snel overheersen. Liever later nog een drupje erbij, dan meteen te veel. Blend alles tot het fijn is en giet het dan terug in de pan. Giet de pasta af en doe die bij de saus, samen met de huttenkäse. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper. Ik deed er op dit moment ook nog spinazie door, die door de warmte vanzelf slinkt.

Serveer met wat citroenrasp en Parmezaanse kaas over de pasta heen. Yum!

Gepubliceerd op 31 augustus 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.