Ierse Carbonara volgens Yvette van Boven



Hoe mooi om een recept te beginnen met excuses. Dat doet Yvette van Boven in haar nieuwe boek Home sweet Home, waar dit recept ook uitkomt. Want officieel hoort er geen slagroom in carbonara (hoewel de meningen ook daar weer over verdeeld zijn) In deze carbonara gaat ‘ie wel, samen met nog zo’n niet typisch ingrediënt; boerenkool.

Het resultaat is een uitzonderlijke, heerlijk én snelle spaghetti carbonara, volgens Yvette van Boven. Smullen vonden ook wij ‘m!

Voor vier personen

300g boerenkool, fijn gesneden (ik kocht een zak kant & klaar)
500g spaghetti
200g spekblokjes
2 kleine tenen knoflook, fijngehakt
2 eidooiers
2 eieren
250ml slagroom
75g parmezaanse kaas, geraspt
zout & versgemalen zwarte peper

Ierse carbonara uit Home Sweet Home

Breng een grote pan met water aan de kook en zet een zeef of vergiet op de pan (of gebruik een stoompan). Stoom de boerenkool, met deksel op de pan, in de zeef gedurende vier minuten. Halverwege voorzichtig omscheppen. Laat het daarna in het vergiet uitdampen, terwijl je het water weer aan de kook brengt. Kook daar de spaghetti beetgaar in. Giet af, laat uitdampen en doe terug in diezelfde grote pan.

Snelle pasta carbonara

Verhit, terwijl de spaghetti kookt, een koekenpan en bak de spekjes – zonder extra olie – in de hete pan krokant en goudbruin. Voeg als laatste de knoflook toe, bak even mee en laat dan de spekjes uitlekken op keukenpapier. Klop in een maatbeker de eieren, eidooiers, slagroom en 3/4 van de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de spekjes nu toe aan de nog warme spaghetti.

Pasta met boerenkool

Giet dan het eiermengsel erbij en roer dan de boerenkool er mee door heen. Zet op een laag vuur en laat al roerend goed warm worden. De saus bindt nu ook, dat is zó gebeurt. Niet te lang laten staan en blijven roeren. Meteen opdienen, met de rest van de kaas erover heen gestrooid!

 

 

Gepubliceerd op 24 oktober 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.