Ierse Carbonara volgens Yvette van Boven



Hoe mooi om een recept te beginnen met excuses. Dat doet Yvette van Boven in haar nieuwe boek Home sweet Home, waar dit recept ook uitkomt. Want officieel hoort er geen slagroom in carbonara (hoewel de meningen ook daar weer over verdeeld zijn) In deze carbonara gaat ‘ie wel, samen met nog zo’n niet typisch ingrediënt; boerenkool.

Het resultaat is een uitzonderlijke, heerlijk én snelle spaghetti carbonara, volgens Yvette van Boven. Smullen vonden ook wij ‘m!

Voor vier personen

300g boerenkool, fijn gesneden (ik kocht een zak kant & klaar)
500g spaghetti
200g spekblokjes
2 kleine tenen knoflook, fijngehakt
2 eidooiers
2 eieren
250ml slagroom
75g parmezaanse kaas, geraspt
zout & versgemalen zwarte peper

Ierse carbonara uit Home Sweet Home

Breng een grote pan met water aan de kook en zet een zeef of vergiet op de pan (of gebruik een stoompan). Stoom de boerenkool, met deksel op de pan, in de zeef gedurende vier minuten. Halverwege voorzichtig omscheppen. Laat het daarna in het vergiet uitdampen, terwijl je het water weer aan de kook brengt. Kook daar de spaghetti beetgaar in. Giet af, laat uitdampen en doe terug in diezelfde grote pan.

Snelle pasta carbonara

Verhit, terwijl de spaghetti kookt, een koekenpan en bak de spekjes – zonder extra olie – in de hete pan krokant en goudbruin. Voeg als laatste de knoflook toe, bak even mee en laat dan de spekjes uitlekken op keukenpapier. Klop in een maatbeker de eieren, eidooiers, slagroom en 3/4 van de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de spekjes nu toe aan de nog warme spaghetti.

Pasta met boerenkool

Giet dan het eiermengsel erbij en roer dan de boerenkool er mee door heen. Zet op een laag vuur en laat al roerend goed warm worden. De saus bindt nu ook, dat is zó gebeurt. Niet te lang laten staan en blijven roeren. Meteen opdienen, met de rest van de kaas erover heen gestrooid!

 

 

Gepubliceerd op 24 oktober 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.