Burritobowl uit All-day Bowls



Burrito bowl met guacamole

We aten voor het eerst een burritobowl tijdens onze vakantie in New York, bij fastfoodketen Chipotle. Wat een feestje en in niks te vergelijken met ons beeld van fastfood. Dus toen ik ‘in het boek All-day Bowls van Denise zag staan was de keuze snel gemaakt.

Ik voegde wat extra’s aan haar recept toe en paste de kruiden iets aan, zodat ook onze 6jarige dochter ervan kon mee-eten. Alle kommetjes gingen schoon op!

Voor 4 personen

4 kippendijen, zonder bot
2el olijfolie
1el gemalen chipotlekruiden (AH)
sap van 1 limoen
1 blik chilibonen (á 400g)

Voor de guacamole

1 grote avocado
½ rode ui, fijngesnipperd
3 cherrytomaatjes, klein gesneden
2el zure room
zout & peper

Voor de Quinoa *)

200g quinoa
150g chorizo, in plakjes
1el olijfolie
1tl gerookt paprikapoeder
½ bosje peterselie, grofgehakt
rasp + sap van 1 limoen

Chipotle marinade voor de kip

Meng de olie met de kruiden en limoensap (houd hiervan 1el achter voor de guacamole). Snijd de kip een paar keer in, zodat de marinade er lekker in kan trekken en doe de kip er dan bij. Laat alles minimaal een uurtje marineren (langer mag natuurlijk ook). Maak in de tussentijd de guacamole door alles goed te mengen en zet afgedekt weg tot gebruik.

Geroosterde quinoa

Rooster de quinoa 2 minuten in een droge koekepan. Doe er dan 500ml water bij en kook de quinoa in ongeveer 15 minuten gaar. Bak daarna de chorizo in de olie, een minuut of vier en doe ‘daarna bij de gare quinoa. In de achtergebleven olie bak je de kip, 4 minuten per kant aan (ik heb ‘in reepjes gesneden, in plaats van heel gelaten). Tot slot de (uitgelekte) chilibonen toevoegen en meewarmen

Quinoa met chipotlekip en guacamole

Meng de quinoa met de gerookte paprika, peterselie, zout, peper en limoensap en rasp. Verdeel over 4 kommen en voeg de kip en bonen en guacamole toe. Serveer met nachochips.

*) ik bleek driekleurencouscous gebruikt te hebben, ontdekte ik nadat mijn gerecht klaar was. Nét even anders, maar het bleek net zo lekker 😉

Gepubliceerd op 11 november 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd