Burritobowl uit All-day Bowls



Burrito bowl met guacamole

We aten voor het eerst een burritobowl tijdens onze vakantie in New York, bij fastfoodketen Chipotle. Wat een feestje en in niks te vergelijken met ons beeld van fastfood. Dus toen ik ‘in het boek All-day Bowls van Denise zag staan was de keuze snel gemaakt.

Ik voegde wat extra’s aan haar recept toe en paste de kruiden iets aan, zodat ook onze 6jarige dochter ervan kon mee-eten. Alle kommetjes gingen schoon op!

Voor 4 personen

4 kippendijen, zonder bot
2el olijfolie
1el gemalen chipotlekruiden (AH)
sap van 1 limoen
1 blik chilibonen (á 400g)

Voor de guacamole

1 grote avocado
½ rode ui, fijngesnipperd
3 cherrytomaatjes, klein gesneden
2el zure room
zout & peper

Voor de Quinoa *)

200g quinoa
150g chorizo, in plakjes
1el olijfolie
1tl gerookt paprikapoeder
½ bosje peterselie, grofgehakt
rasp + sap van 1 limoen

Chipotle marinade voor de kip

Meng de olie met de kruiden en limoensap (houd hiervan 1el achter voor de guacamole). Snijd de kip een paar keer in, zodat de marinade er lekker in kan trekken en doe de kip er dan bij. Laat alles minimaal een uurtje marineren (langer mag natuurlijk ook). Maak in de tussentijd de guacamole door alles goed te mengen en zet afgedekt weg tot gebruik.

Geroosterde quinoa

Rooster de quinoa 2 minuten in een droge koekepan. Doe er dan 500ml water bij en kook de quinoa in ongeveer 15 minuten gaar. Bak daarna de chorizo in de olie, een minuut of vier en doe ‘daarna bij de gare quinoa. In de achtergebleven olie bak je de kip, 4 minuten per kant aan (ik heb ‘in reepjes gesneden, in plaats van heel gelaten). Tot slot de (uitgelekte) chilibonen toevoegen en meewarmen

Quinoa met chipotlekip en guacamole

Meng de quinoa met de gerookte paprika, peterselie, zout, peper en limoensap en rasp. Verdeel over 4 kommen en voeg de kip en bonen en guacamole toe. Serveer met nachochips.

*) ik bleek driekleurencouscous gebruikt te hebben, ontdekte ik nadat mijn gerecht klaar was. Nét even anders, maar het bleek net zo lekker 😉

Gepubliceerd op 11 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.