Burritobowl uit All-day Bowls

Burrito bowl met guacamole
We aten voor het eerst een burritobowl tijdens onze vakantie in New York, bij fastfoodketen Chipotle. Wat een feestje en in niks te vergelijken met ons beeld van fastfood. Dus toen ik ‘in het boek All-day Bowls van Denise zag staan was de keuze snel gemaakt.
Ik voegde wat extra’s aan haar recept toe en paste de kruiden iets aan, zodat ook onze 6jarige dochter ervan kon mee-eten. Alle kommetjes gingen schoon op!
Voor 4 personen
4 kippendijen, zonder bot
2el olijfolie
1el gemalen chipotlekruiden (AH)
sap van 1 limoen
1 blik chilibonen (á 400g)
Voor de guacamole
1 grote avocado
½ rode ui, fijngesnipperd
3 cherrytomaatjes, klein gesneden
2el zure room
zout & peper
Voor de Quinoa *)
200g quinoa
150g chorizo, in plakjes
1el olijfolie
1tl gerookt paprikapoeder
½ bosje peterselie, grofgehakt
rasp + sap van 1 limoen
Chipotle marinade voor de kip
Meng de olie met de kruiden en limoensap (houd hiervan 1el achter voor de guacamole). Snijd de kip een paar keer in, zodat de marinade er lekker in kan trekken en doe de kip er dan bij. Laat alles minimaal een uurtje marineren (langer mag natuurlijk ook). Maak in de tussentijd de guacamole door alles goed te mengen en zet afgedekt weg tot gebruik.
Geroosterde quinoa
Rooster de quinoa 2 minuten in een droge koekepan. Doe er dan 500ml water bij en kook de quinoa in ongeveer 15 minuten gaar. Bak daarna de chorizo in de olie, een minuut of vier en doe ‘daarna bij de gare quinoa. In de achtergebleven olie bak je de kip, 4 minuten per kant aan (ik heb ‘in reepjes gesneden, in plaats van heel gelaten). Tot slot de (uitgelekte) chilibonen toevoegen en meewarmen
Quinoa met chipotlekip en guacamole
Meng de quinoa met de gerookte paprika, peterselie, zout, peper en limoensap en rasp. Verdeel over 4 kommen en voeg de kip en bonen en guacamole toe. Serveer met nachochips.
*) ik bleek driekleurencouscous gebruikt te hebben, ontdekte ik nadat mijn gerecht klaar was. Nét even anders, maar het bleek net zo lekker 😉
Gepubliceerd op 11 november 2016