Smulpaapje weekmenu #30



Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wat ben ik blij dat het dan nu eíndelijk ook voor onze regio vakantie is. Poeh! Die laatste weken duren toch altijd weer lang hé?

Tijd dus om de versnelling een tandje lager te zetten. Een keertje niet te koken (of nóg makkelijker) maar ook om te genieten van een reis rond de wereld in vijf gerechten. Dit staat er deze week op het menu.

Smulpaapje weekmenu

maandag             Kipgyros gegrild of van de BBQ)
marineer de kip zondagavond al, dan ben je vandaag nog sneller klaar!

dinsdag                Griekse salade met feta uit de oven
We blijven een beetje in Griekse sferen, heerlijk voor een zomerse dag met wat brood erbij.

woensdag          Quessadilla’s met spinazie en kip
Van Griekenland in één streep door naar Mexico. Een fiësta op je bord!

donderdag         Pasta met courgette & makreel
Een lekkere en makkelijke pasta, bomvol seizoentoppers. Lekker én betaalbaar dus.

vrijdag                  Spaanse aardappeltortilla met chorizo
Restjes? Niet erg, morgen met de lunch zijn die nog steeds heerlijk!

weekendtip       Appelkaneel en havermoutmuffins
Een lekker bakklusje om het weekend mee te beginnen!

boodschappenlijstje

maandag
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
1el extra vierge olijfolie
1tl gedroogde oregano
1 citroen
2 teentjes knoflook geperst
4 pita
verse munt
1 zak gemengde sla
1 rode ui

dinsdag
200g feta, ik gebruik Dodoni
1 kleine rode chilipeper
1 teen knoflook
1tl gedroogde oregano
1el olijfolie
1 komkommer
250g cherrytomaatjes
½ rode ui
200g olijven (groen & zwart)
1el rodewijnazijn
3el extra vierge olijfolie
voor erbij: knapperig brood

woensdag
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (à 175g)
8 tomaten
2 zakken verse spinazie à 450g
2 kipfilets, gekruid met knoflookpoeder & gerookt paprikapoeder

donderdag
1 courgette
1 ui
1 teen knoflook
1el neutrale olie
1 rode paprika
2 gele tomaten
1tl gedroogde tijm
200ml slagroom
½ pak linguini (pak à 500g)
½ gestoomde makreel (maak makreelpaté met de rest van de makreel, voor een lekkere lunch morgen of dit weekend)

vrijdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo
150 gram Manchego kaas
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom

weekendtip
300g havermout
1tl bakpoeder
1 ½ tl kaneel
½ tl gemberpoeder
mespunt zout
250ml melk
2 eieren (L)
2 rijpe bananen
1tl vanille
1 appel (200g)

Meer weekmenu inspiratie 

Wil je nog meer inspiratie om doordeweeks lekker en snel aan tafel te kunnen? Kijk dan ook eens hier

Gepubliceerd op 17 juli 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.