Smulpaapje weekmenu #30



Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wat ben ik blij dat het dan nu eíndelijk ook voor onze regio vakantie is. Poeh! Die laatste weken duren toch altijd weer lang hé?

Tijd dus om de versnelling een tandje lager te zetten. Een keertje niet te koken (of nóg makkelijker) maar ook om te genieten van een reis rond de wereld in vijf gerechten. Dit staat er deze week op het menu.

Smulpaapje weekmenu

maandag             Kipgyros gegrild of van de BBQ)
marineer de kip zondagavond al, dan ben je vandaag nog sneller klaar!

dinsdag                Griekse salade met feta uit de oven
We blijven een beetje in Griekse sferen, heerlijk voor een zomerse dag met wat brood erbij.

woensdag          Quessadilla’s met spinazie en kip
Van Griekenland in één streep door naar Mexico. Een fiësta op je bord!

donderdag         Pasta met courgette & makreel
Een lekkere en makkelijke pasta, bomvol seizoentoppers. Lekker én betaalbaar dus.

vrijdag                  Spaanse aardappeltortilla met chorizo
Restjes? Niet erg, morgen met de lunch zijn die nog steeds heerlijk!

weekendtip       Appelkaneel en havermoutmuffins
Een lekker bakklusje om het weekend mee te beginnen!

boodschappenlijstje

maandag
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
1el extra vierge olijfolie
1tl gedroogde oregano
1 citroen
2 teentjes knoflook geperst
4 pita
verse munt
1 zak gemengde sla
1 rode ui

dinsdag
200g feta, ik gebruik Dodoni
1 kleine rode chilipeper
1 teen knoflook
1tl gedroogde oregano
1el olijfolie
1 komkommer
250g cherrytomaatjes
½ rode ui
200g olijven (groen & zwart)
1el rodewijnazijn
3el extra vierge olijfolie
voor erbij: knapperig brood

woensdag
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (à 175g)
8 tomaten
2 zakken verse spinazie à 450g
2 kipfilets, gekruid met knoflookpoeder & gerookt paprikapoeder

donderdag
1 courgette
1 ui
1 teen knoflook
1el neutrale olie
1 rode paprika
2 gele tomaten
1tl gedroogde tijm
200ml slagroom
½ pak linguini (pak à 500g)
½ gestoomde makreel (maak makreelpaté met de rest van de makreel, voor een lekkere lunch morgen of dit weekend)

vrijdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo
150 gram Manchego kaas
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom

weekendtip
300g havermout
1tl bakpoeder
1 ½ tl kaneel
½ tl gemberpoeder
mespunt zout
250ml melk
2 eieren (L)
2 rijpe bananen
1tl vanille
1 appel (200g)

Meer weekmenu inspiratie 

Wil je nog meer inspiratie om doordeweeks lekker en snel aan tafel te kunnen? Kijk dan ook eens hier

Gepubliceerd op 17 juli 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!