Smulpaapje weekmenu #30



Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wat ben ik blij dat het dan nu eíndelijk ook voor onze regio vakantie is. Poeh! Die laatste weken duren toch altijd weer lang hé?

Tijd dus om de versnelling een tandje lager te zetten. Een keertje niet te koken (of nóg makkelijker) maar ook om te genieten van een reis rond de wereld in vijf gerechten. Dit staat er deze week op het menu.

Smulpaapje weekmenu

maandag             Kipgyros gegrild of van de BBQ)
marineer de kip zondagavond al, dan ben je vandaag nog sneller klaar!

dinsdag                Griekse salade met feta uit de oven
We blijven een beetje in Griekse sferen, heerlijk voor een zomerse dag met wat brood erbij.

woensdag          Quessadilla’s met spinazie en kip
Van Griekenland in één streep door naar Mexico. Een fiësta op je bord!

donderdag         Pasta met courgette & makreel
Een lekkere en makkelijke pasta, bomvol seizoentoppers. Lekker én betaalbaar dus.

vrijdag                  Spaanse aardappeltortilla met chorizo
Restjes? Niet erg, morgen met de lunch zijn die nog steeds heerlijk!

weekendtip       Appelkaneel en havermoutmuffins
Een lekker bakklusje om het weekend mee te beginnen!

boodschappenlijstje

maandag
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
1el extra vierge olijfolie
1tl gedroogde oregano
1 citroen
2 teentjes knoflook geperst
4 pita
verse munt
1 zak gemengde sla
1 rode ui

dinsdag
200g feta, ik gebruik Dodoni
1 kleine rode chilipeper
1 teen knoflook
1tl gedroogde oregano
1el olijfolie
1 komkommer
250g cherrytomaatjes
½ rode ui
200g olijven (groen & zwart)
1el rodewijnazijn
3el extra vierge olijfolie
voor erbij: knapperig brood

woensdag
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (à 175g)
8 tomaten
2 zakken verse spinazie à 450g
2 kipfilets, gekruid met knoflookpoeder & gerookt paprikapoeder

donderdag
1 courgette
1 ui
1 teen knoflook
1el neutrale olie
1 rode paprika
2 gele tomaten
1tl gedroogde tijm
200ml slagroom
½ pak linguini (pak à 500g)
½ gestoomde makreel (maak makreelpaté met de rest van de makreel, voor een lekkere lunch morgen of dit weekend)

vrijdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo
150 gram Manchego kaas
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom

weekendtip
300g havermout
1tl bakpoeder
1 ½ tl kaneel
½ tl gemberpoeder
mespunt zout
250ml melk
2 eieren (L)
2 rijpe bananen
1tl vanille
1 appel (200g)

Meer weekmenu inspiratie 

Wil je nog meer inspiratie om doordeweeks lekker en snel aan tafel te kunnen? Kijk dan ook eens hier


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.