Appelkaneel & havermoutmuffins

Appelkaneel & havermoutmuffins
Het was al weer een tijdje geleden dat ik om stupid o’clock de keuken in dook om iets lekkers voor het ontbijt te bakken. Gelukkig ben ik ’s ochtends op mijn best en schreef ik op wat ik in deze heerlijke ontbijtmuffins stopte. Eet ze overigens zo vers mogelijk, dit zijn geen bewaarmuffins. Maar ik heb zo’n vermoeden dat dat geen probleem gaat zijn…
Voor 12 havermoutmuffins
300g havermout (ik gebruikte Swiss Alp muesli, waar ook nog rozijnen doorzitten)
1tl bakpoeder
1 ½ tl kaneel
½ tl gemberpoeder
mespunt zout
250ml melk
2 eieren (L)
2 rijpe bananen (deze gebruik je in plaats van suiker)
1tl vanille
1 appel, in blokjes (200g)
Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen op 175C
Appelkaneel & havermoutmuffins
Meng de havermout (of muesli) met de rest van de droge ingrediënten. In een maatbeker gaat de melk, eieren, vanille en banaan. Met een staafmixer maak je hier een glad goedje van. Doe dat bij de droge ingrediënten, voeg de appelblokjes toe en meng even kort.
Ontbijtmuffins met appel en havermout
Verdeel het beslag over je muffinblik (gebruik evt. vormpjes of vet anders goed in) en bak ze 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat even in het blik afkoelen, voor je ze daar voorzichtig uithaalt, op een rooster zet en verder laat afkoelen
Gepubliceerd op 21 november 2018