Appelkaneel & havermoutmuffins



Appelkaneel & havermoutmuffins

Het was al weer een tijdje geleden dat ik om stupid o’clock de keuken in dook om iets lekkers voor het ontbijt te bakken. Gelukkig ben ik ’s ochtends op mijn best en schreef ik op wat ik in deze heerlijke ontbijtmuffins stopte. Eet ze overigens zo vers mogelijk, dit zijn geen bewaarmuffins. Maar ik heb zo’n vermoeden dat dat geen probleem gaat zijn…

Voor 12 havermoutmuffins
300g havermout (ik gebruikte Swiss Alp muesli, waar ook nog rozijnen doorzitten)
1tl bakpoeder
1 ½ tl kaneel
½ tl gemberpoeder
mespunt zout
250ml melk
2 eieren (L)
2 rijpe bananen (deze gebruik je in plaats van suiker)
1tl vanille
1 appel, in blokjes (200g)

Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen op 175C

Appelkaneel & havermoutmuffins

Meng de havermout (of muesli) met de rest van de droge ingrediënten. In een maatbeker gaat de melk, eieren, vanille en banaan. Met een staafmixer maak je hier een glad goedje van. Doe dat bij de droge ingrediënten, voeg de appelblokjes toe en meng even kort.

Ontbijtmuffins met appel en havermout

Verdeel het beslag over je muffinblik (gebruik evt. vormpjes of vet anders goed in) en bak ze 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat even in het blik afkoelen, voor je ze daar voorzichtig uithaalt, op een rooster zet en verder laat afkoelen

Gepubliceerd op 21 november 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.