Appelkaneel & havermoutmuffins



Appelkaneel & havermoutmuffins

Het was al weer een tijdje geleden dat ik om stupid o’clock de keuken in dook om iets lekkers voor het ontbijt te bakken. Gelukkig ben ik ’s ochtends op mijn best en schreef ik op wat ik in deze heerlijke ontbijtmuffins stopte. Eet ze overigens zo vers mogelijk, dit zijn geen bewaarmuffins. Maar ik heb zo’n vermoeden dat dat geen probleem gaat zijn…

Voor 12 havermoutmuffins
300g havermout (ik gebruikte Swiss Alp muesli, waar ook nog rozijnen doorzitten)
1tl bakpoeder
1 ½ tl kaneel
½ tl gemberpoeder
mespunt zout
250ml melk
2 eieren (L)
2 rijpe bananen (deze gebruik je in plaats van suiker)
1tl vanille
1 appel, in blokjes (200g)

Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen op 175C

Appelkaneel & havermoutmuffins

Meng de havermout (of muesli) met de rest van de droge ingrediënten. In een maatbeker gaat de melk, eieren, vanille en banaan. Met een staafmixer maak je hier een glad goedje van. Doe dat bij de droge ingrediënten, voeg de appelblokjes toe en meng even kort.

Ontbijtmuffins met appel en havermout

Verdeel het beslag over je muffinblik (gebruik evt. vormpjes of vet anders goed in) en bak ze 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat even in het blik afkoelen, voor je ze daar voorzichtig uithaalt, op een rooster zet en verder laat afkoelen

Gepubliceerd op 21 november 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.