Salade met feta uit de oven (uit Eet.Leef.Reis)



Ik ben er dol op, Griekse salade. En nu blijkt dat de gewone, koude, Griekse salade nóg lekkerder kan door één ding anders te doen. De feta in deze versie, uit Eet.Leef.Reis van Donal Skehan, gaat namelijk in de oven.

Dan heb je dus koude, knapperige groente in combinatie met warme, zoutige fetakaas die door het drupje honing nóg lekkerder wordt. Ideaal voor de komende zomermaanden dus.

Griekse salade met ovenfeta.jpg

Salade voor 2 personen, als bijgerecht of als lunch

voor de feta uit de oven

200g feta, ik gebruik Dodoni
1 kleine rode chilipeper, fijngehakt (ik gebruikte gedroogde chili uit de molen)
1 teen knoflook, fijngehakt (ik gebruikte gedroogde knoflook uit de molen)
1tl gedroogde oregano
1el olijfolie

voor de Griekse salade

1 komkommer, zaadlijst verwijderd, in plakjes
250g cherrytomaatjes, gehalveerd
½ rode ui, in ringen
200g olijven (groen & zwart), gehalveerd
1el rodewijnazijn
3el extra vierge olijfolie
zout & peper

Verder nodig: oven voorverwarmen 180C (hetelucht) – ovenschaal

Feta uit de oven

Doe de feta in z’n geheel in de ovenschaal en bestrooi met chili, knoflook en oregano. Druppel de olijfolie erover en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

ovenfeta Smulpaapje

Griekse salade met gebakken feta

Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en hussel door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schik dan de inhoud van de kom op een schaal en leg de gebakken feta erop. Serveer met knapperig brood of gebakken aardappeltjes.

Gepubliceerd op 14 mei 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.