Salade met feta uit de oven (uit Eet.Leef.Reis)



Ik ben er dol op, Griekse salade. En nu blijkt dat de gewone, koude, Griekse salade nóg lekkerder kan door één ding anders te doen. De feta in deze versie, uit Eet.Leef.Reis van Donal Skehan, gaat namelijk in de oven.

Dan heb je dus koude, knapperige groente in combinatie met warme, zoutige fetakaas die door het drupje honing nóg lekkerder wordt. Ideaal voor de komende zomermaanden dus.

Griekse salade met ovenfeta.jpg

Salade voor 2 personen, als bijgerecht of als lunch

voor de feta uit de oven

200g feta, ik gebruik Dodoni
1 kleine rode chilipeper, fijngehakt (ik gebruikte gedroogde chili uit de molen)
1 teen knoflook, fijngehakt (ik gebruikte gedroogde knoflook uit de molen)
1tl gedroogde oregano
1el olijfolie

voor de Griekse salade

1 komkommer, zaadlijst verwijderd, in plakjes
250g cherrytomaatjes, gehalveerd
½ rode ui, in ringen
200g olijven (groen & zwart), gehalveerd
1el rodewijnazijn
3el extra vierge olijfolie
zout & peper

Verder nodig: oven voorverwarmen 180C (hetelucht) – ovenschaal

Feta uit de oven

Doe de feta in z’n geheel in de ovenschaal en bestrooi met chili, knoflook en oregano. Druppel de olijfolie erover en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

ovenfeta Smulpaapje

Griekse salade met gebakken feta

Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en hussel door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schik dan de inhoud van de kom op een schaal en leg de gebakken feta erop. Serveer met knapperig brood of gebakken aardappeltjes.

Gepubliceerd op 14 mei 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.