Smulpaapje kookt! – Linguini met courgette & makreel



Normaliter kook ik in het weekend vooruit voor de eerste twee dagen van de week. Het scheelt die dagen een hoop gestress en gedoe. Maar dat lukt natuurlijk niet altijd. Dat zijn de dagen dat ik ga improviseren. Met restjes, met de voorraadkast en met wat er nog aan groente ligt.

Blijkt dat je dan in nog geen 15 minuten alsnog iets heerlijks op tafel kunt zetten. Happy days, zoals Jamie Oliver zou zeggen!

Voor 2 volwassenen

1 courgette, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1el neutrale olie
1 rode paprika, in dunne reepjes
2 gele tomaten, gehalveerd en in reepjes
1tl gedroogde tijm
200ml slagroom
½ pak linguini (pak á 500g)
½ gestoomde makreel, in grove stukken

Linguini met courgette & makreel

Zet een grote pan water op en breng dat aan de kook. Linguini erin en in circa 8 minuten al dente koken. In de tussentijd verhit je een hapjespan met daarin een eetlepel neutrale olie. Fruit daarin de ui en knoflook een paar minuutjes aan. Blokjes courgette en paprika erbij, vuur iets omhoog en 5 minuten bakken (roer regelmatig even door). Bestrooi met tijm en kruid met zout & peper.

Romige vissaus

Slagroom nu erbij en een paar minuten laten pruttelen, zodat ‘ie iets kan inkoken. Tot slot de makreel erbij, die hoeft alleen nog mee te warmen. Heb je geen restjes makreel in huis, of hou je niet van makreel dan kun je ook blokjes zalmfilet gebruiken, die garen dan in een paar minuten in de room. Als laatste de tomaat erdoor en klaar ben je!

Kinderen eten mee

Deze hoeveelheid was precies genoeg om ook onze dochter mee te laten eten. Heb je meer dan één kind gebruik dan een kwart hoeveelheid van alles meer.

Eet meer vis

Wij halen regelmatig op zaterdag op de markt verse vis bij de visboer. Van de gestoomde makreel die we toen op het brood aten maakten we nu deze pasta. Maar met makreel kun je nog veel meer lekkers maken, zoals deze pasta carbonara of deze vissalade

Gepubliceerd op 8 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.