Quessadilla met spinazie & gegrilde kip



Een Quessa wattus? vroeg mijn dochter toen ik haar vertelde wat we gingen eten. Een Kee-sa-dieja, oftewel een Mexicaanse tosti. Soort van dan hé. Twee tortilla’s, daar tussen een hoop lekkers, bakken in de pan en klaar ben je!

De mijne vulde ik met lekker wat groente, kaas die zo lekker smelt tijdens het bakken. En natuurlijk met de handen opeten. Mmmmm!

Quessadilla spinazie

Voor 4 personen, als avondmaaltijd (halveer om als lunch te serveren)

2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (á 175g)
8 tomaten, in plakjes (zonder zaadlijst)
2 zakken verse spinazie á 450g
2 kipfilets, gekruid met knoflookpoeder & gerookt paprikapoeder

Gegrilde kip

Begin met het bakken van de kip. Kruid de kip met de kruiden en nog wat zout en peper. Zorg voor een hete (gril) pan en bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen en snijd daarna in dunne plakjes.

Spinazie quessadilla

Wok in een klein beetje olie de spinazie tot ‘ie geslonken is. Laat in een vergiet uitlekken en als het is afgekoeld knijp je met je handen het laatste beetje vocht er helemaal uit. Verhit nu een koekenpan, met een drupje olie.

Quessadilla met groente

Beleg een tortilla met geraspte kaas, wat spinazie en plakjes tomaat en gegrilde kip. Leg de andere tortilla erop en druk aan. Bak in de hete koekenpan, twee minuten per kant. Snijd dan met een pizzasnijder in vier stukken. Houd de quessadilla’s in een warme oven op temperatuur terwijl je de anderen bakt.

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.