Quessadilla met spinazie & gegrilde kip



Een Quessa wattus? vroeg mijn dochter toen ik haar vertelde wat we gingen eten. Een Kee-sa-dieja, oftewel een Mexicaanse tosti. Soort van dan hé. Twee tortilla’s, daar tussen een hoop lekkers, bakken in de pan en klaar ben je!

De mijne vulde ik met lekker wat groente, kaas die zo lekker smelt tijdens het bakken. En natuurlijk met de handen opeten. Mmmmm!

Quessadilla spinazie

Voor 4 personen, als avondmaaltijd (halveer om als lunch te serveren)

2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (á 175g)
8 tomaten, in plakjes (zonder zaadlijst)
2 zakken verse spinazie á 450g
2 kipfilets, gekruid met knoflookpoeder & gerookt paprikapoeder

Gegrilde kip

Begin met het bakken van de kip. Kruid de kip met de kruiden en nog wat zout en peper. Zorg voor een hete (gril) pan en bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen en snijd daarna in dunne plakjes.

Spinazie quessadilla

Wok in een klein beetje olie de spinazie tot ‘ie geslonken is. Laat in een vergiet uitlekken en als het is afgekoeld knijp je met je handen het laatste beetje vocht er helemaal uit. Verhit nu een koekenpan, met een drupje olie.

Quessadilla met groente

Beleg een tortilla met geraspte kaas, wat spinazie en plakjes tomaat en gegrilde kip. Leg de andere tortilla erop en druk aan. Bak in de hete koekenpan, twee minuten per kant. Snijd dan met een pizzasnijder in vier stukken. Houd de quessadilla’s in een warme oven op temperatuur terwijl je de anderen bakt.

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!