Quessadilla met spinazie & gegrilde kip



Een Quessa wattus? vroeg mijn dochter toen ik haar vertelde wat we gingen eten. Een Kee-sa-dieja, oftewel een Mexicaanse tosti. Soort van dan hé. Twee tortilla’s, daar tussen een hoop lekkers, bakken in de pan en klaar ben je!

De mijne vulde ik met lekker wat groente, kaas die zo lekker smelt tijdens het bakken. En natuurlijk met de handen opeten. Mmmmm!

Quessadilla spinazie

Voor 4 personen, als avondmaaltijd (halveer om als lunch te serveren)

2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (á 175g)
8 tomaten, in plakjes (zonder zaadlijst)
2 zakken verse spinazie á 450g
2 kipfilets, gekruid met knoflookpoeder & gerookt paprikapoeder

Gegrilde kip

Begin met het bakken van de kip. Kruid de kip met de kruiden en nog wat zout en peper. Zorg voor een hete (gril) pan en bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen en snijd daarna in dunne plakjes.

Spinazie quessadilla

Wok in een klein beetje olie de spinazie tot ‘ie geslonken is. Laat in een vergiet uitlekken en als het is afgekoeld knijp je met je handen het laatste beetje vocht er helemaal uit. Verhit nu een koekenpan, met een drupje olie.

Quessadilla met groente

Beleg een tortilla met geraspte kaas, wat spinazie en plakjes tomaat en gegrilde kip. Leg de andere tortilla erop en druk aan. Bak in de hete koekenpan, twee minuten per kant. Snijd dan met een pizzasnijder in vier stukken. Houd de quessadilla’s in een warme oven op temperatuur terwijl je de anderen bakt.

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.