Quessadilla met spinazie & gegrilde kip



Een Quessa wattus? vroeg mijn dochter toen ik haar vertelde wat we gingen eten. Een Kee-sa-dieja, oftewel een Mexicaanse tosti. Soort van dan hé. Twee tortilla’s, daar tussen een hoop lekkers, bakken in de pan en klaar ben je!

De mijne vulde ik met lekker wat groente, kaas die zo lekker smelt tijdens het bakken. En natuurlijk met de handen opeten. Mmmmm!

Quessadilla spinazie

Voor 4 personen, als avondmaaltijd (halveer om als lunch te serveren)

2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (á 175g)
8 tomaten, in plakjes (zonder zaadlijst)
2 zakken verse spinazie á 450g
2 kipfilets, gekruid met knoflookpoeder & gerookt paprikapoeder

Gegrilde kip

Begin met het bakken van de kip. Kruid de kip met de kruiden en nog wat zout en peper. Zorg voor een hete (gril) pan en bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen en snijd daarna in dunne plakjes.

Spinazie quessadilla

Wok in een klein beetje olie de spinazie tot ‘ie geslonken is. Laat in een vergiet uitlekken en als het is afgekoeld knijp je met je handen het laatste beetje vocht er helemaal uit. Verhit nu een koekenpan, met een drupje olie.

Quessadilla met groente

Beleg een tortilla met geraspte kaas, wat spinazie en plakjes tomaat en gegrilde kip. Leg de andere tortilla erop en druk aan. Bak in de hete koekenpan, twee minuten per kant. Snijd dan met een pizzasnijder in vier stukken. Houd de quessadilla’s in een warme oven op temperatuur terwijl je de anderen bakt.

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.