Quessadilla met spinazie & gegrilde kip

Een Quessa wattus? vroeg mijn dochter toen ik haar vertelde wat we gingen eten. Een Kee-sa-dieja, oftewel een Mexicaanse tosti. Soort van dan hé. Twee tortilla’s, daar tussen een hoop lekkers, bakken in de pan en klaar ben je!
De mijne vulde ik met lekker wat groente, kaas die zo lekker smelt tijdens het bakken. En natuurlijk met de handen opeten. Mmmmm!
Voor 4 personen, als avondmaaltijd (halveer om als lunch te serveren)
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (á 175g)
8 tomaten, in plakjes (zonder zaadlijst)
2 zakken verse spinazie á 450g
2 kipfilets, gekruid met knoflookpoeder & gerookt paprikapoeder
Gegrilde kip
Begin met het bakken van de kip. Kruid de kip met de kruiden en nog wat zout en peper. Zorg voor een hete (gril) pan en bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen en snijd daarna in dunne plakjes.
Spinazie quessadilla
Wok in een klein beetje olie de spinazie tot ‘ie geslonken is. Laat in een vergiet uitlekken en als het is afgekoeld knijp je met je handen het laatste beetje vocht er helemaal uit. Verhit nu een koekenpan, met een drupje olie.
Quessadilla met groente
Beleg een tortilla met geraspte kaas, wat spinazie en plakjes tomaat en gegrilde kip. Leg de andere tortilla erop en druk aan. Bak in de hete koekenpan, twee minuten per kant. Snijd dan met een pizzasnijder in vier stukken. Houd de quessadilla’s in een warme oven op temperatuur terwijl je de anderen bakt.
Gepubliceerd op 22 augustus 2018