Broodje kipgyros met zelfgemaakte tzatziki



Je marineert de kip de avond van te voren en op de dag zelf hoef je alleen ‘alleen maar te grillen (of gebruik de barbecue op mooie dagen) en in een broodje te stoppen.

Dat is fastfood in optima forma en stukken lekkerder (en ook nog eens budgetvriendelijker) dan laten bezorgen. Serveer vooral ook deze zelfgemaakte tzatziki erbij!

Voor 4 personen

4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
1el extra vierge olijfolie
1tl gedroogde oregano
sap van 1 citroen
2 teentjes knoflook geperst

verder nodig: pittabroodjes, munt, gemengde sla & rode ui

Kipgyros met tzatziki

Meng de olie met citroensap en knoflook. Leg de kippendijen erin en bestrooi met oregano. Zout en peper erover heen, goed doormengen en afgedekt (in de koelkast) de hele nacht laten marineren.

Kip van de barbecue

Verhit een (grill)pan (of de barbecue) tot ‘ie gloeiend heet is en grill de kippendijen, 5 minuten aan iedere kant (of tot ze goed gaar zijn). Haal uit de pan en snijd in reepjes.

Broodje gyros

Verwarm een pittabroodje, of een flatbread. Doe er wat dunne ringetjes rode ui, fijngesneden munt en sla in en stop er dan de reepjes kip in. Maak het geheel af met een flinke schep verse tzatziki. Smullen maar!

Gepubliceerd op 18 mei 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. Zó lekker, zó gemaakt