Broodje kipgyros met zelfgemaakte tzatziki

Voor je zelfgemaakte broodje kipgyros marineer je de kip de avond van te voren en op de dag zelf hoef je de kip voor je broodje gyros alleen nog maar te grillen (of gebruik de barbecue op mooie dagen) en alles in een broodje te stoppen.
Dat is fastfood in optima forma en stukken lekkerder (en ook nog eens budgetvriendelijker) dan laten bezorgen. Serveer vooral ook deze zelfgemaakte tzatziki erbij!
Voor 4 personen
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
1el extra vierge olijfolie
1tl gedroogde oregano
sap van 1 citroen
2 teentjes knoflook geperst
verder nodig: pita (liefst vers), munt, gemengde sla & rode ui
Kipgyros met tzatziki
Meng de olie met citroensap en knoflook. Leg de kippendijen erin en bestrooi met oregano. Zout en peper erover heen, goed doormengen en afgedekt (in de koelkast) de hele nacht laten marineren. Verhit een (grill)pan (of de barbecue) tot ‘ie gloeiend heet is en grill de kippendijen, 5 minuten aan iedere kant (of tot ze goed gaar zijn). Haal uit de pan en snijd in reepjes.
Broodje gyros
Verwarm een pita of een flatbread. Doe er wat dunne ringetjes rode ui, fijngesneden munt en sla in en stop er dan de reepjes kip in. Maak het geheel af met een flinke schep verse tzatziki. Smullen maar!
Gepubliceerd op 18 mei 2016