Broodje kipgyros met zelfgemaakte tzatziki



Je marineert de kip de avond van te voren en op de dag zelf hoef je alleen ‘alleen maar te grillen (of gebruik de barbecue op mooie dagen) en in een broodje te stoppen.

Dat is fastfood in optima forma en stukken lekkerder (en ook nog eens budgetvriendelijker) dan laten bezorgen. Serveer vooral ook deze zelfgemaakte tzatziki erbij!

Voor 4 personen

4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
1el extra vierge olijfolie
1tl gedroogde oregano
sap van 1 citroen
2 teentjes knoflook geperst

verder nodig: pittabroodjes, munt, gemengde sla & rode ui

Kipgyros met tzatziki

Meng de olie met citroensap en knoflook. Leg de kippendijen erin en bestrooi met oregano. Zout en peper erover heen, goed doormengen en afgedekt (in de koelkast) de hele nacht laten marineren.

Kip van de barbecue

Verhit een (grill)pan (of de barbecue) tot ‘ie gloeiend heet is en grill de kippendijen, 5 minuten aan iedere kant (of tot ze goed gaar zijn). Haal uit de pan en snijd in reepjes.

Broodje gyros

Verwarm een pittabroodje, of een flatbread. Doe er wat dunne ringetjes rode ui, fijngesneden munt en sla in en stop er dan de reepjes kip in. Maak het geheel af met een flinke schep verse tzatziki. Smullen maar!

Gepubliceerd op 18 mei 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.