Broodje kipgyros met zelfgemaakte tzatziki



Voor je zelfgemaakte broodje kipgyros marineer je de kip de avond van te voren en op de dag zelf hoef je de kip voor je broodje gyros alleen nog maar te grillen (of gebruik de barbecue op mooie dagen) en alles in een broodje te stoppen.

Dat is fastfood in optima forma en stukken lekkerder (en ook nog eens budgetvriendelijker) dan laten bezorgen. Serveer vooral ook deze zelfgemaakte tzatziki erbij!

Voor 4 personen
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
1el extra vierge olijfolie
1tl gedroogde oregano
sap van 1 citroen
2 teentjes knoflook geperst

verder nodig: pita (liefst vers), munt, gemengde sla & rode ui

gyros

Kipgyros met tzatziki

Meng de olie met citroensap en knoflook. Leg de kippendijen erin en bestrooi met oregano. Zout en peper erover heen, goed doormengen en afgedekt (in de koelkast) de hele nacht laten marineren. Verhit een (grill)pan (of de barbecue) tot ‘ie gloeiend heet is en grill de kippendijen, 5 minuten aan iedere kant (of tot ze goed gaar zijn). Haal uit de pan en snijd in reepjes.

Broodje gyros

Verwarm een pita of een flatbread. Doe er wat dunne ringetjes rode ui, fijngesneden munt en sla in en stop er dan de reepjes kip in. Maak het geheel af met een flinke schep verse tzatziki. Smullen maar!

Gepubliceerd op 18 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.