Smulpaapje weekmenu #10



Er stond hier een geweldige intro, tot ik het weekmenu opsloeg en er niks stond… Tja, dat gebeurt ook wel eens. Gelukkig weten jullie na bijna zeven jaar wel dat er wekelijks een heel fijn, kidsproof maar vooral gezinsproof, weekmenu op de site staat.

Deze week nog een aantal winterfavorieten, want we gaan – gelukkig – heel rap weer richting het voorjaar. Geniet er dus nog maar even van!

Smulpaapje weekmenu

maandag                         Sinaasappelkip & spruitjes
Alles op een bakplaat. Tijd voor iets anders terwijl het in de oven staat. Heerlijk aan tafel in een klein half uurtje. Hallo fijn begin van de week!

dinsdag                            Shakshuka
Dit was mijn allereerste keer dat ik dit recept maakte. Het gerecht heb ik al vele keren daarna opnieuw gemaakt. Yum!

woensdag                        Groene pasta met boontjes
Een snelle pasta, die de Italianen waarschijnlijk doet huiveren maar wel voor lege borden zorgt!

donderdag                      Roze burrito’s
Nog een kleurrijk gerecht deze week. Eet ‘m vega of niet. Aan jou de keuze

vrijdag                              Pasta met romige tonijnsaus
We sluiten de week af met een makkelijke, romige pasta.

weekendtip                     Kaasfondue uit de oven
Een heerlijk weekend gerecht, met het lekkerste brood van de bakker en jouw kaasje naar keuze!

boodschappenlijstje

maandag
4 kippendijen (mét vel!)
500g schoongemaakte spruitjes
3 pastinaken (500g)
2el maple syrup
2tl Zaanse mosterd
1el (Clementine) olie ) via Foodelicious
1 sinaasappel
1el sojasaus
gemalen zwarte peper
optioneel: gebakken aardappeltjes voor erbij

dinsdag
1tl komijnzaad
1el olijfolie
1 ui
2 paprika’s (geel en rood)
2 tenen knoflook, geperst
paar sliertjes saffraan
1 blik tomatenblokjes
1el milde paprikapoeder
4 eieren
optioneel; 1el sumak
voor erbij: Turks brood

woensdag
350g pasta, naar keuze
Walnotenpesto, zie recept hier (of gebruik gewone pesto)
150g pancetta, in reepjes (of gebruik spekjes)
400g sperzieboontjes

donderdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager) (of gebruik rundergehakt voor niet vega)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (à 150g)
125ml zure room
1 avocado

vrijdag
Zak pasta (500g) – wij gebruikten rigatoni, maar penne kan ook
2el neutrale olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water (ik gebruik Fishtales)

weekendtip
Doosje Camembert (45g) (maar denk ook eens aan Epoisse of Vacherin Mont d'Or)
3 kleine tenen knoflook, geschild
Groot rond brood met stevige korst
optioneel: groente om te dippen

 

Gepubliceerd op 28 februari 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!