Smulpaapje weekmenu #10

Er stond hier een geweldige intro, tot ik het weekmenu opsloeg en er niks stond… Tja, dat gebeurt ook wel eens. Gelukkig weten jullie na bijna zeven jaar wel dat er wekelijks een heel fijn, kidsproof maar vooral gezinsproof, weekmenu op de site staat.
Deze week nog een aantal winterfavorieten, want we gaan – gelukkig – heel rap weer richting het voorjaar. Geniet er dus nog maar even van!
Smulpaapje weekmenu
maandag Sinaasappelkip & spruitjes
Alles op een bakplaat. Tijd voor iets anders terwijl het in de oven staat. Heerlijk aan tafel in een klein half uurtje. Hallo fijn begin van de week!
dinsdag Shakshuka
Dit was mijn allereerste keer dat ik dit recept maakte. Het gerecht heb ik al vele keren daarna opnieuw gemaakt. Yum!
woensdag Groene pasta met boontjes
Een snelle pasta, die de Italianen waarschijnlijk doet huiveren maar wel voor lege borden zorgt!
donderdag Roze burrito’s
Nog een kleurrijk gerecht deze week. Eet ‘m vega of niet. Aan jou de keuze
vrijdag Pasta met romige tonijnsaus
We sluiten de week af met een makkelijke, romige pasta.
weekendtip Kaasfondue uit de oven
Een heerlijk weekend gerecht, met het lekkerste brood van de bakker en jouw kaasje naar keuze!
boodschappenlijstje
maandag
4 kippendijen (mét vel!)
500g schoongemaakte spruitjes
3 pastinaken (500g)
2el maple syrup
2tl Zaanse mosterd
1el (Clementine) olie ) via Foodelicious
1 sinaasappel
1el sojasaus
gemalen zwarte peper
optioneel: gebakken aardappeltjes voor erbij
dinsdag
1tl komijnzaad
1el olijfolie
1 ui
2 paprika’s (geel en rood)
2 tenen knoflook, geperst
paar sliertjes saffraan
1 blik tomatenblokjes
1el milde paprikapoeder
4 eieren
optioneel; 1el sumak
voor erbij: Turks brood
woensdag
350g pasta, naar keuze
Walnotenpesto, zie recept hier (of gebruik gewone pesto)
150g pancetta, in reepjes (of gebruik spekjes)
400g sperzieboontjes
donderdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager) (of gebruik rundergehakt voor niet vega)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (à 150g)
125ml zure room
1 avocado
vrijdag
Zak pasta (500g) – wij gebruikten rigatoni, maar penne kan ook
2el neutrale olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water (ik gebruik Fishtales)
weekendtip
Doosje Camembert (45g) (maar denk ook eens aan Epoisse of Vacherin Mont d'Or)
3 kleine tenen knoflook, geschild
Groot rond brood met stevige korst
optioneel: groente om te dippen
Gepubliceerd op 28 februari 2019