Smulpaapje kookt! – Kaasfondue uit de oven



Tijdens de winterbbq van het prachtige theemerk Dilmah, waar ik onlangs te gast was, maakte Hidde de Brabander, met behulp van een aantal Big Green Eggs, de meest waanzinnige gerechten. Het een nog lekkerder dan het ander.

Maar eentje sprong eruit, kaasfondue van de barbecue. Ik maakte (omdat ik helaas (nog) geen BGE heb) een ovenvariant ervan, die gelukkig nét zo lekker is. En meteen ook een ideale manier om ook in je eentje van kaasfondue te genieten!

kaasfondue2.jpg

Voor twee personen

Doosje Camembert (45g) (maar denk ook eens aan Epoisse of Vacherin Mont d’Or)
3 kleine tenen knoflook, geschild
Groot rond brood met stevige korst
optioneel: groente om te dippen

Verwarm de oven voor op 175C

Mini kaasfondue

Haal de camembert uit het doosje en de plastic verpakking en met een scherp mes snijd je de bovenkant er voorzichtig af. Je wilt de hele korst eraf hebben, maar zo min mogelijk van de onderliggende kaas verspillen. Zet de camembert daarna terug in het doosje (zonder plastic!). Steek hier de teentjes knoflook goed diep in.

Kaasfondue uit de oven

Zet het kaasje op een bakplaat en schuif dat in de oven. In 15-20 minuten is de kaas nu helemaal zacht en gesmolten. In de tussentijd snijd je het kapje van het brood en hol je het brood uit (bewaar dat!). De laatste 5 minuten zet je het brood nog even mee in de oven.

Kaasfondue serveren

Het doosje met camembert zet je nu ín het brood. Het brood dat je er uit hebt gehaald en het kapje serveer je erbij om mee te dippen. Eventueel met nog wat extra groente. De teentjes knoflook hebben heel subtiel hun smaak aan de kaas af gegeven. Je kunt ze mee eten, ze zijn namelijk super zacht nu, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Je hebt nu op een hele simpele, originele manier, die ook nog eens budgetvriendelijk is, een mini kaasfondue. Maar ook super leuk om als voorgerecht te serveren voor meerdere personen tegelijk.

Gepubliceerd op 9 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.