Pasta met romige tonijnsaus



Wie heeft het niet in de voorraadkast staan. Blikjes tonijn. Ideaal om een snelle vissalade mee te maken, of voor door een salade. Maar er kan nog véél meer mee. Dus gooiden we de blikjes tonijn in de make-over en maakten er een heerlijke, snelle pastasaus mee. Een ultiem pimp my food recept is het resultaat.

Voor 4 personen

Zak pasta (500g) – wij gebruikten rigatoni, maar penne kan ook
2el neutrale olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraîche
250g kastanjechampignons, gesneden
Half potje kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
2 blikjes (160g) tonijn op water, uitgelekt.

Bereidingstijd: 15 minuten

Snelle pasta met vis

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Terwijl die kookt fruit je de sjalot en knoflook in de warme olie zachtjes aan zodat ze hun smaak afgeven. Doe daar de kastanjechampignons na 5 minuten bij en zet het vuur hoger zodat je ze lekker goudbruin kunt aanbakken. Nu de crème fraiche en roomkaas erbij en lekker laten smelten en warm worden. Tot slot de kappertjes en tonijn erdoor en even mee warmen.

Meng de pasta door de saus en serveer meteen. Anders wordt de tonijn droog en trekt de saus teveel in de pasta. Eventueel garneren met wat gesneden zwarte olijven.

Gepubliceerd op 30 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.