Pasta met romige tonijnsaus



Wie heeft het niet in de voorraadkast staan. Blikjes tonijn. Ideaal om een snelle vissalade mee te maken, of voor door een salade. Maar er kan nog véél meer mee. Dus gooiden we de blikjes tonijn in de make-over en maakten er een heerlijke, snelle pastasaus mee. Een ultiem pimp my food recept is het resultaat.

Voor 4 personen

Zak pasta (500g) – wij gebruikten rigatoni, maar penne kan ook
2el neutrale olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraîche
250g kastanjechampignons, gesneden
Half potje kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
2 blikjes (160g) tonijn op water, uitgelekt.

Bereidingstijd: 15 minuten

Snelle pasta met vis

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Terwijl die kookt fruit je de sjalot en knoflook in de warme olie zachtjes aan zodat ze hun smaak afgeven. Doe daar de kastanjechampignons na 5 minuten bij en zet het vuur hoger zodat je ze lekker goudbruin kunt aanbakken. Nu de crème fraiche en roomkaas erbij en lekker laten smelten en warm worden. Tot slot de kappertjes en tonijn erdoor en even mee warmen.

Meng de pasta door de saus en serveer meteen. Anders wordt de tonijn droog en trekt de saus teveel in de pasta. Eventueel garneren met wat gesneden zwarte olijven.

Gepubliceerd op 30 september 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.
13 september 2020
 
Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst.