Sinaasappelkip & spruitjes uit de oven



Het houdt maar niet op met de nieuwe spruitjesrecepten. En ook deze kwam weer door de test van de grootste spruitjesfanaat bij ons thuis. En als een 7,5 jarige er blij van wordt durf ik toch wel te zeggen dat  jullie dat ook worden.

De kip wordt in de oven lekker krokant. De spruitjes gaar in de marinade van de kip en als je er dan ook nog gebakken aardappeltjes bij serveert zit je in een half uur lekker, gezond en blij aan tafel.

Ovenschotel met spruitjes voor vier personen

4 kippendijen (mét vel!)
500g schoongemaakte spruitjes, evt gehalveerd
3 pastinaken (500g), geschild en in kwarten
2el maple syrup
2tl Zaanse mosterd
1el (Clementine) olie ) via Foodelicious
rasp van 1 sinaasappel
sap van ½ sinaasappel
1el sojasaus
gemalen zwarte peper

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 200C – 400g aardappelschijfjes (gebakken)

Kip met sinaasappelmarinade

Voor de marinade meng je in een grote kom de maple syrup, mosterd, olie, sinaasappelrasp en – sap, sojasaus en peper door elkaar. Leg de kip, met het vel naar boven, op het bakblik en bestrijk het vel met een kwastje met de marinade.

Spruitjes uit de oven

Doe de spruitjes nu in de kom met de resterende marinade en hussel goed om. Leg de spruitjes nu naast de kip en de pastinaakrepen ertussen. Rooster die alles in de voorverwarmde oven. Na een kwartier giet je het vocht dat uit de kip komt richting de spruitjes en hussel je die even door. Bak dan een laatste kwartier. In die tijd bak je ook de aardappeltjes goudbruin.

spruitjes kip klaar

Serveer de krokante kip met de spruitjes en gebakken aardappeltjes.

Gepubliceerd op 28 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.