Sinaasappelkip & spruitjes uit de oven



Het houdt maar niet op met de nieuwe spruitjesrecepten. En ook deze kwam weer door de test van de grootste spruitjesfanaat bij ons thuis. En als een 7,5 jarige er blij van wordt durf ik toch wel te zeggen dat  jullie dat ook worden.

De kip wordt in de oven lekker krokant. De spruitjes gaar in de marinade van de kip en als je er dan ook nog gebakken aardappeltjes bij serveert zit je in een half uur lekker, gezond en blij aan tafel.

Ovenschotel met spruitjes voor vier personen

4 kippendijen (mét vel!)
500g schoongemaakte spruitjes, evt gehalveerd
3 pastinaken (500g), geschild en in kwarten
2el maple syrup
2tl Zaanse mosterd
1el (Clementine) olie ) via Foodelicious
rasp van 1 sinaasappel
sap van ½ sinaasappel
1el sojasaus
gemalen zwarte peper

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 200C – 400g aardappelschijfjes (gebakken)

Kip met sinaasappelmarinade

Voor de marinade meng je in een grote kom de maple syrup, mosterd, olie, sinaasappelrasp en – sap, sojasaus en peper door elkaar. Leg de kip, met het vel naar boven, op het bakblik en bestrijk het vel met een kwastje met de marinade.

Spruitjes uit de oven

Doe de spruitjes nu in de kom met de resterende marinade en hussel goed om. Leg de spruitjes nu naast de kip en de pastinaakrepen ertussen. Rooster die alles in de voorverwarmde oven. Na een kwartier giet je het vocht dat uit de kip komt richting de spruitjes en hussel je die even door. Bak dan een laatste kwartier. In die tijd bak je ook de aardappeltjes goudbruin.

spruitjes kip klaar

Serveer de krokante kip met de spruitjes en gebakken aardappeltjes.

Gepubliceerd op 28 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.