Sinaasappelkip & spruitjes uit de oven



Het houdt maar niet op met de nieuwe spruitjesrecepten. En ook deze kwam weer door de test van de grootste spruitjesfanaat bij ons thuis. En als een 7,5 jarige er blij van wordt durf ik toch wel te zeggen dat  jullie dat ook worden.

De kip wordt in de oven lekker krokant. De spruitjes gaar in de marinade van de kip en als je er dan ook nog gebakken aardappeltjes bij serveert zit je in een half uur lekker, gezond en blij aan tafel.

Ovenschotel met spruitjes voor vier personen

4 kippendijen (mét vel!)
500g schoongemaakte spruitjes, evt gehalveerd
3 pastinaken (500g), geschild en in kwarten
2el maple syrup
2tl Zaanse mosterd
1el (Clementine) olie ) via Foodelicious
rasp van 1 sinaasappel
sap van ½ sinaasappel
1el sojasaus
gemalen zwarte peper

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 200C – 400g aardappelschijfjes (gebakken)

Kip met sinaasappelmarinade

Voor de marinade meng je in een grote kom de maple syrup, mosterd, olie, sinaasappelrasp en – sap, sojasaus en peper door elkaar. Leg de kip, met het vel naar boven, op het bakblik en bestrijk het vel met een kwastje met de marinade.

Spruitjes uit de oven

Doe de spruitjes nu in de kom met de resterende marinade en hussel goed om. Leg de spruitjes nu naast de kip en de pastinaakrepen ertussen. Rooster die alles in de voorverwarmde oven. Na een kwartier giet je het vocht dat uit de kip komt richting de spruitjes en hussel je die even door. Bak dan een laatste kwartier. In die tijd bak je ook de aardappeltjes goudbruin.

spruitjes kip klaar

Serveer de krokante kip met de spruitjes en gebakken aardappeltjes.

Gepubliceerd op 28 februari 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.