Sinaasappelkip & spruitjes uit de oven



Het houdt maar niet op met de nieuwe spruitjesrecepten. En ook deze kwam weer door de test van de grootste spruitjesfanaat bij ons thuis. En als een 7,5 jarige er blij van wordt durf ik toch wel te zeggen dat  jullie dat ook worden.

De kip wordt in de oven lekker krokant. De spruitjes gaar in de marinade van de kip en als je er dan ook nog gebakken aardappeltjes bij serveert zit je in een half uur lekker, gezond en blij aan tafel.

Ovenschotel met spruitjes voor vier personen

4 kippendijen (mét vel!)
500g schoongemaakte spruitjes, evt gehalveerd
3 pastinaken (500g), geschild en in kwarten
2el maple syrup
2tl Zaanse mosterd
1el (Clementine) olie ) via Foodelicious
rasp van 1 sinaasappel
sap van ½ sinaasappel
1el sojasaus
gemalen zwarte peper

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 200C – 400g aardappelschijfjes (gebakken)

Kip met sinaasappelmarinade

Voor de marinade meng je in een grote kom de maple syrup, mosterd, olie, sinaasappelrasp en – sap, sojasaus en peper door elkaar. Leg de kip, met het vel naar boven, op het bakblik en bestrijk het vel met een kwastje met de marinade.

Spruitjes uit de oven

Doe de spruitjes nu in de kom met de resterende marinade en hussel goed om. Leg de spruitjes nu naast de kip en de pastinaakrepen ertussen. Rooster die alles in de voorverwarmde oven. Na een kwartier giet je het vocht dat uit de kip komt richting de spruitjes en hussel je die even door. Bak dan een laatste kwartier. In die tijd bak je ook de aardappeltjes goudbruin.

spruitjes kip klaar

Serveer de krokante kip met de spruitjes en gebakken aardappeltjes.

Gepubliceerd op 28 februari 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.