Groene pasta met boontjes & walnotenpesto

Dit is zo’n pasta die ontstaat door te kijken wat je nog in huis hebt en dan van alles bij elkaar te gooien. Het resultaat was een Groene Hulk pasta. Niet alleen door de walnotenpesto, maar ook omdat ik er nog lekker wat sperzieboontjes door heen deed.
De echte Italianen zullen dit recept waarschijnlijk vervloeken, maar bij ons ging het schoon op. En dat is eigenlijk alles wat je wilt toch?!
Voor vier personen
350g pasta, naar keuze
Walnotenpesto, zie recept hier
150g pancetta, in reepjes (of gebruik spekjes)
400g sperzieboontjes
Snelle pasta met groente
Bak in een droge, hete koekenpan de pancetta (of spek) reepjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Kook in dezelfde tijd ook de boontje beetgaar. Ik deed dat in dezelfde pan, scheelt weer afwas!
Groene pasta met boontjes & walnotenpesto
Meng een goede hoeveelheid van de walnotenpeste – hoeveelheid is naar smaak – door de warme pasta en boontjes. Met een of twee eetlepels van het pastakookvocht wordt het iets meer een saus. Dan de uitgebakken pancettareepjes erdoor mengen en serveer met nog wat extra kaas.
Gepubliceerd op 12 september 2018