Smulpaapje (vega) weekmenu #12



Het is deze week de Nationale Week zonder vlees, waar ik één van de ambassadeurs voor ben. Een prima gelegenheid om jullie te laten zien dat een week lang vegetarisch eten (met kinderen) heerlijk én gevarieerd kan zijn. Zoals ik dat eigenlijk al jaren doe. 

Groente als uitgangspunt, gewoon omdat groenten van zichzelf al zo lekker zijn en volop smaak geven. Kijk maar! Benieuwd wat jullie vega gerecht is.

Smulpaapje (vega) weekmenu

maandag           Pad Thai noodles met tofu
Noodles, met knapperige groente en gemarineerde crunchy tofu. Zo wil je iedere week wel beginnen!

dinsdag              Courgette cannelloni van Donna Hay
Een ovenschaal vol heerlijkheid die je, als je wilt, ook goed kunt voorbereiden.

woensdag          Spruitjes met linzen & gekarameliseerde ui
Zoete, gekarameliseerde ui, gecombineerd met het bittertje in de spruitjes. Smullen geblazen!

donderdag        Foe Yong Hai – Chinese groenteomelet
Een afhaalklassieker, maar dan stúkken lekkerder en thuis gemaakt.

vrijdag                Broccoli stamppot  
Een goed gevuld stamppotje is altijd een goed idee, toch?

weekendtip       Frittata
Een heerlijk weekend lunchgerecht, met onverwacht veel groente (en een variatietip voor niet vega versie)

boodschappenlijstje

maandag
3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH)
200g rijstnoodles
2 eieren
100g pinda's

dinsdag
180g diepvries doperwten
2 eieren
360g ricotta
50g spinazie
1 handje fijngehakte munt
1 citroen
4 courgettes
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella

woensdag
200g gedroogde Dupuis linzen
1,5L groentebouillon
500g schone spruitjes
10g geraspte verse gember
1 teen geraspte knoflook
1 limoen
2el sojasaus
1el sesamzaadjes
3 uien
20g boter
1el gembersiroop

donderdag
4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons
200g prei
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
2el ketchup
2el gembersiroop
1tl kikkoman

vrijdag
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten
15g verse bieslook
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie

weekendtip
2 courgettes
2 takjes munt
1 citroen
2el neutrale olie
1tl gedroogde oregano
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
zout & peper
1 tomaat, zonder zaadlijst, in partjes
100g feta, verkruimeld
6 eieren

Gepubliceerd op 14 maart 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.