Smulpaapje (vega) weekmenu #12



Het is deze week de Nationale Week zonder vlees, waar ik één van de ambassadeurs voor ben. Een prima gelegenheid om jullie te laten zien dat een week lang vegetarisch eten (met kinderen) heerlijk én gevarieerd kan zijn. Zoals ik dat eigenlijk al jaren doe. 

Groente als uitgangspunt, gewoon omdat groenten van zichzelf al zo lekker zijn en volop smaak geven. Kijk maar! Benieuwd wat jullie vega gerecht is.

Smulpaapje (vega) weekmenu

maandag           Pad Thai noodles met tofu
Noodles, met knapperige groente en gemarineerde crunchy tofu. Zo wil je iedere week wel beginnen!

dinsdag              Courgette cannelloni van Donna Hay
Een ovenschaal vol heerlijkheid die je, als je wilt, ook goed kunt voorbereiden.

woensdag          Spruitjes met linzen & gekarameliseerde ui
Zoete, gekarameliseerde ui, gecombineerd met het bittertje in de spruitjes. Smullen geblazen!

donderdag        Foe Yong Hai – Chinese groenteomelet
Een afhaalklassieker, maar dan stúkken lekkerder en thuis gemaakt.

vrijdag                Broccoli stamppot  
Een goed gevuld stamppotje is altijd een goed idee, toch?

weekendtip       Frittata
Een heerlijk weekend lunchgerecht, met onverwacht veel groente (en een variatietip voor niet vega versie)

boodschappenlijstje

maandag
3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH)
200g rijstnoodles
2 eieren
100g pinda's

dinsdag
180g diepvries doperwten
2 eieren
360g ricotta
50g spinazie
1 handje fijngehakte munt
1 citroen
4 courgettes
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella

woensdag
200g gedroogde Dupuis linzen
1,5L groentebouillon
500g schone spruitjes
10g geraspte verse gember
1 teen geraspte knoflook
1 limoen
2el sojasaus
1el sesamzaadjes
3 uien
20g boter
1el gembersiroop

donderdag
4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons
200g prei
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
2el ketchup
2el gembersiroop
1tl kikkoman

vrijdag
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten
15g verse bieslook
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie

weekendtip
2 courgettes
2 takjes munt
1 citroen
2el neutrale olie
1tl gedroogde oregano
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
zout & peper
1 tomaat, zonder zaadlijst, in partjes
100g feta, verkruimeld
6 eieren

Gepubliceerd op 14 maart 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!