Nationale week zonder vlees 2019



Vorig jaar was de eerste Nationale week zonder Vlees aanleiding voor onze dochter om daarna maandenlang vegetarisch te willen eten. En hoewel we inmiddels niet meer 100% vegetarisch eten, is regelmatig eten zonder vlees zo gewoon voor ons dat het extra tof is dat ik dit jaar een van de ambassadeurs ben voor de tweede Week zonder vlees.

En die gaat maandag 11 maart van start. Met een grootschalige landelijke campagne.  Hoe tof dat initiatiefnemer, de hippe Vegetariër, dit gewoon weer voor elkaar krijgt. Maar wat houdt het precies in?

week-zonder-vlees-eten-besparing

Week zonder vlees 2019

Eigenlijk is deze week vooral bedoeld om mensen bewust te maken van hoe lekker eten zonder vlees kan zijn. En wat de impact is van een dagje (of meer) geen vlees eten. Waar we voorheen gewend waren iedere dag vlees te eten, zie je dat steeds meer mensen één of meerdere dagen per week bewust geen vlees eten. Deze campagne is bedoeld om dat aantal mensen verder te vergroten.

Waarom niet iedere dag vlees?

Vaker een dagje geen vlees of vis eten kost namelijk relatief weinig moeite, maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier én milieu. Door geen vlees te consumeren is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen, die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. 

Maar je lijf kan ook echt prima een dag (of meer) zonder vlees. Alleen waar begin je? Daar word je tijdens de Week zonder Vlees bij geholpen.

Smulpaapje ambassadeur Week zonder Vlees

En dat is ook precies de reden dat ik deze campagne (onbetaald!) ondersteun. Om je te laten zien hoe makkelijk en lekker je kunt eten zonder vlees. Ook met een gezin. Op Smulpaapje vind je al een hele selectie aan vegetarische recepten.

In het magazine dat wordt uitgegeven (hier kun je je daarvoor inschrijven) vind je daarnaast ook een aantal van mijn recepten terug. Inspiratie volop dus!

Doe je mee?

Ik ben benieuwd of dit iets is dat jullie aanspreekt? Misschien eet je al (helemaal/deels) vegetarisch. Of misschien helpt je dit net over de drempel, omdat je nu beter weet hoe je dat kunt aanpakken. Laat je het me weten?! Komende week, om je op weg te helpen, alvast een volledig vegetarisch weekmenu ter inspiratie.

 

Gepubliceerd op 9 maart 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.