Nationale week zonder vlees 2019



Vorig jaar was de eerste Nationale week zonder Vlees aanleiding voor onze dochter om daarna maandenlang vegetarisch te willen eten. En hoewel we inmiddels niet meer 100% vegetarisch eten, is regelmatig eten zonder vlees zo gewoon voor ons dat het extra tof is dat ik dit jaar een van de ambassadeurs ben voor de tweede Week zonder vlees.

En die gaat maandag 11 maart van start. Met een grootschalige landelijke campagne.  Hoe tof dat initiatiefnemer, de hippe Vegetariër, dit gewoon weer voor elkaar krijgt. Maar wat houdt het precies in?

week-zonder-vlees-eten-besparing

Week zonder vlees 2019

Eigenlijk is deze week vooral bedoeld om mensen bewust te maken van hoe lekker eten zonder vlees kan zijn. En wat de impact is van een dagje (of meer) geen vlees eten. Waar we voorheen gewend waren iedere dag vlees te eten, zie je dat steeds meer mensen één of meerdere dagen per week bewust geen vlees eten. Deze campagne is bedoeld om dat aantal mensen verder te vergroten.

Waarom niet iedere dag vlees?

Vaker een dagje geen vlees of vis eten kost namelijk relatief weinig moeite, maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier én milieu. Door geen vlees te consumeren is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen, die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. 

Maar je lijf kan ook echt prima een dag (of meer) zonder vlees. Alleen waar begin je? Daar word je tijdens de Week zonder Vlees bij geholpen.

Smulpaapje ambassadeur Week zonder Vlees

En dat is ook precies de reden dat ik deze campagne (onbetaald!) ondersteun. Om je te laten zien hoe makkelijk en lekker je kunt eten zonder vlees. Ook met een gezin. Op Smulpaapje vind je al een hele selectie aan vegetarische recepten.

In het magazine dat wordt uitgegeven (hier kun je je daarvoor inschrijven) vind je daarnaast ook een aantal van mijn recepten terug. Inspiratie volop dus!

Doe je mee?

Ik ben benieuwd of dit iets is dat jullie aanspreekt? Misschien eet je al (helemaal/deels) vegetarisch. Of misschien helpt je dit net over de drempel, omdat je nu beter weet hoe je dat kunt aanpakken. Laat je het me weten?! Komende week, om je op weg te helpen, alvast een volledig vegetarisch weekmenu ter inspiratie.

 

Gepubliceerd op 9 maart 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!