Nationale week zonder vlees 2019



Vorig jaar was de eerste Nationale week zonder Vlees aanleiding voor onze dochter om daarna maandenlang vegetarisch te willen eten. En hoewel we inmiddels niet meer 100% vegetarisch eten, is regelmatig eten zonder vlees zo gewoon voor ons dat het extra tof is dat ik dit jaar een van de ambassadeurs ben voor de tweede Week zonder vlees.

En die gaat maandag 11 maart van start. Met een grootschalige landelijke campagne.  Hoe tof dat initiatiefnemer, de hippe Vegetariër, dit gewoon weer voor elkaar krijgt. Maar wat houdt het precies in?

week-zonder-vlees-eten-besparing

Week zonder vlees 2019

Eigenlijk is deze week vooral bedoeld om mensen bewust te maken van hoe lekker eten zonder vlees kan zijn. En wat de impact is van een dagje (of meer) geen vlees eten. Waar we voorheen gewend waren iedere dag vlees te eten, zie je dat steeds meer mensen één of meerdere dagen per week bewust geen vlees eten. Deze campagne is bedoeld om dat aantal mensen verder te vergroten.

Waarom niet iedere dag vlees?

Vaker een dagje geen vlees of vis eten kost namelijk relatief weinig moeite, maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier én milieu. Door geen vlees te consumeren is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen, die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. 

Maar je lijf kan ook echt prima een dag (of meer) zonder vlees. Alleen waar begin je? Daar word je tijdens de Week zonder Vlees bij geholpen.

Smulpaapje ambassadeur Week zonder Vlees

En dat is ook precies de reden dat ik deze campagne (onbetaald!) ondersteun. Om je te laten zien hoe makkelijk en lekker je kunt eten zonder vlees. Ook met een gezin. Op Smulpaapje vind je al een hele selectie aan vegetarische recepten.

In het magazine dat wordt uitgegeven (hier kun je je daarvoor inschrijven) vind je daarnaast ook een aantal van mijn recepten terug. Inspiratie volop dus!

Doe je mee?

Ik ben benieuwd of dit iets is dat jullie aanspreekt? Misschien eet je al (helemaal/deels) vegetarisch. Of misschien helpt je dit net over de drempel, omdat je nu beter weet hoe je dat kunt aanpakken. Laat je het me weten?! Komende week, om je op weg te helpen, alvast een volledig vegetarisch weekmenu ter inspiratie.

 

Gepubliceerd op 9 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.