Nationale week zonder vlees 2019



Vorig jaar was de eerste Nationale week zonder Vlees aanleiding voor onze dochter om daarna maandenlang vegetarisch te willen eten. En hoewel we inmiddels niet meer 100% vegetarisch eten, is regelmatig eten zonder vlees zo gewoon voor ons dat het extra tof is dat ik dit jaar een van de ambassadeurs ben voor de tweede Week zonder vlees.

En die gaat maandag 11 maart van start. Met een grootschalige landelijke campagne.  Hoe tof dat initiatiefnemer, de hippe Vegetariër, dit gewoon weer voor elkaar krijgt. Maar wat houdt het precies in?

week-zonder-vlees-eten-besparing

Week zonder vlees 2019

Eigenlijk is deze week vooral bedoeld om mensen bewust te maken van hoe lekker eten zonder vlees kan zijn. En wat de impact is van een dagje (of meer) geen vlees eten. Waar we voorheen gewend waren iedere dag vlees te eten, zie je dat steeds meer mensen één of meerdere dagen per week bewust geen vlees eten. Deze campagne is bedoeld om dat aantal mensen verder te vergroten.

Waarom niet iedere dag vlees?

Vaker een dagje geen vlees of vis eten kost namelijk relatief weinig moeite, maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier én milieu. Door geen vlees te consumeren is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen, die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. 

Maar je lijf kan ook echt prima een dag (of meer) zonder vlees. Alleen waar begin je? Daar word je tijdens de Week zonder Vlees bij geholpen.

Smulpaapje ambassadeur Week zonder Vlees

En dat is ook precies de reden dat ik deze campagne (onbetaald!) ondersteun. Om je te laten zien hoe makkelijk en lekker je kunt eten zonder vlees. Ook met een gezin. Op Smulpaapje vind je al een hele selectie aan vegetarische recepten.

In het magazine dat wordt uitgegeven (hier kun je je daarvoor inschrijven) vind je daarnaast ook een aantal van mijn recepten terug. Inspiratie volop dus!

Doe je mee?

Ik ben benieuwd of dit iets is dat jullie aanspreekt? Misschien eet je al (helemaal/deels) vegetarisch. Of misschien helpt je dit net over de drempel, omdat je nu beter weet hoe je dat kunt aanpakken. Laat je het me weten?! Komende week, om je op weg te helpen, alvast een volledig vegetarisch weekmenu ter inspiratie.

 

Gepubliceerd op 9 maart 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…