Frittata met courgette
Er komt geen einde aan de inspiratie voor recepten met courgette. Koop je ze op de markt dan zijn ze in de zomer spotgoedkoop, heb je ze in de moestuin staan dan groeien ze vaak ook in overvloed. En eindelijk heb ik een courgetterecept bedacht dat ook onze 8jarige, zonder morren, lekker vindt. Hoezeeeee!!
Deze frittata is ideaal voor makkelijke en snelle dagen aan tafel, en dan tóch lekker wat groente binnenkrijgen. Ik beleg ‘aan het eind, alsof het een pizza is. Daar wordt een eenvoudige maaltijd nog feestelijker van!
Voor vier personen, als maaltijd
2 courgettes, geraspt en goed uitgeknepen
2 takjes munt, alleen de blaadjes, fijngesneden
rasp van 1 citroen
2el neutrale olie
1tl gedroogde oregano
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
zout & peper
1 tomaat, zonder zaadlijst, in partjes
100g feta, verkruimeld
6 eieren, losgeklopt
Verder nodig: ovenvaste pan – oven voorverwarmen op 180C – brood voor erbij
Optioneel: rucola en rauwe (Parma) ham voor op de frittata
Snelle maaltijd met courgette
Zet een ovenvaste pan op het vuur en verwarm de olie. Bak de goed uitgeknepen courgette (essentieel, anders krijg je een zompige frittata!) in vijf minuten aan en bestrooi dan met de kruiden, citroenrasp en munt en schep even om. Verdeel de tomatenpartjes erover en giet het losgeklopt ei erover. Bestrooi met de feta. Bak vijf minuutjes, zodat de onderkant iets kan stollen.
Courgette frittata
Zet de pan dan in zijn geheel in de voorverwarmde oven en laat 10-15 minuten staan, tot alle ei gestold is en de feta iets goudbruin kleurt. Haal dan met ovenwanten (want heet!) uit de oven en laat op een onderzetter/plank iets afkoelen.
Serveer, bestrooid met rucola en plakjes Parmaham en serveer er lekker verse brood bij.
Meer recepten met courgette
Wil je nog meer inspiratie? Hier vind je alle courgetterecepten, in alle variaties denkbaar.
Gepubliceerd op 8 augustus 2018