Frittata met courgette



Er komt geen einde aan de inspiratie voor recepten met courgette. Koop je ze op de markt dan zijn ze in de zomer spotgoedkoop, heb je ze in de moestuin staan dan groeien ze vaak ook in overvloed. En eindelijk heb ik een courgetterecept bedacht dat ook onze 8jarige, zonder morren, lekker vindt. Hoezeeeee!!

Deze frittata is ideaal voor makkelijke en snelle dagen aan tafel, en dan tóch lekker wat groente binnenkrijgen. Ik beleg ‘aan het eind, alsof het een pizza is. Daar wordt een eenvoudige maaltijd nog feestelijker van!

frittata met courgette Smulpaapje

Voor vier personen, als maaltijd

2 courgettes, geraspt en goed uitgeknepen
2 takjes munt, alleen de blaadjes, fijngesneden
rasp van 1 citroen
2el neutrale olie
1tl gedroogde oregano
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
zout & peper
1 tomaat, zonder zaadlijst, in partjes
100g feta, verkruimeld
6 eieren, losgeklopt

Verder nodig: ovenvaste pan – oven voorverwarmen op 180C – brood voor erbij
Optioneel: rucola en rauwe (Parma) ham voor op de frittata

Snelle maaltijd met courgette

Zet een ovenvaste pan op het vuur en verwarm de olie. Bak de goed uitgeknepen courgette (essentieel, anders krijg je een zompige frittata!) in vijf minuten aan en bestrooi dan met de kruiden, citroenrasp en munt en schep even om. Verdeel de tomatenpartjes erover en giet het losgeklopt ei erover. Bestrooi met de feta. Bak vijf minuutjes, zodat de onderkant iets kan stollen.

Courgette frittata

Zet de pan dan in zijn geheel in de voorverwarmde oven en laat 10-15 minuten staan, tot alle ei gestold is en de feta iets goudbruin kleurt. Haal dan met ovenwanten (want heet!) uit de oven en laat op een onderzetter/plank iets afkoelen.

Serveer, bestrooid met rucola en plakjes Parmaham en serveer er lekker verse brood bij.

Meer recepten met courgette

Wil je nog meer inspiratie? Hier vind je alle courgetterecepten, in alle variaties denkbaar.

Gepubliceerd op 8 augustus 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.