De 5 lekkerste recepten met tonijnTonijn kun je heel goed op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, maar ook wat de lekkerste recepten met tonijn zijn lees je hier.

Maar laten we het eerst eens over die tonijn hebben. Want er is genoeg te doen over wat nu duurzaam is en wat niet. Als ik dit jaar één ding heb geleerd is dat ik daar als consument zelf keuzes in kan maken. Ik vertelde al eerder over hoe vis steeds vaker met het MSC-keurmerk verkocht wordt.

Dat geldt dus ook voor tonijn. Want dat we zuinig moeten zijn op onze visstand is een gegeven. Ik eet nog steeds vis, maar ik let nog beter op welke vis ik koop. Net als dat ik dat doe met het vlees dat ik koop en de vegetarische producten die ik kies. Daarbij kies ik voor een zorgvuldige balans hoe vaak en wat ik daarvan eet.

Duurzaam gevangen

Wist je bijvoorbeeld dat er ook duurzaam gevangen tonijn is? Van de vele soorten tonijn die er in de oceaan zwemmen wordt skipjack (gestreepte tonijn) het meest gevangen. Omdat dit (maar ook de andere soorten) zo’n gewilde tonijn is, is er ook steeds meer druk op de vangst daarvan. Extra belangrijk dus dat je weet dat de tonijn die je eet traceerbaar is van boot tot bord. En dat is precies wat het MSC-keurmerk doet.

Weet welke tonijn je koopt

Wereldwijd leven miljoenen mensen van de vangst van tonijn, maar het is ook een van de grootste eiwitbronnen die uit de oceaan komt. Om te zorgen dat die eiwitbron beschikbaar blijft is het dus extra belangrijk om je bewust te zijn van de keuzes die je zelf kunt maken.

Witte tonijn, geelvintonijn en de eerder genoemde skipjack zijn in de supermarkt allemaal verkrijgbaar met een MSC-keurmerk. Dat is dus goed én belangrijk om in de gaten te houden, als je tonijn wilt kopen. Of dat nou tonijn in blik is of uit de diepvries.

Wereld Tonijndag

De Verenigde Naties heeft voor het 5e jaar op rij 2 mei uitgeroepen tot Wereld Tonijndag. Een goed moment om stil te staan bij welke tonijn je eet en waar die vandaan komt. Welke blikjes tonijn staan er in jouw voorraadkast? En hoe duurzaam zijn die? Geen gekke dag dus om te checken of jouw tonijn duurzaam en traceerbaar gevangen is, want je kunt zo ontzettend veel lekkere gerechten maken met tonijn.

pasta tonijnsaus

De 5 lekkerste recepten met tonijn

Ik maakte de afgelopen jaren al heel wat recepten met tonijn. Persoonlijk heb ik altijd blikjes Fish Tales tonijn in huis, maar let ik dus ook op de tonijn die ik uit de vriezer koop.

Tonijn is ongelofelijk veelzijdig om mee te koken. Ik zet de 5 lekkerste recepten met tonijn voor je op een rijtje

 1. Pasta met romige tonijnsaus
  Het is een recept dat zelfs al in mijn eerste boek stond. Nog steeds een van mijn favoriete tonijnrecepten met pasta.
 2. Tuna melt sandwich
  Move over tosti ham kaas, vanaf nu eet je een tosti met tonijn en gesmolten kaas als lunch!fish tales tonijn burger
 3. Tonijnburgers met zoete aardappelfriet
  Ja, ook met een blikje tonijn kun je visburgers maken. De lekkerste tonijnburgers zelfs!
 4. Aardappelsalade met tonijn en ei
  Heb je al door hoe veelzijdig je kunt koken met tonijn? Dit is nog zo’n lekker tonijnrecept!
 5. Pasta pollo tonato
  En als je van vitello tonato houdt, je weet wel dat lekkere voorgerecht met tonijnmayonaise. Dan moet je zéker een keer deze versie maken, met kip en tonijnsaus. Smullen!

Samenwerking

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het MSC-keurmerk.

 

Gepubliceerd op 2 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.