Aardappel tonijnsalade met olijven & ei



Aardappel tonijnsalade met olijven & ei

Als je het nou super simpel door de week wilt hebben maak je dit de dag ervoor (of in het weekend) alvast klaar. Zet je het daarna in de koelkast. Trekken de smaken nóg lekkerder in de aardappeltjes én ben je letterlijk in 5 minuten klaar voor tafel, op drukke dagen.

Alles wat lekker is zit in deze goedgevulde maaltijdsalade; aardappeltjes, tonijn, eieren, olijfjes en nog heel veel meer lekkers. Schaaltjes met rauwkost op tafel en je bent er!

Voor 4-6 personen
750g krieltjes, gehalveerd
½ rode ui, dunne ringetjes
1 blikje olijven met ansjovis (á 200g)
2 blikjes (Fishtales) tonijn (á 160g)
1 blik kikkererwten (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
10g verse platte peterselie, fijngesneden
3el extra vierge olijfolie
1el citroensap
3 eieren, hardgekookt
½ blikje ansjovis
zout & peper

Aardappelsalade met tonijn en olijven

Kook de schoon geboende en gehalveerde krieltjes in gezouten water, ongeveer 14 minuten. Giet af en laat uitstomen. In dezelfde tijd kook je in 8 minuten de eieren hard. Laat onder koud water schrikken en pel ze dan. Snijd daarna in kwarten.

Tonijnaardappelsalade

In een grote kom gaat de uitgelekte tonijn, rode ui, de olijven, de kikkererwten, de peterselie, ansjovis, olijfolie en citroensap. Doe hier de nog warme krieltjes bij en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met het ei en nog wat extra peterselie.

 

Gepubliceerd op 1 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.