Aardappel tonijnsalade met olijven & ei



Aardappel tonijnsalade met olijven & ei

Als je het nou super simpel door de week wilt hebben maak je dit de dag ervoor (of in het weekend) alvast klaar. Zet je het daarna in de koelkast. Trekken de smaken nóg lekkerder in de aardappeltjes én ben je letterlijk in 5 minuten klaar voor tafel, op drukke dagen.

Alles wat lekker is zit in deze goedgevulde maaltijdsalade; aardappeltjes, tonijn, eieren, olijfjes en nog heel veel meer lekkers. Schaaltjes met rauwkost op tafel en je bent er!

Voor 4-6 personen
750g krieltjes, gehalveerd
½ rode ui, dunne ringetjes
1 blikje olijven met ansjovis (á 200g)
2 blikjes (Fishtales) tonijn (á 160g)
1 blik kikkererwten (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
10g verse platte peterselie, fijngesneden
3el extra vierge olijfolie
1el citroensap
3 eieren, hardgekookt
½ blikje ansjovis
zout & peper

Aardappelsalade met tonijn en olijven

Kook de schoon geboende en gehalveerde krieltjes in gezouten water, ongeveer 14 minuten. Giet af en laat uitstomen. In dezelfde tijd kook je in 8 minuten de eieren hard. Laat onder koud water schrikken en pel ze dan. Snijd daarna in kwarten.

Tonijnaardappelsalade

In een grote kom gaat de uitgelekte tonijn, rode ui, de olijven, de kikkererwten, de peterselie, ansjovis, olijfolie en citroensap. Doe hier de nog warme krieltjes bij en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met het ei en nog wat extra peterselie.

 

Gepubliceerd op 1 maart 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.