Aardappel tonijnsalade met olijven & ei

Aardappel tonijnsalade met olijven & ei
Als je het nou super simpel door de week wilt hebben maak je dit de dag ervoor (of in het weekend) alvast klaar. Zet je het daarna in de koelkast. Trekken de smaken nóg lekkerder in de aardappeltjes én ben je letterlijk in 5 minuten klaar voor tafel, op drukke dagen.
Alles wat lekker is zit in deze goedgevulde maaltijdsalade; aardappeltjes, tonijn, eieren, olijfjes en nog heel veel meer lekkers. Schaaltjes met rauwkost op tafel en je bent er!
Voor 4-6 personen
750g krieltjes, gehalveerd
½ rode ui, dunne ringetjes
1 blikje olijven met ansjovis (á 200g)
2 blikjes (Fishtales) tonijn (á 160g)
1 blik kikkererwten (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
10g verse platte peterselie, fijngesneden
3el extra vierge olijfolie
1el citroensap
3 eieren, hardgekookt
½ blikje ansjovis
zout & peper
Aardappelsalade met tonijn en olijven
Kook de schoon geboende en gehalveerde krieltjes in gezouten water, ongeveer 14 minuten. Giet af en laat uitstomen. In dezelfde tijd kook je in 8 minuten de eieren hard. Laat onder koud water schrikken en pel ze dan. Snijd daarna in kwarten.
Tonijnaardappelsalade
In een grote kom gaat de uitgelekte tonijn, rode ui, de olijven, de kikkererwten, de peterselie, ansjovis, olijfolie en citroensap. Doe hier de nog warme krieltjes bij en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met het ei en nog wat extra peterselie.
Gepubliceerd op 1 maart 2017