Tosti tonijn & gesmolten kaas (tunamelt)

De lekkerste lunch denkbaar is zonder twijfel deze tosti met tonijn en gesmolten kaas. De Amerikanen noemen dit een tuna mel. Oftewel geroosterd brood tonijn & gesmolten kaas.
Ik noem het een van de lekkerste lunches die ik in lange tijd gehad heb. Het ziltige van de vis, met de hemel die gesmolten kaas heet. En met als bonus een beetje kick van de ui en paprika. Dit wil je maken. Geloof me!
Als je wilt kun je je broodje halveren en delen. Dan kunnen er 4 mensen van genieten. Maar beter nog maak je een dubbele hoeveelheid, want dit broodje wil je eigenlijk gewoon lekker alleen opeten.
Tunamelt voor 2 personen, als lunch
- 1 blikje tonijn op water MSc, (160g) ik gebruikte Fishtales (uitgelekt)
- grof gehakte olijven, naar smaak
- 1el platte peterselie, fijngehakt
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- sap van ½ limoen
- ½ tl gerookte paprika (alternatief; cayenne, wil je het mild gebruik dan paprikapoeder)
- zout & zwarte peper
- plakjes belegen kaas, ik gebruikte Cheddar
- 4 grote boterhammen, ik gebruikte het brood van Bij Robèrt (iets dikker gesneden)
verder nodig: Tosti-ijzer voorverwarmen
Tosti met tonijn en gesmolten kaas
Je tosti begint met tonijn. Daarvoor giet je het blikje tonijn af in een zeef. Meng de tonijn met de olijven, peterselie, ui, limoen, paprika en zout en peper. Wil je een iets mildere variant, gebruik dan milde paprikapoeder in plaats van gerookte paprika. Kun je geen gerookte paprikapoeder vinden, dan is cayenne een goed alternatief maar wordt ‘ie íets pittiger.
Tuna melt
Beleg je boterham eerst met kaas en dan met de tonijnsalade. Hou je net zo van gesmolten kaas als ik, bedek dan de laag tonijn ook nog met wat kaas. Bak de broodjes in je tosti-ijzer, tot goudbruin en de kaas gesmolten is.
Gepubliceerd op 17 januari 2015