Tosti tonijn & gesmolten kaas (tunamelt)



De lekkerste lunch denkbaar is zonder twijfel deze tosti met tonijn en gesmolten kaas. De Amerikanen noemen dit een tuna mel. Oftewel geroosterd brood tonijn & gesmolten kaas.

Ik noem het een van de lekkerste lunches die ik in lange tijd gehad heb. Het ziltige van de vis, met de hemel die gesmolten kaas heet. En met als bonus een beetje kick van de ui en paprika. Dit wil je maken. Geloof me!

Als je wilt kun je je broodje halveren en delen. Dan kunnen er 4 mensen van genieten. Maar beter nog maak je een dubbele hoeveelheid, want dit broodje wil je eigenlijk gewoon lekker alleen opeten.

Tunamelt voor 2 personen, als lunch

  • 1 blikje tonijn op water MSc, (160g) ik gebruikte Fishtales (uitgelekt)
  • grof gehakte olijven, naar smaak
  • 1el platte peterselie, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • sap van ½ limoen
  • ½ tl gerookte paprika (alternatief; cayenne, wil je het mild gebruik dan paprikapoeder)
  • zout & zwarte peper
  • plakjes belegen kaas, ik gebruikte Cheddar
  • 4 grote boterhammen, ik gebruikte het brood van Bij Robèrt (iets dikker gesneden)

verder nodig: Tosti-ijzer voorverwarmen

tosti tonijn en gesmolten kaas

Tosti met tonijn en gesmolten kaas

Je tosti begint met tonijn. Daarvoor giet je het blikje tonijn af in een zeef. Meng de tonijn met de olijven, peterselie, ui, limoen, paprika en zout en peper. Wil je een iets mildere variant, gebruik dan milde paprikapoeder in plaats van gerookte paprika. Kun je geen gerookte paprikapoeder vinden, dan is cayenne een goed alternatief maar wordt ‘ie íets pittiger.

Tuna melt

Beleg je boterham eerst met kaas en dan met de tonijnsalade. Hou je net zo van gesmolten kaas als ik, bedek dan de laag tonijn ook nog met wat kaas. Bak de broodjes in je tosti-ijzer, tot goudbruin en de kaas gesmolten is.

Gepubliceerd op 17 januari 2015


2 reacties

  1. Wilma schreef:

    Hoi Suzan, het recept is veranderd. Ik zou graag het oude recept weer maken. Kan je mij dat mailen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.