Tosti tonijn & gesmolten kaas (tunamelt)



De lekkerste lunch denkbaar is zonder twijfel deze tosti met tonijn en gesmolten kaas. De Amerikanen noemen dit een tuna mel. Oftewel geroosterd brood tonijn & gesmolten kaas.

Ik noem het een van de lekkerste lunches die ik in lange tijd gehad heb. Het ziltige van de vis, met de hemel die gesmolten kaas heet. En met als bonus een beetje kick van de ui en paprika. Dit wil je maken. Geloof me!

Als je wilt kun je je broodje halveren en delen. Dan kunnen er 4 mensen van genieten. Maar beter nog maak je een dubbele hoeveelheid, want dit broodje wil je eigenlijk gewoon lekker alleen opeten.

Tunamelt voor 2 personen, als lunch

  • 1 blikje tonijn op water MSc, (160g) ik gebruikte Fishtales (uitgelekt)
  • grof gehakte olijven, naar smaak
  • 1el platte peterselie, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • sap van ½ limoen
  • ½ tl gerookte paprika (alternatief; cayenne, wil je het mild gebruik dan paprikapoeder)
  • zout & zwarte peper
  • plakjes belegen kaas, ik gebruikte Cheddar
  • 4 grote boterhammen, ik gebruikte het brood van Bij Robèrt (iets dikker gesneden)

verder nodig: Tosti-ijzer voorverwarmen

tosti tonijn en gesmolten kaas

Tosti met tonijn en gesmolten kaas

Je tosti begint met tonijn. Daarvoor giet je het blikje tonijn af in een zeef. Meng de tonijn met de olijven, peterselie, ui, limoen, paprika en zout en peper. Wil je een iets mildere variant, gebruik dan milde paprikapoeder in plaats van gerookte paprika. Kun je geen gerookte paprikapoeder vinden, dan is cayenne een goed alternatief maar wordt ‘ie íets pittiger.

Tuna melt

Beleg je boterham eerst met kaas en dan met de tonijnsalade. Hou je net zo van gesmolten kaas als ik, bedek dan de laag tonijn ook nog met wat kaas. Bak de broodjes in je tosti-ijzer, tot goudbruin en de kaas gesmolten is.

Gepubliceerd op 17 januari 2015


2 reacties

  1. Wilma schreef:

    Hoi Suzan, het recept is veranderd. Ik zou graag het oude recept weer maken. Kan je mij dat mailen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.