Tosti tonijn & gesmolten kaas (tunamelt)



De lekkerste lunch denkbaar is zonder twijfel deze tosti met tonijn en gesmolten kaas. De Amerikanen noemen dit een tuna mel. Oftewel geroosterd brood tonijn & gesmolten kaas.

Ik noem het een van de lekkerste lunches die ik in lange tijd gehad heb. Het ziltige van de vis, met de hemel die gesmolten kaas heet. En met als bonus een beetje kick van de ui en paprika. Dit wil je maken. Geloof me!

Als je wilt kun je je broodje halveren en delen. Dan kunnen er 4 mensen van genieten. Maar beter nog maak je een dubbele hoeveelheid, want dit broodje wil je eigenlijk gewoon lekker alleen opeten.

Tunamelt voor 2 personen, als lunch

  • 1 blikje tonijn op water MSc, (160g) ik gebruikte Fishtales (uitgelekt)
  • grof gehakte olijven, naar smaak
  • 1el platte peterselie, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • sap van ½ limoen
  • ½ tl gerookte paprika (alternatief; cayenne, wil je het mild gebruik dan paprikapoeder)
  • zout & zwarte peper
  • plakjes belegen kaas, ik gebruikte Cheddar
  • 4 grote boterhammen, ik gebruikte het brood van Bij Robèrt (iets dikker gesneden)

verder nodig: Tosti-ijzer voorverwarmen

tosti tonijn en gesmolten kaas

Tosti met tonijn en gesmolten kaas

Je tosti begint met tonijn. Daarvoor giet je het blikje tonijn af in een zeef. Meng de tonijn met de olijven, peterselie, ui, limoen, paprika en zout en peper. Wil je een iets mildere variant, gebruik dan milde paprikapoeder in plaats van gerookte paprika. Kun je geen gerookte paprikapoeder vinden, dan is cayenne een goed alternatief maar wordt ‘ie íets pittiger.

Tuna melt

Beleg je boterham eerst met kaas en dan met de tonijnsalade. Hou je net zo van gesmolten kaas als ik, bedek dan de laag tonijn ook nog met wat kaas. Bak de broodjes in je tosti-ijzer, tot goudbruin en de kaas gesmolten is.

Gepubliceerd op 17 januari 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
28 oktober 2020
Maaike yoga
 
Stoptober, maar dan anders

Stoptober in oktober. Een jaarlijks moment waarbij mensen gezamenlijk (proberen te) stoppen met roken. Maaike pakte een andere verslaving aan...
28 oktober 2020
koekjes versierd voor halloween
 
Halloween koekjes

Wij vieren het thuis niet, maar toch kon ik het niet laten om Halloween koekjes te maken. Eigenlijk pumpkin spice koekjes, maar hoe schattig! Erhm, eng!
27 oktober 2020
pastarecept met broccoli
 
Pasta met broccoli & pancetta

Een pastarecept is liefst zo simpel mogelijk. Deze pasta met broccoli en pancetta is dat gegarandeerd. En staat ook nog eens in een kwartier op tafel.
27 oktober 2020
eierkoeken van speculaas
 
Speculaas eierkoeken

Maak samen met je (klein)kind(eren) zelf speculaas eierkoeken met dit super simpele recept. Een lekkere Sinterklaas traktatie, zonder teveel suiker.
26 oktober 2020
stoofschotel kip en venkel
 
Stoofschotel met kip & venkel

Deze kipstoofschotel wordt op smaak gebracht met venkel, paprika, tomaat én sinaasappel. Zo heb je een stoofschotel met kip nog nooit gegeten.
26 oktober 2020
linzensoep
 
Linzensoep met knolselderij

Linzen zijn zo verdraaid veelzijdig dat ik ze altijd in huis heb. Nu leverde het een verrassende soep met linzen en knolselderij op. In een half uurtje op tafel!