Tosti tonijn & gesmolten kaas (tunamelt)



De Amerikanen noemen dit een tuna melt; een sandwich met tonijn & gesmolten kaas. Ik noem het een van de lekkerste lunches die ik in lange tijd gehad heb. Het ziltige van de vis, met de hemel die gesmolten kaas heeft. En dat met een beetje kick van de ui en paprika.

Dit wil je maken. Geloof me!

Delen of alleen op eten?

Als je wilt kun je je broodje halveren en delen. Dan kunnen er 4 mensen van genieten. Maar beter nog maak je een dubbele hoeveelheid, want dit broodje wil je eigenlijk met niemand delen 😉

Voor 2 personen, als lunch

1 blikje tonijn op water MSc, (160g) ik gebruikte Fishtales (uitgelekt)
grof gehakte olijven, naar smaak
1el platte peterselie, fijngehakt
1 kleine rode ui, gesnipperd
sap van ½ limoen
½ tl gerookte paprika (alternatief; cayenne, wil je het mild gebruik dan paprikapoeder)
zout & zwarte peper
plakjes belegen kaas, ik gebruikte Cheddar
4 grote boterhammen, ik gebruikte het brood van Bij Robèrt (iets dikker gesneden)

verder nodig: Tosti-ijzer voorverwarmen

Duurzame vis

Koop vis met het Msc label, dan weet je dat je tonijn op verantwoorde wijze is gevangen. Giet het blikje tonijn af in een zeef. Meng de tonijn met de olijven, peterselie, ui, limoen, paprika en zout en peper. Wil je een iets mildere variant, gebruik dan milde paprikapoeder in plaats van gerookte paprika. Kun je geen gerookte paprikapoeder vinden, dan is cayenne een goed alternatief maar wordt ‘ie íets pittiger.

Tuna melt

Beleg je boterham eerst met kaas en dan met de tonijnsalade. Hou je net zo van gesmolten kaas als ik, bedek dan de laag tonijn ook nog met wat kaas. Bak de broodjes in je tosti-ijzer, tot goudbruin en de kaas gesmolten is.

Gepubliceerd op 17 januari 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...