Tosti tonijn & gesmolten kaas (tunamelt)



De lekkerste lunch denkbaar is zonder twijfel deze tosti met tonijn en gesmolten kaas. De Amerikanen noemen dit een tuna mel. Oftewel geroosterd brood tonijn & gesmolten kaas.

Ik noem het een van de lekkerste lunches die ik in lange tijd gehad heb. Het ziltige van de vis, met de hemel die gesmolten kaas heet. En met als bonus een beetje kick van de ui en paprika. Dit wil je maken. Geloof me!

Als je wilt kun je je broodje halveren en delen. Dan kunnen er 4 mensen van genieten. Maar beter nog maak je een dubbele hoeveelheid, want dit broodje wil je eigenlijk gewoon lekker alleen opeten.

Tunamelt voor 2 personen, als lunch

  • 1 blikje tonijn op water MSc, (160g) ik gebruikte Fishtales (uitgelekt)
  • grof gehakte olijven, naar smaak
  • 1el platte peterselie, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • sap van ½ limoen
  • ½ tl gerookte paprika (alternatief; cayenne, wil je het mild gebruik dan paprikapoeder)
  • zout & zwarte peper
  • plakjes belegen kaas, ik gebruikte Cheddar
  • 4 grote boterhammen, ik gebruikte het brood van Bij Robèrt (iets dikker gesneden)

verder nodig: Tosti-ijzer voorverwarmen

tosti tonijn en gesmolten kaas

Tosti met tonijn en gesmolten kaas

Je tosti begint met tonijn. Daarvoor giet je het blikje tonijn af in een zeef. Meng de tonijn met de olijven, peterselie, ui, limoen, paprika en zout en peper. Wil je een iets mildere variant, gebruik dan milde paprikapoeder in plaats van gerookte paprika. Kun je geen gerookte paprikapoeder vinden, dan is cayenne een goed alternatief maar wordt ‘ie íets pittiger.

Tuna melt

Beleg je boterham eerst met kaas en dan met de tonijnsalade. Hou je net zo van gesmolten kaas als ik, bedek dan de laag tonijn ook nog met wat kaas. Bak de broodjes in je tosti-ijzer, tot goudbruin en de kaas gesmolten is.

Gepubliceerd op 17 januari 2015


2 reacties

  1. Wilma schreef:

    Hoi Suzan, het recept is veranderd. Ik zou graag het oude recept weer maken. Kan je mij dat mailen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.