Smulpaapje weekmenu #10



Er stond hier een geweldige intro, tot ik het weekmenu opsloeg en er niks stond… Tja, dat gebeurt ook wel eens. Gelukkig weten jullie na bijna zeven jaar wel dat er wekelijks een heel fijn, kidsproof maar vooral gezinsproof, weekmenu op de site staat.

Deze week nog een aantal winterfavorieten, want we gaan – gelukkig – heel rap weer richting het voorjaar. Geniet er dus nog maar even van!

Smulpaapje weekmenu

maandag                         Sinaasappelkip & spruitjes
Alles op een bakplaat. Tijd voor iets anders terwijl het in de oven staat. Heerlijk aan tafel in een klein half uurtje. Hallo fijn begin van de week!

dinsdag                            Shakshuka
Dit was mijn allereerste keer dat ik dit recept maakte. Het gerecht heb ik al vele keren daarna opnieuw gemaakt. Yum!

woensdag                        Groene pasta met boontjes
Een snelle pasta, die de Italianen waarschijnlijk doet huiveren maar wel voor lege borden zorgt!

donderdag                      Roze burrito’s
Nog een kleurrijk gerecht deze week. Eet ‘m vega of niet. Aan jou de keuze

vrijdag                              Pasta met romige tonijnsaus
We sluiten de week af met een makkelijke, romige pasta.

weekendtip                     Kaasfondue uit de oven
Een heerlijk weekend gerecht, met het lekkerste brood van de bakker en jouw kaasje naar keuze!

boodschappenlijstje

maandag
4 kippendijen (mét vel!)
500g schoongemaakte spruitjes
3 pastinaken (500g)
2el maple syrup
2tl Zaanse mosterd
1el (Clementine) olie ) via Foodelicious
1 sinaasappel
1el sojasaus
gemalen zwarte peper
optioneel: gebakken aardappeltjes voor erbij

dinsdag
1tl komijnzaad
1el olijfolie
1 ui
2 paprika’s (geel en rood)
2 tenen knoflook, geperst
paar sliertjes saffraan
1 blik tomatenblokjes
1el milde paprikapoeder
4 eieren
optioneel; 1el sumak
voor erbij: Turks brood

woensdag
350g pasta, naar keuze
Walnotenpesto, zie recept hier (of gebruik gewone pesto)
150g pancetta, in reepjes (of gebruik spekjes)
400g sperzieboontjes

donderdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager) (of gebruik rundergehakt voor niet vega)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (à 150g)
125ml zure room
1 avocado

vrijdag
Zak pasta (500g) – wij gebruikten rigatoni, maar penne kan ook
2el neutrale olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water (ik gebruik Fishtales)

weekendtip
Doosje Camembert (45g) (maar denk ook eens aan Epoisse of Vacherin Mont d'Or)
3 kleine tenen knoflook, geschild
Groot rond brood met stevige korst
optioneel: groente om te dippen

 

Gepubliceerd op 28 februari 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.