Weekmenu 2021 – week 44
Variatie in wat je eet maakt het zoveel leuker om te koken. Ik zocht weer 5 heerlijke, makkelijke maaltijden voor je uit. Plus iets lekkers voor het weekend.
Deze week wisselen we Aziatisch af met oer-Hollands en sluiten we de week af met ultiem comfortfood.
Afhankelijk van hoe druk je week is kun je natuurlijk prima ook de voorgestelde recepten husselen qua dag.
Kies waar je zin in hebt, waar je gezin blij van wordt, doe de boodschappen en koken maar!
Weekmenu 2021 – week 44
Dit staat er op het (week)menu:
- Kip cashew met rijst
- Rode kool ovenschotel
- Groene groentesoep
- Noodles met bimi en tomaat
- Risotto met courgette
- Koffiebroodjes met citroen
maandag – Kip cashew met rijst
Je maakt vanaf nu nooit meer kip cashew uit een pakje, maar gewoon lekker zelf met dit makkelijke recept.
dinsdag – Rode kool ovenschotel
Makkelijk voor te bereiden recept met rode kool. Dit is namelijk een rode kool ovenschotel met appel en puree. Dat is weer eens iets anders!
woensdag – Groene groentesoep
Een bomvolle soep met groente, die perfect is om alvast wat weerstand op te bouwen voor dit najaar.
donderdag – Eiermie met tomaat & bimi
Een Vietnamees noodle recept dat in een handomdraai op tafel staat. Smullen geblazen!
vrijdag – Risotto met courgette & artisjok
Met een aantal simpele ingrediënten maak je al een heerlijke risotto. Een relaxte afsluiting van de week!
weekendtip – Koffiebroodjes met citroenglazuur
Dit is zo’n heerlijk weekend bakproject. Smakelijke koffiebroodjes met frisse citroenglazuur. Ik denk niet dat ze de maandag halen…
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
400 gram kipfilet
2 el sojasaus + 1 tl extra
50 ml hoisinsaus
1 el limoensap
1 el gembersiroop
2 tl geraspte verse gember
2 tenen knoflook, geperst
1 tl maizena
2 el zonnebloemolie
100 gram cashewnoten
250 gram sugarsnaps
250 gram broccoliroosjes
dinsdag
1kg kruimige aardappels
scheut melk, klontje boter, zout & peper
300g rode kool
1 (bloed)sinaasappel
1 kaneelstokje
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 appel
300g (bio) rundergehakt
paneermeel & paar klontjes boter
woensdag
1 rode ui
2 stengels bleekselderij
500g broccoli
250g diepvries tuinerwtjes
2 tenen knoflook
2 el olie
1 liter groentebouillon
75g kruidenroomkaas
2 el platte peterselie
1 el citroensap
donderdag
4 el vissaus
2 tl honingazijn
2 tl fijne suiker
250 gram gedroogde eiermie
1 el zonnebloemolie
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
200 gram bimi
200 gram tomaten
200 gram sugarsnaps
40 gram boter
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
vrijdag
1 ui
1 teen knoflook
2el olie
1 courgette
1L groentebouillon
200g risottorijst (ik gebruikte Gallo)
250g erwtjes (diepvries, niet ontdooid)
potje artisjokken op olie (180g)
100g geraspte Parmezaanse kaas
Weekendtip
75 gram zachte boter
6 eetlepels lemon curd
2 – 3 eetlepels maanzaad
50 gram roomkaas
250ml handwarme melk
7g gedroogde gist
75g witte basterdsuiker
70g gesmolten boter
450g bloem
Gepubliceerd op 29 oktober 2021