Eiermie met tomaat en bimi



Uit het heerlijke boek Vietnamees van Uyen Luu komt deze eiermie met tomaat en bimi. Een supersnelle Vietnamese vegetarische maaltijd met mie.

Een snel Vietnamees recept dat ook op doordeweekse dagen in een handomdraai op tafel staat. In het boek wordt de mie zelf gemaakt, maar hij is heerlijk met gewoon gekochte mie. Je maakt dit gerecht eigenlijk een beetje op z’n Italiaans.

Met het kookvocht van de mie bindt je uiteindelijk de saus. Er gaat zelfs wat Parmezaanse kaas is. De combinatie van de knapperige bimi met de tomaat werkt te gek. Ik voegde ook nog wat sugarsnaps toe, om de hoeveelheid groente wat op te krikken.

Als je wilt zou je eventueel wat vis of vlees aan het gerecht kunnen toevoegen, maar ik heb het geen seconde gemist. Het is gewoon een hele lekkere, snelle Vietnamese noedelmaaltijd. Ideal voor doordeweekse dagen!

Voor 4 personen

  • 4 el vissaus
  • 2 tl honingazijn (in het boek wordt appelciderazijn gebruikt)
  • 2 tl fijne suiker
  • 250 gram gedroogde eiermie
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gekneusd met een mes
  • 200 gram bimi
  • 200 gram tomaten
  • 200 gram sugarsnaps
  • 40 gram boter
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • optioneel: chiliolie, krokante sjalotjes, chilivlokken

Vietnamese noedels

Eiermie met tomaat en bimi

Start met het mengen van de vissaus met de azijn en suiker in een klein kommetjes. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing. Bewaar wat van het kookvocht als je de mie afgiet!

Fruit in warme olie de sjalot en knoflook goudbruin. Voeg de bimi, sugarsnaps en tomaten toe en roer het vissausmengsel erdoor. Voeg na 3 – 5 minuten een half kopje kookvocht toe. Daarna mag de boter en de kaas erbij.

Snelle Vietnamese maaltijd

Roer een minuut of twee door. Doe de uitgelekte mie in de saus en meng tot alles goed bedekt is met de saus. Je kunt eventueel nog een klein beetje extra kookvocht toevoegen.Als je eiermie met tomaat en bimi goed warm is meteen serveren. Als dat geen snelle Vietnamese maaltijd is! Garneer als je dat wilt met chiliolie, krokante sjalotjes en chilivlokken.

Gepubliceerd op 19 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.