Groene groentesoep met broccoli & erwtjes



In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes. Want iedereen kan op zijn tijd wel een flinke stoot groente en vitaminen gebruiken en met deze groentesoep gaat je dat meer dan prima lukken.

Mild van smaak, lekker romig met een kleine frisse touch aan het eind. Ideaal aan dit soeprecept is ook dat je groene soep in nog geen 20 minuten klaar is.

Lekker op ieder moment van de dag. Of dat nou is om even op te warmen, of als lunch. Zo gemaakt, dus lekker snel van genieten. En voor alle groentehaters, gewoon niet vertellen hoe goed deze soep voor ze is, maar gewoon lekker laten proeven.

Voor 4 grote kommen
1 rode ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in stukjes
500g broccoli, gebruik ook de stronk en snijd die plakjes
250g diepvries tuinerwtjes
2 tenen knoflook
2 el olie
1 liter groentebouillon
75g kruidenroomkaas
2 el platte peterselie
zout & peper
1 el citroensap (of meer naar smaak)

Verder nodig: blender (of staafmixer)
Bereidingstijd: 20 minuten

Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

Verwarm de olie in een grote (soep) pan en fruit hierin de ui, bleekselderij en stronk van de broccoli 5-7 minuten aan. Dan de knoflook erbij en fruit die ook 2 minuten mee. Dan de erwtjes en broccoliroosjes erbij en een minuutje mee omscheppen.

Voeg dan de roomkaas en bouillon toe en meng even door. Breng die aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de broccoliroosjes beetgaar zijn. Doe dit alles, samen met de peterselie, in de blender (eventueel in twee keer) en pureer tot een gladde soep. Giet in een schone pan en proef. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Serveer met croutons en lekker brood erbij.

Gepubliceerd op 13 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.