Kip cashew met rijst



Ik denk dat kip cashew een van de meest gekochte pakjes in de supermarkt is. Maar deze verse kip cashew is echt tíg keer lekkerder. En zó gemaakt.

Kip cashew is een Chinees-Amerikaans gerecht, waarbij het zachte van de kip heerlijk contrasteert met het knapperige van cashewnoten. Om alles nóg lekkerder te maken maak je een zoet/zoute saus erbij met soja, hoisin en vaak honing. Dat laatste vervang ik overigens door gembersiroop.

Je kunt kip cashew bij veel Chinese restaurants ook bestellen, maar er gaat echt niks op tegen een zelfgemaakte versie.Die is overigens sneller klaar dan dat je bestelde kip cashew thuisbezorgd kan worden. En vele malen lekkerder, dat zal geen verrassing zijn.

Ik voeg aan mijn kip cashew ook nog lekker wat beetgare groente toe, zodat het niet alleen lekkere rijstmaaltijd wordt maar ook een gezonde. Zorg dat alles klaar staat en gesneden is voor je begint en je bent echt in no time klaar. Zullen we de keuken maar eens induiken? Let’s go!

Voor 4 personen, als maaltijd

400 gram kipfilet, in blokjes
2 el sojasaus + 1 tl extra
50 ml hoisinsaus
1 el limoensap
1 el gembersiroop
2 tl geraspte verse gember
2 tenen knoflook, geperst
1 tl maizena
2 el zonnebloemolie
100 gram cashewnoten
250 gram sugarsnaps
250 gram broccoliroosjes (gelijkmatige, kleine roosjes)

Voor erbij: 200 gram gekookte rijst naar keuze

Kip cashew met rijst

Om je kip cashew te maken begin je met het marineren van je kip. Daarvoor meng je de 2 el sojasaus met de kipblokjes. In een apart kommetje meng je de andere theelepel sojasaus met de hoisin, limoensap, gembersiroop, geraspte gember, knoflook en maizena.

Snelle kipmaaltijd met rijst

Verhit dan in een grote koekenpan of wok de zonnebloemolie en bak de gemarineerde kip in 5 minuten rondom aan. Haal de kip er dan uit en zet even apart. Bak in dezelfde pan de groente een minuut of 3 – 4 op hoog vuur, terwijl je regelmatig omschept. Je snelle kipmaaltijd met rijst is al bijna klaar!

Kip cashew met groente

Voeg de kip bij de groente, samen met de saus die je eerder maakte. Laat dit alles nog een minuut of drie goed doorwarmen. Voeg dan de cashewnoten toe en je kip cashew is klaar. Serveer je kip cashew met de gekookte rijst.

Gepubliceerd op 25 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!