Kip cashew met rijst



Ik denk dat kip cashew een van de meest gekochte pakjes in de supermarkt is. Maar deze verse kip cashew is echt tíg keer lekkerder. En zó gemaakt.

Kip cashew is een Chinees-Amerikaans gerecht, waarbij het zachte van de kip heerlijk contrasteert met het knapperige van cashewnoten. Om alles nóg lekkerder te maken maak je een zoet/zoute saus erbij met soja, hoisin en vaak honing. Dat laatste vervang ik overigens door gembersiroop.

Je kunt kip cashew bij veel Chinese restaurants ook bestellen, maar er gaat echt niks op tegen een zelfgemaakte versie.Die is overigens sneller klaar dan dat je bestelde kip cashew thuisbezorgd kan worden. En vele malen lekkerder, dat zal geen verrassing zijn.

Ik voeg aan mijn kip cashew ook nog lekker wat beetgare groente toe, zodat het niet alleen lekkere rijstmaaltijd wordt maar ook een gezonde. Zorg dat alles klaar staat en gesneden is voor je begint en je bent echt in no time klaar. Zullen we de keuken maar eens induiken? Let’s go!

Voor 4 personen, als maaltijd

400 gram kipfilet, in blokjes
2 el sojasaus + 1 tl extra
50 ml hoisinsaus
1 el limoensap
1 el gembersiroop
2 tl geraspte verse gember
2 tenen knoflook, geperst
1 tl maizena
2 el zonnebloemolie
100 gram cashewnoten
250 gram sugarsnaps
250 gram broccoliroosjes (gelijkmatige, kleine roosjes)

Voor erbij: 200 gram gekookte rijst naar keuze

Kip cashew met rijst

Om je kip cashew te maken begin je met het marineren van je kip. Daarvoor meng je de 2 el sojasaus met de kipblokjes. In een apart kommetje meng je de andere theelepel sojasaus met de hoisin, limoensap, gembersiroop, geraspte gember, knoflook en maizena.

Snelle kipmaaltijd met rijst

Verhit dan in een grote koekenpan of wok de zonnebloemolie en bak de gemarineerde kip in 5 minuten rondom aan. Haal de kip er dan uit en zet even apart. Bak in dezelfde pan de groente een minuut of 3 – 4 op hoog vuur, terwijl je regelmatig omschept. Je snelle kipmaaltijd met rijst is al bijna klaar!

Kip cashew met groente

Voeg de kip bij de groente, samen met de saus die je eerder maakte. Laat dit alles nog een minuut of drie goed doorwarmen. Voeg dan de cashewnoten toe en je kip cashew is klaar. Serveer je kip cashew met de gekookte rijst.

Gepubliceerd op 25 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.