Kip cashew met rijst



Ik denk dat kip cashew een van de meest gekochte pakjes in de supermarkt is. Maar deze verse kip cashew is echt tíg keer lekkerder. En zó gemaakt.

Kip cashew is een Chinees-Amerikaans gerecht, waarbij het zachte van de kip heerlijk contrasteert met het knapperige van cashewnoten. Om alles nóg lekkerder te maken maak je een zoet/zoute saus erbij met soja, hoisin en vaak honing. Dat laatste vervang ik overigens door gembersiroop.

Je kunt kip cashew bij veel Chinese restaurants ook bestellen, maar er gaat echt niks op tegen een zelfgemaakte versie.Die is overigens sneller klaar dan dat je bestelde kip cashew thuisbezorgd kan worden. En vele malen lekkerder, dat zal geen verrassing zijn.

Ik voeg aan mijn kip cashew ook nog lekker wat beetgare groente toe, zodat het niet alleen lekkere rijstmaaltijd wordt maar ook een gezonde. Zorg dat alles klaar staat en gesneden is voor je begint en je bent echt in no time klaar. Zullen we de keuken maar eens induiken? Let’s go!

Voor 4 personen, als maaltijd

400 gram kipfilet, in blokjes
2 el sojasaus + 1 tl extra
50 ml hoisinsaus
1 el limoensap
1 el gembersiroop
2 tl geraspte verse gember
2 tenen knoflook, geperst
1 tl maizena
2 el zonnebloemolie
100 gram cashewnoten
250 gram sugarsnaps
250 gram broccoliroosjes (gelijkmatige, kleine roosjes)

Voor erbij: 200 gram gekookte rijst naar keuze

Kip cashew met rijst

Om je kip cashew te maken begin je met het marineren van je kip. Daarvoor meng je de 2 el sojasaus met de kipblokjes. In een apart kommetje meng je de andere theelepel sojasaus met de hoisin, limoensap, gembersiroop, geraspte gember, knoflook en maizena.

Snelle kipmaaltijd met rijst

Verhit dan in een grote koekenpan of wok de zonnebloemolie en bak de gemarineerde kip in 5 minuten rondom aan. Haal de kip er dan uit en zet even apart. Bak in dezelfde pan de groente een minuut of 3 – 4 op hoog vuur, terwijl je regelmatig omschept. Je snelle kipmaaltijd met rijst is al bijna klaar!

Kip cashew met groente

Voeg de kip bij de groente, samen met de saus die je eerder maakte. Laat dit alles nog een minuut of drie goed doorwarmen. Voeg dan de cashewnoten toe en je kip cashew is klaar. Serveer je kip cashew met de gekookte rijst.

Gepubliceerd op 25 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.