Kip cashew met rijst



Ik denk dat kip cashew een van de meest gekochte pakjes in de supermarkt is. Maar deze verse kip cashew is echt tíg keer lekkerder. En zó gemaakt.

Kip cashew is een Chinees-Amerikaans gerecht, waarbij het zachte van de kip heerlijk contrasteert met het knapperige van cashewnoten. Om alles nóg lekkerder te maken maak je een zoet/zoute saus erbij met soja, hoisin en vaak honing. Dat laatste vervang ik overigens door gembersiroop.

Je kunt kip cashew bij veel Chinese restaurants ook bestellen, maar er gaat echt niks op tegen een zelfgemaakte versie.Die is overigens sneller klaar dan dat je bestelde kip cashew thuisbezorgd kan worden. En vele malen lekkerder, dat zal geen verrassing zijn.

Ik voeg aan mijn kip cashew ook nog lekker wat beetgare groente toe, zodat het niet alleen lekkere rijstmaaltijd wordt maar ook een gezonde. Zorg dat alles klaar staat en gesneden is voor je begint en je bent echt in no time klaar. Zullen we de keuken maar eens induiken? Let’s go!

Voor 4 personen, als maaltijd

400 gram kipfilet, in blokjes
2 el sojasaus + 1 tl extra
50 ml hoisinsaus
1 el limoensap
1 el gembersiroop
2 tl geraspte verse gember
2 tenen knoflook, geperst
1 tl maizena
2 el zonnebloemolie
100 gram cashewnoten
250 gram sugarsnaps
250 gram broccoliroosjes (gelijkmatige, kleine roosjes)

Voor erbij: 200 gram gekookte rijst naar keuze

Kip cashew met rijst

Om je kip cashew te maken begin je met het marineren van je kip. Daarvoor meng je de 2 el sojasaus met de kipblokjes. In een apart kommetje meng je de andere theelepel sojasaus met de hoisin, limoensap, gembersiroop, geraspte gember, knoflook en maizena.

Snelle kipmaaltijd met rijst

Verhit dan in een grote koekenpan of wok de zonnebloemolie en bak de gemarineerde kip in 5 minuten rondom aan. Haal de kip er dan uit en zet even apart. Bak in dezelfde pan de groente een minuut of 3 – 4 op hoog vuur, terwijl je regelmatig omschept. Je snelle kipmaaltijd met rijst is al bijna klaar!

Kip cashew met groente

Voeg de kip bij de groente, samen met de saus die je eerder maakte. Laat dit alles nog een minuut of drie goed doorwarmen. Voeg dan de cashewnoten toe en je kip cashew is klaar. Serveer je kip cashew met de gekookte rijst.

Gepubliceerd op 25 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.