Weekmenu 2021 – week 40
Deze week in het weekmenu lekker veel comfortfood en eten uit kommetjes. Kortom, typische najaarsgerechten waar iedereen blij van wordt!
Want hoe zeer ik de regenmomenten ook vervloek, ik hou van alles wat in het najaar uit de keuken komt.
Dampende ovenschotels, geurige stoofpotjes, stamppotjes in alle soorten. Het ultieme comfortfood wat mij betreft.
Dus gaan we deze week heel langzaam overschakelen naar deze gerechten. Recepten voor het hele gezin, niet te moeilijk. Wel altijd lekker!
Weekmenu 2021 – week 40
Dit staat er op het (week)menu:
- Stoofschotel met kip & venkel
- Stamppot spruitjes
- Courgettesoep met citroen
- Noodles met tahindressing
- Curry met paneer
- Loaded nacho’s
maandag – Stoofschotel met kip en venkel
Dit stoofschotelrecept is perfect om al in het weekend voor te bereiden. Dan eet je maandag lekker, gemakkelijk én snel
dinsdag – Spruitjesstamppot met tofu
Wij mogen er ook weer aan geloven, het spruitjeseizoen is – tot grote vreugde van mijn dochter – weer begonnen. We trappen af met een spruitjesstamppot.
woensdag – Courgettesoep met munt & citroen
Op woensdag eten we altijd makkelijk en snel en soep is dan een ideale maaltijd. Lekker veel groente erin, brood erbij. Klaar ben je!
donderdag – Noodles met tahindressing
Knapperig, geroosterde groente met zachte noodles in een romige dressing van tahin en miso. Trek gekregen? Mooi, want het staat echt zó op tafel!
vrijdag – Curry met paneerballetjes & naan
Schenk iets lekkers in en sluit de week af met een uurtje relaxt in de keuken om deze fantástische curry te maken. Dat wil je. Echt!
weekendtip – Loaded nacho’s
Uit Borreltijd komen deze loaded nacho’s, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof! Fijn weekend gegarandeerd.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
2 el olijfolie
8 kippendijen
1 ui
2 venkelknollen
1 gele paprika
2 tenen knoflook
½ tl venkelzaadjes
2 tl paprikapoeder
1 envelopje saffraan
1 reep sinaasappelschil
1 blik tomaten op sap
500ml kippenbouillon
3 el sinaasappelsap
2 el honing
dinsdag
1kg kruimige aardappels
klontje boter, beetje melk, zout & peper
500g spruitjes
180g tofu roerbakreepjes pittig gemarineerd (AH)
1el neutrale olie
woensdag
1 ui
1 teen knoflook
2el neutrale olie
2 courgettes
2 bouillonblokjes
10 blaadjes verse munt
1 citroen
donderdag
1 stronk broccoli
2 paprika’s
125 gram champignons
1 bosje lente ui
1 el geroosterd sesamzaad
250 gram noodles
2 el tahin (ik gebruik Souq, via AH)
2 el miso (toko)
2 el sesamolie
2 el limoensap
vrijdag
2 el zonnebloemolie
1 ui
3 cm verse gember
3 tenen knoflook
10 ongebrande cashewnoten
2 el zonnebloemolie
1 el boter
1 laurierblad
1 kaneelstokje
2 groene kardemompeulen
2 kruidnagels
70 gram tomatenpuree
½ tl kurkumapoeder
1 tl Kashmiri chilipoeder (ik gebruikte ½ tl reguliere chilipoeder)
t tl gemalen koriander
½ tl garam masala
60 ml slagroom
5 gram verse koriander
Weekendtip
300g (bio) rundergehakt
1 el olie
halve tl gemalen komijn
halve tl chilipoeder
halve tl gemalen kaneel
halve tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blikje zwarte bonen à 200g
1 blikje mais à 100g
1 grote zak gezouten nacho’s (ik koop altijd Santa Maria)
1 zakje geraspte kaas à 150g (ik gebruik een mix van Cheddar en mozzarella)
1 tomaat
jalapeño, in ringetjes (optioneel)
koriander en/of lente ui, grof gesneden
1 avocado
zure room
Gepubliceerd op 1 oktober 2021