Weekmenu 2021 – week 31
Lekker eten op vakantie of thuis is zó geregeld met een weekmenu. Volop keuze uit makkelijke maaltijden én een verwenontbijtje voor het weekend.
Alleen al het feit dat er minder haast is in de zomer maakt het leuker om te koken. Je probeert eens iets nieuws, neemt wat meer tijd voor het ontbijt.
Toch hoef je niet een eeuwigheid in de keuken te staan om lekker aan tafel te kunnen. Dat bewijst ook dit weekmenu maar weer eens.
Gezonde maaltijden, vers bereid, iedere dag iets anders. Het wordt weer smullen geblazen!
Weekmenu 2021 – week 31
Dit staat er op het (week)menu:
- Bloemkoolsalade met quinoa
- Zomerse lasagne met courgette
- Couscousbowl met zalm
- Pasta met gehaktballetjes & burrata
- Hartige taart met tomaat en pesto
- Luikse wafels met kiwisalsa
maandag – Bloemkoolsalade met quinoa
Een koolhydraatarme salade met bloemkool en quinoa, die in een half uurtje op tafel staat. Lekker ook als lunchsalade!
dinsdag – Lasagne met courgette
Deze lasagne is lekker zomers met een lichte saus en heel veel groente. Fijn ook in zijn geheel voor te bereiden.
woensdag – Couscous met gemarineerde zalm
Wat is dat toch, dat eten uit een kommetje zo veel lekkerder is?! Dit is toch wel een van mijn favoriete kommetjesrecepten.
donderdag – Pasta met pesto gehaktballetjes en burrata
Een heerlijke pasta met bijzondere gehaktballetjes Maak maar meteen een dubbele hoeveelheid pesto, die komt wel op!
vrijdag – Hartige taart met tomaat
Ik hou zo ontzettend van hartige taarten en dit is zeker weten een van mijn favorieten. Perfect om het weekend mee in te luiden!
weekendtip – Luikse wafels met kiwisalsa
Het ultieme weekendontbijt, zo kun je deze warme Luikse wafels met frisse kiwisalsa zéker noemen!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 bloemkool (ongeveer kilo)
1 blik kikkererwten (à 400g)
2 el neutrale olie
½ tl komijn
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl za’ atar
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
½ tl zout
½ tl zwarte peper
1 avocado
granaatappelpitjes, naar smaak
60 gram tahin (ik gebruik die van Souq)
2 el vers citroensap
½ tl knoflookpoeder
dinsdag
250g ricotta
100g zongedroogde tomaatjes op olie
½ pakje naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
10g verse basilicum
1 courgette, in dunne plakjes
200g hamreepjes
300g verse spinazie
75-100g geraspte kaas
6 lasagnevellen (die zijn voorgekookt, ik gebruikte die van Grand Italia)
woensdag
2 rijpe avocado’s, gemengd met limoensap (naar smaak), zout en peper (chiliflakes optioneel)
4 stukjes zalmfilet, met huid (á 125g)
1el rietsuiker
1tl gerookt paprikapoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 (schoongeboende) citroen
1 pak volkoren couscous (Nadia & Merijn, AH)
1el olijfolie
1el fruitazijn, ik gebruikte granaatappelazijn (via Foodelicious)
½ tl Maldon zoutflakes
2 stronken broccoli
2 snackkomkommers
handje kleine tomaatjes
½ zak edemame (Bonduelle), gekookt
donderdag
300g rundergehakt
3-4 el pesto – zelfgemaakt of goede kwaliteit gekocht
1el olie
350g pasta, naar keuze
4-5 el pesto
50 – 75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes geroosterde pijnboompitten
2 bollen burrata
optioneel: verse basilicum
vrijdag
1 rol vers bladerdeeg
3 el uienchutney
250g gekleurde mini tomaatjes
½ rode ui
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
handje rucola
2 el geroosterde pijnboompitten
Weekendtip
500 gram bloem
50 gram fijne kristalsuiker
½ tl fijn keukenzout
1 tl kaneel
2 zakjes gedroogde gist (à 7 gram)
175 gram halfvolle melk
2 eieren
200 gram zachte boter
50 gram rietsuikerklontjes
3 kiwi’s (naar keuze)
Gepubliceerd op 30 juli 2021