Weekmenu 2021 – week 25
Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
In dit weekmenu allemaal recepten voor gerechten die goed voor te bereiden zijn of juist in een handomdraai op tafel staan.
We sluiten de week af met een lekkers snel barbecuegerecht en ontbijten met de lekkerste zomerkoninkjes.
Kortom, weer volop variatie en keuze wat je komende week op tafel zet. Geniet ervan.
Weekmenu 2021 – week 25
Dit staat er op het (week)menu:
- Orzo salade op Griekse wijze
- Pasta met broccoli & pancetta
- Snelle stoofschotel met kip & venkel
- Panzanella met makreel
- Gegrilde kip van de BBQ
- Pancakes met rabarber & aardbeien
maandag – Salade met orzo op Griekse wijze
Een zomerse variant met pasta op de bekende Griekse salade. In een kwartier gemaakt en de dag erna nóg lekkerder
dinsdag – Pasta met broccoli en pancetta
Een pastarecept met broccoli dat net zo eenvoudig is om te maken, als dat het lekker is. Ideale doordeweekse pasta maaltijd dus.
woensdag – Stoofschotel met kip en venkel
Neem even een kleine 45 minuten om deze stoofschotel vers te maken of bereid ‘m de avond ervoor alvast voor. Maar maak ‘m zeker. Zó lekker!
donderdag – Panzanella salade met makreel
Aan het eind van de week brood over? Perfect! Deze Italiaanse panzanella wordt er alleen maar lekkerder van. Perfect warm weer eten.
vrijdag – Gegrilde kip van de BBQ
Geniet van het einde van je week met een lekker gegrild kippetje van de barbecue. Die kan overigens ook gewoon in de pan, als je wil.
weekendtip – Pancakes met rabarber & aardbeien
Je weekend begint heerlijk met deze frisse pancakes met gemarineerde aardbeien. Smullen geblazen!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 zak orzo (500 gram) ik gebruikte la Molisana orzo (o.a. bij AH te koop)
1 komkommer
1 paprika
1 pot Kalamata olijven (à 240g)
1 plak feta (Dodoni)
250 gram cherry tomaatjes
1 rode ui
½ limoen
mais van 1 gegrilde maiskolf (of gebruik 1 klein blikje mais, afgespoeld en uitgelekt)
verse dille, naar smaak (fijn gehakt)
2-3 el extra vierge olijfolie
dinsdag (voor 2 personen)
2 el neutrale olie
125g pancetta
500g broccoli
1 tl gedroogde oregano
2 tenen knoflook
250g ricotta (Galbani)
50g Parmezaanse kaas
400g pasta, naar keuze
½ el citroensap
woensdag
2 el olijfolie
8 kippendijen
1 ui
2 venkelknollen
1 gele paprika
2 tenen knoflook
½ tl venkelzaadjes
2 tl paprikapoeder
1 envelopje saffraan
1 reep sinaasappelschil
1 blik tomaten op sap (gepelde of blokjes) (à 400g)
500ml kippenbouillon
3 el sinaasappelsap
2 el honing
donderdag
750 gram rijpe tomaten
3 tl kappertjes
½ rode ui
4 el extra vierge olijfolie
2 tl rodewijnazijn
150 gram ciabatta / stokbrood
2 gerookte makreelfilets
10 gram verse peterselie
vrijdag
4 scharrelkippendijen
2 tenen knoflook
1 grapefruit
3el olijfolie
1el gedroogde tijm
optioneel: chilivlokken
50g Griekse yoghurt
100g halfvolle yoghurt
2tl gedroogde bieslook
10 blaadjes verse munt,
1tl citroensap
Weekendtip
175g rabarber
80ml appel/vlierbessensap
½ sinaasappel
optioneel: 1tl honing
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk
400g aardbeien
1 limoen
Gepubliceerd op 18 juni 2021