Gegrilde kip met grapefruit van de BBQ



Ik hou ervan om fruitrasp te gebruiken in recepten, het geeft zoveel smaak aan de marinade. En sinaasappel of citroen kennen we inmiddels wel, dus gebruikte ik voor deze marinade de rasp van grapefruit.

Ik maakte deze kip afgelopen zomer tijdens onze vakantie in een gewone pan, maar van de barbecue is ‘ie nóg lekkerder. Zeker in combinatie met een gepofte aardappel. Eenvoudig te maken, maar zo lekker!

Voor vier personen

4 scharrelkippendijen, zonder bot
2 tenen knoflook, in plakjes
rasp van 1 grapefruit
3el olijfolie
1el gedroogde tijm
zout & peper
optioneel: chilivlokken

Voor het yoghurtsausje

50g Griekse yoghurt
100g halfvolle yoghurt
2tl gedroogde bieslook
10 blaadjes verse munt, fijngesneden
1tl citroensap
zout & peper

Voor de gepofte aardappel

4 pofaardappels – bereiding zie hier

Gegrilde grapefruitkip van de barbecue

Voor de marinade meng je alle ingrediënten en bedek de kip er goed mee. Dek af en zet zo lang mogelijk in de koelkast. Idealiter een hele dag/nacht. Haal dan uit de marinade en gril op een hete, directe barbecue (of in de grilpan) in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Serveer met de gepofte aardappel en de kruidenyoghurt. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 15 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.