Weekmenu 2021 – week 24



Een zomers weekmenu met keuze uit vegetarische, vis en barbecuegerechten. Een afwisselende week lekker eten, zonder gedoe!

Ook deze week staan er weer 5 makkelijke maaltijden voor doordeweeks en iets éxtra lekkers voor het weekend op het menu.

Een zomers tintje, door veel verse groente. Maar ook een lekker barbecuegerecht voor in het weekend. Mix & match de dagen zoals ze jou uitkomen.

Hoef je alleen nog te kiezen, de boodschappen te doen en lekker te koken.

Weekmenu 2021 – week 24

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Kip pesto tomatensalade
  2. Vegetarische hartige taart met mozzarella
  3. Pastasalade met garnalen
  4. Courgetti met makreel
  5. Taco Bowl
  6. Philly Cheesesteak van de BBQ

maandag – Kip pesto tomatensalade

tomatensalade met kip en pesto

Een zomerse maaltijdsalade met kip, tomaten en pesto waar iedereen blij van wordt.

dinsdag – Hartige taart met tomaat en mozzarella

hartige taart mozzarella

Met vers bladerdeeg maak je in een handomdraai deze hartige taart met tomaat. Frisse salade erbij en klaar ben je!

woensdag – Snelle pastasalade met garnalen

pastasalade garnalen smulpaapje

Een lekkere snelle pastasalade is in deze tijd van het jaar altijd goed om op tafel te zetten!

donderdag – Courgetti met makreel

Lekker veel groente zijn de basis voor deze courgetti. De makreel maakt er een volwaardige maaltijd van. Ideaal op warme(re) dagen.

vrijdag – Taco bowl

taco bowl vegan

Alles wat lekker is in een taco zit in deze taco bowl. Maar dan nét even iets gezonder.

weekendtip – Philly Cheese Steak van Jord Althuizen

Philly Cheese steak

Een ongekend lekker BBQ gerecht, uit het boek van Jord Althuizen. Echt een aanrader!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
6 kippendijen, zonder bot
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes in verschillende kleuren
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten

dinsdag (voor 2 personen)
1 rol vers bladerdeeg
3 el uienchutney
250g gekleurde mini tomaatjes
½ rode ui
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
handje rucola, naar smaak
2 el geroosterde pijnboompitten

woensdag
200g cocktailgarnalen
rasp van 1 citroen
2tl citroensap
15g dille, fijngesneden
200g crème fraîche
40g kappertjes
175g komkommer, in blokjes (zonder zaadlijst)
150g gele paprika, in blokjes (zonder zaadlijst)
1tl knoflookpoeder
zout & peper
500g pasta

donderdag
2 stevige courgettes
50 gram zwarte Kalamata olijven
15 gram kappertjes
10 gram verse munt
1 el olijfolie
1 teen knoflook
1 tl ansjovispasta
1 el mandarijnazijn (of gebruik citroensap)
2 gerookte makreelfilets

vrijdag
250 gram bloemkoolrijst
200 gram quinoa
1 rode paprika
1 blikje mais (à 300 g)
1 el taco kruiden
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
2 avocado’s
sap van halve limoen
1 zakje gemengde sla (100 gram), naar keuze
1 zak nacho’s naar smaak

Weekendtip
500g goede kwaliteit bavette
½ el gedroogde tijm
½ el gedroogde oregano
5 el worcestershire saus
1 gele paprika
2 rode uien
2 el zonnebloemolie
100 g oesterzwammen
4 el (yuzu) mayonaise
1 el grove mosterd
1 el Worcestershire saus
200g Belgische abdijkaas, in reepjes van halve cm gesneden (graskaas of jong belegen kaas werkt ook prima)
4 zachte pistolets

Gepubliceerd op 11 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.