Weekmenu 2021 – week 24

Een zomers weekmenu met keuze uit vegetarische, vis en barbecuegerechten. Een afwisselende week lekker eten, zonder gedoe!
Ook deze week staan er weer 5 makkelijke maaltijden voor doordeweeks en iets éxtra lekkers voor het weekend op het menu.
Een zomers tintje, door veel verse groente. Maar ook een lekker barbecuegerecht voor in het weekend. Mix & match de dagen zoals ze jou uitkomen.
Hoef je alleen nog te kiezen, de boodschappen te doen en lekker te koken.
Weekmenu 2021 – week 24
Dit staat er op het (week)menu:
- Kip pesto tomatensalade
- Vegetarische hartige taart met mozzarella
- Pastasalade met garnalen
- Courgetti met makreel
- Taco Bowl
- Philly Cheesesteak van de BBQ
maandag – Kip pesto tomatensalade
Een zomerse maaltijdsalade met kip, tomaten en pesto waar iedereen blij van wordt.
dinsdag – Hartige taart met tomaat en mozzarella
Met vers bladerdeeg maak je in een handomdraai deze hartige taart met tomaat. Frisse salade erbij en klaar ben je!
woensdag – Snelle pastasalade met garnalen
Een lekkere snelle pastasalade is in deze tijd van het jaar altijd goed om op tafel te zetten!
donderdag – Courgetti met makreel
Lekker veel groente zijn de basis voor deze courgetti. De makreel maakt er een volwaardige maaltijd van. Ideaal op warme(re) dagen.
vrijdag – Taco bowl
Alles wat lekker is in een taco zit in deze taco bowl. Maar dan nét even iets gezonder.
weekendtip – Philly Cheese Steak van Jord Althuizen
Een ongekend lekker BBQ gerecht, uit het boek van Jord Althuizen. Echt een aanrader!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
6 kippendijen, zonder bot
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes in verschillende kleuren
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten
dinsdag (voor 2 personen)
1 rol vers bladerdeeg
3 el uienchutney
250g gekleurde mini tomaatjes
½ rode ui
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
handje rucola, naar smaak
2 el geroosterde pijnboompitten
woensdag
200g cocktailgarnalen
rasp van 1 citroen
2tl citroensap
15g dille, fijngesneden
200g crème fraîche
40g kappertjes
175g komkommer, in blokjes (zonder zaadlijst)
150g gele paprika, in blokjes (zonder zaadlijst)
1tl knoflookpoeder
zout & peper
500g pasta
donderdag
2 stevige courgettes
50 gram zwarte Kalamata olijven
15 gram kappertjes
10 gram verse munt
1 el olijfolie
1 teen knoflook
1 tl ansjovispasta
1 el mandarijnazijn (of gebruik citroensap)
2 gerookte makreelfilets
vrijdag
250 gram bloemkoolrijst
200 gram quinoa
1 rode paprika
1 blikje mais (à 300 g)
1 el taco kruiden
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
2 avocado’s
sap van halve limoen
1 zakje gemengde sla (100 gram), naar keuze
1 zak nacho’s naar smaak
Weekendtip
500g goede kwaliteit bavette
½ el gedroogde tijm
½ el gedroogde oregano
5 el worcestershire saus
1 gele paprika
2 rode uien
2 el zonnebloemolie
100 g oesterzwammen
4 el (yuzu) mayonaise
1 el grove mosterd
1 el Worcestershire saus
200g Belgische abdijkaas, in reepjes van halve cm gesneden (graskaas of jong belegen kaas werkt ook prima)
4 zachte pistolets
Gepubliceerd op 11 juni 2021