Weekmenu 2021 – week 24



Een zomers weekmenu met keuze uit vegetarische, vis en barbecuegerechten. Een afwisselende week lekker eten, zonder gedoe!

Ook deze week staan er weer 5 makkelijke maaltijden voor doordeweeks en iets éxtra lekkers voor het weekend op het menu.

Een zomers tintje, door veel verse groente. Maar ook een lekker barbecuegerecht voor in het weekend. Mix & match de dagen zoals ze jou uitkomen.

Hoef je alleen nog te kiezen, de boodschappen te doen en lekker te koken.

Weekmenu 2021 – week 24

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Kip pesto tomatensalade
  2. Vegetarische hartige taart met mozzarella
  3. Pastasalade met garnalen
  4. Courgetti met makreel
  5. Taco Bowl
  6. Philly Cheesesteak van de BBQ

maandag – Kip pesto tomatensalade

tomatensalade met kip en pesto

Een zomerse maaltijdsalade met kip, tomaten en pesto waar iedereen blij van wordt.

dinsdag – Hartige taart met tomaat en mozzarella

hartige taart mozzarella

Met vers bladerdeeg maak je in een handomdraai deze hartige taart met tomaat. Frisse salade erbij en klaar ben je!

woensdag – Snelle pastasalade met garnalen

pastasalade garnalen smulpaapje

Een lekkere snelle pastasalade is in deze tijd van het jaar altijd goed om op tafel te zetten!

donderdag – Courgetti met makreel

Lekker veel groente zijn de basis voor deze courgetti. De makreel maakt er een volwaardige maaltijd van. Ideaal op warme(re) dagen.

vrijdag – Taco bowl

taco bowl vegan

Alles wat lekker is in een taco zit in deze taco bowl. Maar dan nét even iets gezonder.

weekendtip – Philly Cheese Steak van Jord Althuizen

Philly Cheese steak

Een ongekend lekker BBQ gerecht, uit het boek van Jord Althuizen. Echt een aanrader!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
6 kippendijen, zonder bot
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes in verschillende kleuren
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten

dinsdag (voor 2 personen)
1 rol vers bladerdeeg
3 el uienchutney
250g gekleurde mini tomaatjes
½ rode ui
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
handje rucola, naar smaak
2 el geroosterde pijnboompitten

woensdag
200g cocktailgarnalen
rasp van 1 citroen
2tl citroensap
15g dille, fijngesneden
200g crème fraîche
40g kappertjes
175g komkommer, in blokjes (zonder zaadlijst)
150g gele paprika, in blokjes (zonder zaadlijst)
1tl knoflookpoeder
zout & peper
500g pasta

donderdag
2 stevige courgettes
50 gram zwarte Kalamata olijven
15 gram kappertjes
10 gram verse munt
1 el olijfolie
1 teen knoflook
1 tl ansjovispasta
1 el mandarijnazijn (of gebruik citroensap)
2 gerookte makreelfilets

vrijdag
250 gram bloemkoolrijst
200 gram quinoa
1 rode paprika
1 blikje mais (à 300 g)
1 el taco kruiden
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
2 avocado’s
sap van halve limoen
1 zakje gemengde sla (100 gram), naar keuze
1 zak nacho’s naar smaak

Weekendtip
500g goede kwaliteit bavette
½ el gedroogde tijm
½ el gedroogde oregano
5 el worcestershire saus
1 gele paprika
2 rode uien
2 el zonnebloemolie
100 g oesterzwammen
4 el (yuzu) mayonaise
1 el grove mosterd
1 el Worcestershire saus
200g Belgische abdijkaas, in reepjes van halve cm gesneden (graskaas of jong belegen kaas werkt ook prima)
4 zachte pistolets

Gepubliceerd op 11 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.