Weekmenu 2021 – week 1
We starten het nieuw jaar fris en fruitig met weer een week aan inspiratie voor makkelijk, gezond, lekker en snel aan tafel.
Met wat extra veel groente, makkelijke maaltijden, niet hoeven nadenken over wat je gaat eten. Alle voordelen van een weekmenu dus. Hoef jij alleen nog maar te bedenken wat je er uit kiest en de boodschappen te doen.
Dit staat er in de eerste week van het nieuwe jaar op het menu!
Weekmenu 2020 – week 1
Dit staat er op het (week)menu:
- Couscousbowl met zalm
- Oosterse noodles met kipgehakt
- Bloemkool & kokos curry
- Traybake met aardappeltjes & spruitjes
- Stoofschotel met kip en venkel
- Flammkuchen met kiwi & amandel
maandag – Couscousbowl met zalm
Heerlijk gestoomde couscous met een kruidig stukje vis en lekker wat groente. Zin in andere groente of vis, de combinatie is aan jou.
dinsdag – Oosterse noodles met kipgehakt
Een lichte Aziatische maaltijd die je in no time in elkaar wokt 😉 Vega alternatief met kipstuckjes kan natuurlijk ook prima.
woensdag – Bloemkool curry
Ik hou van curry. Het is voor mij altijd hét bewijs dat Indiaas eten niet heel moeilijk hoeft te zijn. Deze zit ook nog eens bomvol groente.
donderdag – Traybake met spruitjes en aardappeltjes
Laat de oven lekker zijn werk doen en geniet daarna van heerlijk geroosterde aardappeltjes en spruitjes.
vrijdag – Stoofschotel met kip en venkel
Een beetje zon op je bord met dit snelle stoofpotje met kip, sinaasappel en venkel. Mooie afsluiter van de eerste week januari, vind je ook niet?!
weekendtip – Zoete flammkuchen met kiwi
Iets lekkers dat tóch ook gezond is!? Dan is deze zoete flammkuchen met kiwi en amandel jouw weekendontbijtje!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
2 rijpe avocado’s, gemengd met limoensap (naar smaak), zout en peper (chiliflakes optioneel)
4 stukjes zalmfilet, met huid (á 125g)
1el rietsuiker
½ tl zout
versgemalen zwarte peper
1tl gerookt paprikapoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 (schoongeboende) citroen
1 pak volkoren couscous (Nadia & Merijn, AH)
1el olijfolie
1el fruitazijn
½ tl Maldon zoutflakes
2 stronken broccoli
2 snackkomkommers
handje kleine tomaatjes
½ zak edemame (Bonduelle)
dinsdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes
200g noodles
woensdag
1el neutrale olie
1 ui
1tl geraspte verse gember
1 teen geraspte knoflook
1el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1tl kurkuma
2tl garam masala
½ tl kaneel
1 tl tomatenpuree
600g bloemkool, in kleine roosjes (incl. stronk)
500ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (á 400ml)
250g (gedroogde) rode/gele linzen
100g babyspinazie
Naan en/of rijst
donderdag
500g krieltjes in de schil
500g spruitjes
100g ongebrande pecannoten zonder zout
2el honing
2el olijfolie
2tl za’atar (Midden-Oostenwinkel of via AH van Souq)
½ sinaasappel
225g Halloumi (AH)
1el olie
optioneel: granaatappelpitjes
vrijdag
2 el olijfolie
8 kippendijen
1 ui
2 venkelknollen
1 gele paprika
2 tenen knoflook
½ tl venkelzaadjes
2 tl paprikapoeder
1 envelopje saffraan
1 reep sinaasappelschil (boen de sinaasappel eerst goed schoon)
1 blik tomaten op sap (gepelde of blokjes) (à 400g)
500ml kippenbouillon
3 el sinaasappelsap
2 el honing
Weekendtip
1 rol vers Flammkuchen deeg
200 gram crème fraiche
1 tl kaneel
½ tl gemalen gemberpoeder
2 tl rietsuiker
½ tl vanille extract
100g amandelschaafsel
2 – 3 rijpe kiwi’s
Gepubliceerd op 1 januari 2021