Traybake met geroosterde spruitjes, aardappel & honing



Traybake met geroosterde spruitjes en aardappel en ook nog wat tips wat je met eventuele restjes spruitjes kunt maken

Traybake is natuurlijk eigenlijk een fancy manier om te zeggen ‘ik mik alles op een bakplaat, schuif het de oven in en laat die het werk maar doen!’ Maar wat ook maar helpt om je te vertellen dat geroosterde spruitjes echt zó lekker zijn.

Ik maakte een Midden-Oosten variant en maakte het geheel af met gebakken halloumi. Een kaas die te gek bakt zonder te smelten. Ik geef je ook nog een tip wat je met eventuele restjes kunt doen!

Traybake met geroosterde spruitjes, aardappel & honing

voor 4 personen, als avondmaaltijd

  • 500g krieltjes in de schil, gewassen en gehalveerd
  • 500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 100g ongebrande pecannoten zonder zout
  • 2el honing
  • 2el olijfolie
  • 2tl za’atar (Midden-Oostenwinkel of via AH van Souq)
  • rasp van ½ sinaasappel
  • zout & peper
  • 225g Halloumi (AH), in plakken van ½ centimeter dik
  • 1el olie
  • optioneel: granaatappelpitjes

Bereidingstijd: 30-40 minuten (inclusief 10 minuten voorbereiding)
Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

geroosterde spruitjes

Geroosterde spruitjes uit de oven

Doe de krieltjes en spruitjes in een kom en meng met de honing, olijfolie, sinaasappelrasp, za’atar, zout & peper. Hussel goed om en spreid dan gelijkmatig uit op de bakplaat. Schraap de laatste restjes ook uit je kom. Je wilt geen smaken missen. Rooster dit 20-25 minuten in de oven. Hussel halverwege om. Voeg in de laatste 7 minuten de pecannoten toe en rooster die nog even mee.

Gebakken halloumi

Bak in de laatste 5 minuten de plakken halloumi in een hete pan met een beetje olie. Een paar minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel alles van de bakplaat over vier borden of kommen, eventueel nog een beetje zout & peper mocht je dat lekker vinden. Leg er een paar plakjes gebakken halloumi op en garneer met wat verse granaatappelpitjes. Eet smakelijk!

spruitjesrecept

Wat doe je met restjes spruitjes

Met de restjes van deze traybake maakte ik de dag erna een verspillingsvrije salade voor één persoon. Heel easy!

Restjes van de traybake
Restje uitgebakken bacon (2 plakjes)
1 klein blikje gekookte linzen (afgespoeld & uitgelekt)
1el extra vierge olijfolie
1el watermeloen/venkel balsamico (maar iedere andere balsamico kan ook)
2el croutons

Alles mengen en liefst op kamertemperatuur eten (ook lekker om mee naar je werk te nemen).

 

Gepubliceerd op 15 januari 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.