Traybake met geroosterde spruitjes, aardappel & honing



Traybake met geroosterde spruitjes en aardappel en ook nog wat tips wat je met eventuele restjes spruitjes kunt maken

Traybake is natuurlijk eigenlijk een fancy manier om te zeggen ‘ik mik alles op een bakplaat, schuif het de oven in en laat die het werk maar doen!’ Maar wat ook maar helpt om je te vertellen dat geroosterde spruitjes echt zó lekker zijn.

Ik maakte een Midden-Oosten variant en maakte het geheel af met gebakken halloumi. Een kaas die te gek bakt zonder te smelten. Ik geef je ook nog een tip wat je met eventuele restjes kunt doen!

Traybake met geroosterde spruitjes, aardappel & honing

voor 4 personen, als avondmaaltijd

  • 500g krieltjes in de schil, gewassen en gehalveerd
  • 500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 100g ongebrande pecannoten zonder zout
  • 2el honing
  • 2el olijfolie
  • 2tl za’atar (Midden-Oostenwinkel of via AH van Souq)
  • rasp van ½ sinaasappel
  • zout & peper
  • 225g Halloumi (AH), in plakken van ½ centimeter dik
  • 1el olie
  • optioneel: granaatappelpitjes

Bereidingstijd: 30-40 minuten (inclusief 10 minuten voorbereiding)
Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

geroosterde spruitjes

Geroosterde spruitjes uit de oven

Doe de krieltjes en spruitjes in een kom en meng met de honing, olijfolie, sinaasappelrasp, za’atar, zout & peper. Hussel goed om en spreid dan gelijkmatig uit op de bakplaat. Schraap de laatste restjes ook uit je kom. Je wilt geen smaken missen. Rooster dit 20-25 minuten in de oven. Hussel halverwege om. Voeg in de laatste 7 minuten de pecannoten toe en rooster die nog even mee.

Gebakken halloumi

Bak in de laatste 5 minuten de plakken halloumi in een hete pan met een beetje olie. Een paar minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel alles van de bakplaat over vier borden of kommen, eventueel nog een beetje zout & peper mocht je dat lekker vinden. Leg er een paar plakjes gebakken halloumi op en garneer met wat verse granaatappelpitjes. Eet smakelijk!

spruitjesrecept

Wat doe je met restjes spruitjes

Met de restjes van deze traybake maakte ik de dag erna een verspillingsvrije salade voor één persoon. Heel easy!

Restjes van de traybake
Restje uitgebakken bacon (2 plakjes)
1 klein blikje gekookte linzen (afgespoeld & uitgelekt)
1el extra vierge olijfolie
1el watermeloen/venkel balsamico (maar iedere andere balsamico kan ook)
2el croutons

Alles mengen en liefst op kamertemperatuur eten (ook lekker om mee naar je werk te nemen).

 

Gepubliceerd op 15 januari 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.