Weekmenu #8



Maak komend weekend even tijd om naar de toko te gaan en zet zondag een grote pan Indonesisch stoofvlees op. De geuren zullen je bedwelmen en je zult verrast zijn hoe makkelijk het is om zelf Rendang te maken. Maandag ben je dan nóg gelukkiger, want a) je zit mega snel aan tafel en b) het is zó lekker. Mmmmmm!

De rest van de week doen we het dan lekker makkelijk en dichterbij huis qua keuken. Heb een fijne & smakelijke week!

Maandag            Rendang
Maak dit in het weekend alvast klaar. Niet alleen zit je dan lekker snel aan tafel, het wordt er nóg lekkerder van!

Dinsdag              Aardappelschotel met worst
Aardappelen, groente, vlees maar dan nét even anders

Woensdag          Romige pasta met garnalen
In tien minuten lekker aan tafel, wie wil dat nou niet?

Donderdag         Linzensalade met bietjes & halloumi
Een vegetarische lauwwarme maaltijdsalade die je maakt met grotendeels voorraadkast ingrediënten

Vrijdag                 Een verrassende roerbak met boontjes & kip
Een lekkere en gezonde afsluiter van de week

Ontbijttip            Citroen & Bosbessen wafels
Gewoon omdat het kan. Omdat het lekker is. Omdat het weekend is. Heb je nog meer excuus nodig om ze te maken?! 😉

Boodschappenlijstje

4 sjalotjes
5 macademianoten
1 bolletje knoflook
verse gember (ongeveer 5 cm) – toko
verse laos (ongeveer 2cm) – toko
7 kaffir limoenblaadjes (diepvries, toko)
3 stengels citroengras – toko
2 blikken kokosmelk (à 400ml per blik)
1kg riblappen, doorregen
400g voorgekookte krieltjes
1 prei
2 paprika’s
1 courgette
2 venkel & Tijm worstjes (Mr Kitchen, bij AH) of andere lekkere gekruide worstjes
1 zak reuzegarnalen (à 750g)
250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
2 citroenen
verse basilicum (15g)
2 blikken linzen (à 400g)
300g zoetzure bietjes (uit pot), grofgesneden
2 rode uien
1 pak Halloumi kaas (bij de MiddenOosten winkel)
15g platte peterselie, fijngesneden
100ml vers sinaasappelsap (ongeveer 1 grote sinaasappel)
350g kippendijen
500g sperziebonen, gehalveerd
200g doperwten (vers of diepvries)
300g zilvervliesrijst
150g bosbessen (vers of uit de diepvries)

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je de volgende ingrediënten nog in huis hebt

Hele kruidnagels
gemalen nootmuskaat (of 1 hele nootmuskaat)
sambal oelek
steranijs
kaneelstokjes
gemalen kurkuma (Koenjit)
bruine basterdsuiker
gedroogde tijm
neutrale olie
frambozenazijn (Foodelicious)
Sumak (Souq)
honing
sojasaus
maizena
sesamolie
witte basterdsuiker
bakpoeder
kaneel
2 eieren
zonnebloemolie
½ pak melk
bloem

 

Gepubliceerd op 20 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.