Weekmenu #8



Maak komend weekend even tijd om naar de toko te gaan en zet zondag een grote pan Indonesisch stoofvlees op. De geuren zullen je bedwelmen en je zult verrast zijn hoe makkelijk het is om zelf Rendang te maken. Maandag ben je dan nóg gelukkiger, want a) je zit mega snel aan tafel en b) het is zó lekker. Mmmmmm!

De rest van de week doen we het dan lekker makkelijk en dichterbij huis qua keuken. Heb een fijne & smakelijke week!

Maandag            Rendang
Maak dit in het weekend alvast klaar. Niet alleen zit je dan lekker snel aan tafel, het wordt er nóg lekkerder van!

Dinsdag              Aardappelschotel met worst
Aardappelen, groente, vlees maar dan nét even anders

Woensdag          Romige pasta met garnalen
In tien minuten lekker aan tafel, wie wil dat nou niet?

Donderdag         Linzensalade met bietjes & halloumi
Een vegetarische lauwwarme maaltijdsalade die je maakt met grotendeels voorraadkast ingrediënten

Vrijdag                 Een verrassende roerbak met boontjes & kip
Een lekkere en gezonde afsluiter van de week

Ontbijttip            Citroen & Bosbessen wafels
Gewoon omdat het kan. Omdat het lekker is. Omdat het weekend is. Heb je nog meer excuus nodig om ze te maken?! 😉

Boodschappenlijstje

4 sjalotjes
5 macademianoten
1 bolletje knoflook
verse gember (ongeveer 5 cm) – toko
verse laos (ongeveer 2cm) – toko
7 kaffir limoenblaadjes (diepvries, toko)
3 stengels citroengras – toko
2 blikken kokosmelk (à 400ml per blik)
1kg riblappen, doorregen
400g voorgekookte krieltjes
1 prei
2 paprika’s
1 courgette
2 venkel & Tijm worstjes (Mr Kitchen, bij AH) of andere lekkere gekruide worstjes
1 zak reuzegarnalen (à 750g)
250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
2 citroenen
verse basilicum (15g)
2 blikken linzen (à 400g)
300g zoetzure bietjes (uit pot), grofgesneden
2 rode uien
1 pak Halloumi kaas (bij de MiddenOosten winkel)
15g platte peterselie, fijngesneden
100ml vers sinaasappelsap (ongeveer 1 grote sinaasappel)
350g kippendijen
500g sperziebonen, gehalveerd
200g doperwten (vers of diepvries)
300g zilvervliesrijst
150g bosbessen (vers of uit de diepvries)

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je de volgende ingrediënten nog in huis hebt

Hele kruidnagels
gemalen nootmuskaat (of 1 hele nootmuskaat)
sambal oelek
steranijs
kaneelstokjes
gemalen kurkuma (Koenjit)
bruine basterdsuiker
gedroogde tijm
neutrale olie
frambozenazijn (Foodelicious)
Sumak (Souq)
honing
sojasaus
maizena
sesamolie
witte basterdsuiker
bakpoeder
kaneel
2 eieren
zonnebloemolie
½ pak melk
bloem

 

Gepubliceerd op 20 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.