Citroen & bosbessenwafels



Ik vrees dat ik in een wafelfase ben beland… En daar gaan ook jullie heel blij van worden. Want jeetje wat kun je heerlijk variëren met ontbijtwafels. Zoet, hartig, met of zonder suiker. Smullen geblazen!

Als eerste dit jaar wafels met citroen en bosbessen. Ik lieg niet als ik zeg dat ze állemaal in één ochtend schoon opgingen…

citroenwafels web2.jpg

Voor ongeveer 16 wafels

250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g witte basterdsuiker
1el bakpoeder
¼ tl zout
½ tl kaneel
2 eieren
100ml zonnebloemolie
400ml melk
150g bosbessen (vers of uit de diepvries) *
rasp van 1 citroen
sap van ½ citroen

Verder nodig; wafelijzer

Wafelbeslag

Meng de bloem met het aardappelzetmeel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. In een maatbeker gaat de melk, zonnebloemolie, kluts hier de 2 eieren in los en doe er het citroensap en de rasp bij. Mix dit door de droge ingrediënten tot een glad beslag en roer de bosbessen erdoor. Verhit in de tussentijd je wafelijzer.

Wafels met citroen en bosbessen

Giet een juslepel beslag in je warme wafelijzer, niet te veel anders loopt het over!, en bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing goudbruin en gaar. Haal ze er voorzichtig, ik gebruik een satéprikker hiervoor, uit en laat afkoelen zodat ze nog iets knapperiger kunnen worden. Serveer met poedersuiker en wat extra bosbessen.

Wafels invriezen

Wafels laten zich geweldig invriezen. Voor je ze invriest laat je ze helemaal afkoelen. Doe in een diepvrieszakje – niet teveel tegelijk – en vries in. Als je ze wilt eten haal je ze uit de vriezer en maak je ze warm in een broodrooster. Hoe ideaal is dat. Ook lekker trouwens om in een lunchtrommel mee te geven!

* gebruik je diepvriesbosbessen dan zul je ze in het ijzer horen ‘poppen’ van de warmte. Dat kan geen kwaad!

 

Gepubliceerd op 13 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.