Citroen & bosbessenwafels



Ik vrees dat ik in een wafelfase ben beland… En daar gaan ook jullie heel blij van worden. Want jeetje wat kun je heerlijk variëren met ontbijtwafels. Zoet, hartig, met of zonder suiker. Smullen geblazen!

Als eerste dit jaar wafels met citroen en bosbessen. Ik lieg niet als ik zeg dat ze állemaal in één ochtend schoon opgingen…

citroenwafels web2.jpg

Voor ongeveer 16 wafels

250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g witte basterdsuiker
1el bakpoeder
¼ tl zout
½ tl kaneel
2 eieren
100ml zonnebloemolie
400ml melk
150g bosbessen (vers of uit de diepvries) *
rasp van 1 citroen
sap van ½ citroen

Verder nodig; wafelijzer

Wafelbeslag

Meng de bloem met het aardappelzetmeel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. In een maatbeker gaat de melk, zonnebloemolie, kluts hier de 2 eieren in los en doe er het citroensap en de rasp bij. Mix dit door de droge ingrediënten tot een glad beslag en roer de bosbessen erdoor. Verhit in de tussentijd je wafelijzer.

Wafels met citroen en bosbessen

Giet een juslepel beslag in je warme wafelijzer, niet te veel anders loopt het over!, en bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing goudbruin en gaar. Haal ze er voorzichtig, ik gebruik een satéprikker hiervoor, uit en laat afkoelen zodat ze nog iets knapperiger kunnen worden. Serveer met poedersuiker en wat extra bosbessen.

Wafels invriezen

Wafels laten zich geweldig invriezen. Voor je ze invriest laat je ze helemaal afkoelen. Doe in een diepvrieszakje – niet teveel tegelijk – en vries in. Als je ze wilt eten haal je ze uit de vriezer en maak je ze warm in een broodrooster. Hoe ideaal is dat. Ook lekker trouwens om in een lunchtrommel mee te geven!

* gebruik je diepvriesbosbessen dan zul je ze in het ijzer horen ‘poppen’ van de warmte. Dat kan geen kwaad!

 

Gepubliceerd op 13 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.