Citroen & bosbessenwafels



Ik vrees dat ik in een wafelfase ben beland… En daar gaan ook jullie heel blij van worden. Want jeetje wat kun je heerlijk variëren met ontbijtwafels. Zoet, hartig, met of zonder suiker. Smullen geblazen!

Als eerste dit jaar wafels met citroen en bosbessen. Ik lieg niet als ik zeg dat ze állemaal in één ochtend schoon opgingen…

citroenwafels web2.jpg

Voor ongeveer 16 wafels

250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g witte basterdsuiker
1el bakpoeder
¼ tl zout
½ tl kaneel
2 eieren
100ml zonnebloemolie
400ml melk
150g bosbessen (vers of uit de diepvries) *
rasp van 1 citroen
sap van ½ citroen

Verder nodig; wafelijzer

Wafelbeslag

Meng de bloem met het aardappelzetmeel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. In een maatbeker gaat de melk, zonnebloemolie, kluts hier de 2 eieren in los en doe er het citroensap en de rasp bij. Mix dit door de droge ingrediënten tot een glad beslag en roer de bosbessen erdoor. Verhit in de tussentijd je wafelijzer.

Wafels met citroen en bosbessen

Giet een juslepel beslag in je warme wafelijzer, niet te veel anders loopt het over!, en bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing goudbruin en gaar. Haal ze er voorzichtig, ik gebruik een satéprikker hiervoor, uit en laat afkoelen zodat ze nog iets knapperiger kunnen worden. Serveer met poedersuiker en wat extra bosbessen.

Wafels invriezen

Wafels laten zich geweldig invriezen. Voor je ze invriest laat je ze helemaal afkoelen. Doe in een diepvrieszakje – niet teveel tegelijk – en vries in. Als je ze wilt eten haal je ze uit de vriezer en maak je ze warm in een broodrooster. Hoe ideaal is dat. Ook lekker trouwens om in een lunchtrommel mee te geven!

* gebruik je diepvriesbosbessen dan zul je ze in het ijzer horen ‘poppen’ van de warmte. Dat kan geen kwaad!

 

Gepubliceerd op 13 januari 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.