Citroenpasta met knoflookgarnalen



In letterlijk minder dan 10 minuten kun je aan tafel. In je kommetje vind je friszure en tegelijkertijd heerlijk romige pasta met knapperige knoflookgarnalen. Samen zijn ze het meest ultieme fastfood dat je ooit zult eten.

Pure verwennerij dus, deze citroenpasta met knoflookgarnalen!

Voor 4 personen

voor de knoflookgarnalen

1 zak reuzegarnalen (á 750g) ontdooid, en schilletje verwijderd
2el neutrale olie
2 tenen knoflook, grove stukken

voor de citroenpasta

250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
sap van 1 á 2 citroenen (ongeveer 60ml)
rasp van ½ citroen
verse basilicum, fijngesneden (naar smaak)
versgemalen zwarte peper

Super snelle citroenpasta met knoflookgarnalen

Verhit in een hapjespan de olie met de knoflook, en laat het op laag vuur staan zodat de knoflook smaak kan afgeven aan de olie. In de tussentijd breng je een pan water aan de kook en kook je de pasta, in 3 minuten, beetgaar. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Pasta terug in de pan, kookvocht, slagroom, citroensap en -rasp erbij en goed doormengen. Laat even staan.

Knoflookgarnalen

Zet het vuur van de pan met knoflookolie hoger, haal de knoflook eruit. Garnalen erin en op hoog vuur, om en om, roze bakken. In letterlijk 2 minuten zijn ze gaar. Schep de pasta in een kommetje, garnalen erop en garneren met basilicum en eventueel wat extra zwarte peper. Bueno appetito!

 

Gepubliceerd op 14 juli 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?