Citroenpasta met knoflookgarnalen



In letterlijk minder dan 10 minuten kun je aan tafel. In je kommetje vind je friszure en tegelijkertijd heerlijk romige pasta met knapperige knoflookgarnalen. Samen zijn ze het meest ultieme fastfood dat je ooit zult eten.

Pure verwennerij dus, deze citroenpasta met knoflookgarnalen!

Voor 4 personen

voor de knoflookgarnalen

1 zak reuzegarnalen (á 750g) ontdooid, en schilletje verwijderd
2el neutrale olie
2 tenen knoflook, grove stukken

voor de citroenpasta

250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
sap van 1 á 2 citroenen (ongeveer 60ml)
rasp van ½ citroen
verse basilicum, fijngesneden (naar smaak)
versgemalen zwarte peper

Super snelle citroenpasta met knoflookgarnalen

Verhit in een hapjespan de olie met de knoflook, en laat het op laag vuur staan zodat de knoflook smaak kan afgeven aan de olie. In de tussentijd breng je een pan water aan de kook en kook je de pasta, in 3 minuten, beetgaar. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Pasta terug in de pan, kookvocht, slagroom, citroensap en -rasp erbij en goed doormengen. Laat even staan.

Knoflookgarnalen

Zet het vuur van de pan met knoflookolie hoger, haal de knoflook eruit. Garnalen erin en op hoog vuur, om en om, roze bakken. In letterlijk 2 minuten zijn ze gaar. Schep de pasta in een kommetje, garnalen erop en garneren met basilicum en eventueel wat extra zwarte peper. Bueno appetito!

 

Gepubliceerd op 14 juli 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!