Citroenpasta met knoflookgarnalen



In letterlijk minder dan 10 minuten kun je aan tafel. In je kommetje vind je friszure en tegelijkertijd heerlijk romige pasta met knapperige knoflookgarnalen. Samen zijn ze het meest ultieme fastfood dat je ooit zult eten.

Pure verwennerij dus, deze citroenpasta met knoflookgarnalen!

Voor 4 personen

voor de knoflookgarnalen

1 zak reuzegarnalen (á 750g) ontdooid, en schilletje verwijderd
2el neutrale olie
2 tenen knoflook, grove stukken

voor de citroenpasta

250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
sap van 1 á 2 citroenen (ongeveer 60ml)
rasp van ½ citroen
verse basilicum, fijngesneden (naar smaak)
versgemalen zwarte peper

Super snelle citroenpasta met knoflookgarnalen

Verhit in een hapjespan de olie met de knoflook, en laat het op laag vuur staan zodat de knoflook smaak kan afgeven aan de olie. In de tussentijd breng je een pan water aan de kook en kook je de pasta, in 3 minuten, beetgaar. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Pasta terug in de pan, kookvocht, slagroom, citroensap en -rasp erbij en goed doormengen. Laat even staan.

Knoflookgarnalen

Zet het vuur van de pan met knoflookolie hoger, haal de knoflook eruit. Garnalen erin en op hoog vuur, om en om, roze bakken. In letterlijk 2 minuten zijn ze gaar. Schep de pasta in een kommetje, garnalen erop en garneren met basilicum en eventueel wat extra zwarte peper. Bueno appetito!

 

Gepubliceerd op 14 juli 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd