Citroenpasta met knoflookgarnalen



In letterlijk minder dan 10 minuten kun je aan tafel. In je kommetje vind je friszure en tegelijkertijd heerlijk romige pasta met knapperige knoflookgarnalen. Samen zijn ze het meest ultieme fastfood dat je ooit zult eten.

Pure verwennerij dus, deze citroenpasta met knoflookgarnalen!

Voor 4 personen

voor de knoflookgarnalen

1 zak reuzegarnalen (á 750g) ontdooid, en schilletje verwijderd
2el neutrale olie
2 tenen knoflook, grove stukken

voor de citroenpasta

250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
sap van 1 á 2 citroenen (ongeveer 60ml)
rasp van ½ citroen
verse basilicum, fijngesneden (naar smaak)
versgemalen zwarte peper

Super snelle citroenpasta met knoflookgarnalen

Verhit in een hapjespan de olie met de knoflook, en laat het op laag vuur staan zodat de knoflook smaak kan afgeven aan de olie. In de tussentijd breng je een pan water aan de kook en kook je de pasta, in 3 minuten, beetgaar. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Pasta terug in de pan, kookvocht, slagroom, citroensap en -rasp erbij en goed doormengen. Laat even staan.

Knoflookgarnalen

Zet het vuur van de pan met knoflookolie hoger, haal de knoflook eruit. Garnalen erin en op hoog vuur, om en om, roze bakken. In letterlijk 2 minuten zijn ze gaar. Schep de pasta in een kommetje, garnalen erop en garneren met basilicum en eventueel wat extra zwarte peper. Bueno appetito!

 

Gepubliceerd op 14 juli 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.