Aardappelschotel met worst en groente



Een goed gevulde en gevarieerde aardappelschotel. Knapperig gebakken aardappeltjes, goed gekruide worstjes en groente waar je blij van wordt. En dat allemaal in slechts één pan.

Deze eenpansmaaltijd is weer eens wat anders dan de standaard aardappelen, groente, vlees 😉

Voor 4 personen

400g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
2el olie
1 prei, in ringen (goed gewassen en uitgelekt)
2 paprika’s, in grove stukken
1 courgette, in blokjes
2 venkel & Tijm worstjes (Mr Kitchen, bij AH) of andere lekkere gekruide worstjes
1 teen knoflook, geperst
1tl gedroogde tijm
zout en peper

Aardappelgroenteschotel

Verhit in een grote pan de olie en bak hierin, op redelijk hoog vuur, in tien minuten de aardappeltjes rondom goudbruin aan. In die tijd snijd je de groente en druk je het worstvlees, in balletjes, uit het omhulsel (dat gooi je weg)

Aardappels, groente, vlees

Doe de courgette en paprika bij de aardappeltjes en bak die 5 minuten mee, terwijl je regelmatig omschept. Breng op smaak met tijm, zout, peper en bak dan nog een minuutje de knoflook mee.

Mister Kitchen venkel en tijm worstjes

Dan de worstballetjes erbij. Schuif hiervoor de groente en aardappeltjes iets aan de kant, zodat ze goed op de bodem aanbakken. Heb je niet een pan die hier groot genoeg voor is, bak ze dan in een aparte pan even kort goudbruin aan.

Aardappelschotel met worst en groente

Als laatste de prei erbij, alles goed omscheppen en zodra de prei geslonken is, is je aardappelschotel met groente en worst klaar!

Gepubliceerd op 9 juli 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.