Lauwwarme Linzensalade met bietjes en halloumi



Net als bij de pasta met tonijn kun je dit gerecht met grotendeels voorraadkast ingrediënten maken. Wat bij deze salade écht het verschil maakt is de azijn die je gebruikt. Ik gebruikte frambozenazijn, die alles net dat zoetje geeft en in balans brengt.

Serveer de salade lauwwarm, met net gebakken lekker zoute Halloumikaas en je weet niet wat je proeft!

Linzensalade bietjes en halloumi Smulpaapje

Voor 4 personen

2 blikken linzen (á 400g, ik gebruikte Bonduelle), afgespoeld en uitgelekt
300g zoetzure bietjes (uit pot), grofgesneden
1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringetjes
1 pak Halloumi kaas (bij de MiddenOosten winkel), in plakjes
100ml extra vierge olijfolie
2el frambozenazijn (Foodelicious)
1tl Sumak (Souq)
15g platte peterselie, fijngesneden
zout en versgemalen zwarte peper

Warme maaltijdsalade met linzen en bietjes

In een pan meng je de linzen, bietjes en ui en laat die op laag vuur lauwwarm worden. Voor de dressing meng je olie, azijn, sumak, zout, peper en peterselie. Proef en check of je ‘zo lekker vindt. Verhit een koekenpan, zonder olie, en bak hier de plakjes halloumi om en om goudbruin in aan.

Linzensalade met bietjes

Doe de dressing bij de linzen en bietjes, heel voorzichtig omscheppen zodat je de linzen niet kneust. Doe in een mooie kom, leg de plakjes halloumi kaas erop, nog een klein beetje peterselie erover en serveer met een lekker stuk knapperig brood.

Gepubliceerd op 19 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.