Lauwwarme Linzensalade met bietjes en halloumi



Net als bij de pasta met tonijn kun je dit gerecht met grotendeels voorraadkast ingrediënten maken. Wat bij deze salade écht het verschil maakt is de azijn die je gebruikt. Ik gebruikte frambozenazijn, die alles net dat zoetje geeft en in balans brengt.

Serveer de salade lauwwarm, met net gebakken lekker zoute Halloumikaas en je weet niet wat je proeft!

Linzensalade bietjes en halloumi Smulpaapje

Voor 4 personen

2 blikken linzen (á 400g, ik gebruikte Bonduelle), afgespoeld en uitgelekt
300g zoetzure bietjes (uit pot), grofgesneden
1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringetjes
1 pak Halloumi kaas (bij de MiddenOosten winkel), in plakjes
100ml extra vierge olijfolie
2el frambozenazijn (Foodelicious)
1tl Sumak (Souq)
15g platte peterselie, fijngesneden
zout en versgemalen zwarte peper

Warme maaltijdsalade met linzen en bietjes

In een pan meng je de linzen, bietjes en ui en laat die op laag vuur lauwwarm worden. Voor de dressing meng je olie, azijn, sumak, zout, peper en peterselie. Proef en check of je ‘zo lekker vindt. Verhit een koekenpan, zonder olie, en bak hier de plakjes halloumi om en om goudbruin in aan.

Linzensalade met bietjes

Doe de dressing bij de linzen en bietjes, heel voorzichtig omscheppen zodat je de linzen niet kneust. Doe in een mooie kom, leg de plakjes halloumi kaas erop, nog een klein beetje peterselie erover en serveer met een lekker stuk knapperig brood.

Gepubliceerd op 19 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.