Lauwwarme Linzensalade met bietjes en halloumi



Net als bij de pasta met tonijn kun je dit gerecht met grotendeels voorraadkast ingrediënten maken. Wat bij deze salade écht het verschil maakt is de azijn die je gebruikt. Ik gebruikte frambozenazijn, die alles net dat zoetje geeft en in balans brengt.

Serveer de salade lauwwarm, met net gebakken lekker zoute Halloumikaas en je weet niet wat je proeft!

Linzensalade bietjes en halloumi Smulpaapje

Voor 4 personen

2 blikken linzen (á 400g, ik gebruikte Bonduelle), afgespoeld en uitgelekt
300g zoetzure bietjes (uit pot), grofgesneden
1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringetjes
1 pak Halloumi kaas (bij de MiddenOosten winkel), in plakjes
100ml extra vierge olijfolie
2el frambozenazijn (Foodelicious)
1tl Sumak (Souq)
15g platte peterselie, fijngesneden
zout en versgemalen zwarte peper

Warme maaltijdsalade met linzen en bietjes

In een pan meng je de linzen, bietjes en ui en laat die op laag vuur lauwwarm worden. Voor de dressing meng je olie, azijn, sumak, zout, peper en peterselie. Proef en check of je ‘zo lekker vindt. Verhit een koekenpan, zonder olie, en bak hier de plakjes halloumi om en om goudbruin in aan.

Linzensalade met bietjes

Doe de dressing bij de linzen en bietjes, heel voorzichtig omscheppen zodat je de linzen niet kneust. Doe in een mooie kom, leg de plakjes halloumi kaas erop, nog een klein beetje peterselie erover en serveer met een lekker stuk knapperig brood.
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.