Snelle roerbak met boontjes, sinaasappel & sesamkip



Als je denkt dat je overgeleverd bent aan pakjes en zakjes om een lekkere Oosterse roerbak te eten, dan ga ik je nú laten zien dat je dat ook heel goed zelf en vers kunt.

In nog geen half uur zit je aan tafel en lekkerder dan menig fabrikant in een potje kan stoppen!

roerbak met sesamkip Smulpaapje

Voor 4 personen

100ml vers sinaasappelsap (ongeveer 1 grote sinaasappel)
2el honing
2el sojasaus
1tl vers geraspte gember (ongeveer 2cm, geschild)
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
350g kippendijen, in blokjes
½ rode ui, in ringen
2 tenen knoflook, geperst
500g sperziebonen, gehalveerd
200g doperwten (vers of diepvries)
300g zilvervliesrijst, gekookt (volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking)
Optioneel: sesamzaadjes

Roerbak met sinaasappelgembersaus

Meng voor de saus het sinaasappelsap, honing, sojasaus, gember en maizena goed door elkaar en zet apart. Verhit een grote pan met 1el sesemolie en bak hierin in 8 minuten de kip aan. Haal die eruit en zet even apart. Nog een halve eetlepel sesamolie in de pan en daar 3 minuutjes de ui in aanfruiten. Dan de boontjes erbij en die 4 minuten roerbakken.

Sesamroerbakschotel met boontjes en kip

Giet nu de saus erbij, die je eerder maakte en laat goed warm worden. Je zult merken dat de saus na verloop van tijd wat dikker wordt, dat is precies de bedoeling. Doe er ook meteen de doperwtjes bij, die zullen garen door de saus. Tot slot nog de kip toevoegen en alles lekker warm laten worden. Voor wat kleur kun je nog een handje gehalveerde mini tomaatjes toevoegen. Serveer met de gekookte rijst.

Tip: de boontjes houden redelijk wat bite, wij vinden dat het lekkerst. Mocht je ze helemaal gaar willen eten blancheer (kort koken en dan koud afspoelen) ze dan een paar minuten in kokend water voordat je ze gaat roerbakken.

Gepubliceerd op 25 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.