Snelle roerbak met boontjes, sinaasappel & sesamkip



Als je denkt dat je overgeleverd bent aan pakjes en zakjes om een lekkere Oosterse roerbak te eten, dan ga ik je nú laten zien dat je dat ook heel goed zelf en vers kunt.

In nog geen half uur zit je aan tafel en lekkerder dan menig fabrikant in een potje kan stoppen!

roerbak met sesamkip Smulpaapje

Voor 4 personen

100ml vers sinaasappelsap (ongeveer 1 grote sinaasappel)
2el honing
2el sojasaus
1tl vers geraspte gember (ongeveer 2cm, geschild)
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
350g kippendijen, in blokjes
½ rode ui, in ringen
2 tenen knoflook, geperst
500g sperziebonen, gehalveerd
200g doperwten (vers of diepvries)
300g zilvervliesrijst, gekookt (volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking)
Optioneel: sesamzaadjes

Roerbak met sinaasappelgembersaus

Meng voor de saus het sinaasappelsap, honing, sojasaus, gember en maizena goed door elkaar en zet apart. Verhit een grote pan met 1el sesemolie en bak hierin in 8 minuten de kip aan. Haal die eruit en zet even apart. Nog een halve eetlepel sesamolie in de pan en daar 3 minuutjes de ui in aanfruiten. Dan de boontjes erbij en die 4 minuten roerbakken.

Sesamroerbakschotel met boontjes en kip

Giet nu de saus erbij, die je eerder maakte en laat goed warm worden. Je zult merken dat de saus na verloop van tijd wat dikker wordt, dat is precies de bedoeling. Doe er ook meteen de doperwtjes bij, die zullen garen door de saus. Tot slot nog de kip toevoegen en alles lekker warm laten worden. Voor wat kleur kun je nog een handje gehalveerde mini tomaatjes toevoegen. Serveer met de gekookte rijst.

Tip: de boontjes houden redelijk wat bite, wij vinden dat het lekkerst. Mocht je ze helemaal gaar willen eten blancheer (kort koken en dan koud afspoelen) ze dan een paar minuten in kokend water voordat je ze gaat roerbakken.

Gepubliceerd op 25 september 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd