Snelle roerbak met boontjes, sinaasappel & sesamkip



Als je denkt dat je overgeleverd bent aan pakjes en zakjes om een lekkere Oosterse roerbak te eten, dan ga ik je nú laten zien dat je dat ook heel goed zelf en vers kunt.

In nog geen half uur zit je aan tafel en lekkerder dan menig fabrikant in een potje kan stoppen!

roerbak met sesamkip Smulpaapje

Voor 4 personen

100ml vers sinaasappelsap (ongeveer 1 grote sinaasappel)
2el honing
2el sojasaus
1tl vers geraspte gember (ongeveer 2cm, geschild)
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
350g kippendijen, in blokjes
½ rode ui, in ringen
2 tenen knoflook, geperst
500g sperziebonen, gehalveerd
200g doperwten (vers of diepvries)
300g zilvervliesrijst, gekookt (volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking)
Optioneel: sesamzaadjes

Roerbak met sinaasappelgembersaus

Meng voor de saus het sinaasappelsap, honing, sojasaus, gember en maizena goed door elkaar en zet apart. Verhit een grote pan met 1el sesemolie en bak hierin in 8 minuten de kip aan. Haal die eruit en zet even apart. Nog een halve eetlepel sesamolie in de pan en daar 3 minuutjes de ui in aanfruiten. Dan de boontjes erbij en die 4 minuten roerbakken.

Sesamroerbakschotel met boontjes en kip

Giet nu de saus erbij, die je eerder maakte en laat goed warm worden. Je zult merken dat de saus na verloop van tijd wat dikker wordt, dat is precies de bedoeling. Doe er ook meteen de doperwtjes bij, die zullen garen door de saus. Tot slot nog de kip toevoegen en alles lekker warm laten worden. Voor wat kleur kun je nog een handje gehalveerde mini tomaatjes toevoegen. Serveer met de gekookte rijst.

Tip: de boontjes houden redelijk wat bite, wij vinden dat het lekkerst. Mocht je ze helemaal gaar willen eten blancheer (kort koken en dan koud afspoelen) ze dan een paar minuten in kokend water voordat je ze gaat roerbakken.

Gepubliceerd op 25 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.