Snelle roerbak met boontjes, sinaasappel & sesamkip



Als je denkt dat je overgeleverd bent aan pakjes en zakjes om een lekkere Oosterse roerbak te eten, dan ga ik je nú laten zien dat je dat ook heel goed zelf en vers kunt.

In nog geen half uur zit je aan tafel en lekkerder dan menig fabrikant in een potje kan stoppen!

roerbak met sesamkip Smulpaapje

Voor 4 personen

100ml vers sinaasappelsap (ongeveer 1 grote sinaasappel)
2el honing
2el sojasaus
1tl vers geraspte gember (ongeveer 2cm, geschild)
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
350g kippendijen, in blokjes
½ rode ui, in ringen
2 tenen knoflook, geperst
500g sperziebonen, gehalveerd
200g doperwten (vers of diepvries)
300g zilvervliesrijst, gekookt (volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking)
Optioneel: sesamzaadjes

Roerbak met sinaasappelgembersaus

Meng voor de saus het sinaasappelsap, honing, sojasaus, gember en maizena goed door elkaar en zet apart. Verhit een grote pan met 1el sesemolie en bak hierin in 8 minuten de kip aan. Haal die eruit en zet even apart. Nog een halve eetlepel sesamolie in de pan en daar 3 minuutjes de ui in aanfruiten. Dan de boontjes erbij en die 4 minuten roerbakken.

Sesamroerbakschotel met boontjes en kip

Giet nu de saus erbij, die je eerder maakte en laat goed warm worden. Je zult merken dat de saus na verloop van tijd wat dikker wordt, dat is precies de bedoeling. Doe er ook meteen de doperwtjes bij, die zullen garen door de saus. Tot slot nog de kip toevoegen en alles lekker warm laten worden. Voor wat kleur kun je nog een handje gehalveerde mini tomaatjes toevoegen. Serveer met de gekookte rijst.

Tip: de boontjes houden redelijk wat bite, wij vinden dat het lekkerst. Mocht je ze helemaal gaar willen eten blancheer (kort koken en dan koud afspoelen) ze dan een paar minuten in kokend water voordat je ze gaat roerbakken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.
25 mei 2020
curry vegetarisch
 
Vegetarische curry met kikkererwten

Een super makkelijk recept voor een vegetarische Korma curry, waar je eigenlijk al je restjes groente in kunt verwerken. In een half uur op tafel!
25 mei 2020
rabarbertiramisu
 
rabarber tiramisu met aardbeien

Ik kon het niet laten om dit jaar toch nog een nieuw rabarberrecept te maken; rabarber tiramisu mét aardbeien. En ook nog eens alcoholvrij!
22 mei 2020
Lamsköfte wellington
 
Lamskofte wellington

Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!
19 mei 2020
 
Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics

Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocoladepasta en rijpe bananen in deze heerlijke marmercake.
19 mei 2020
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!