Weekmenu #7

Vorige week deelde ik met jullie al het 2013 retro weekmenu, in het kader van 5 jaar Smulpaapje. Omdat deze week de festiviteiten écht losbarsten leek het me leuk jullie een weekmenu voor te schotelen dat louter uit de favorieten van mijn eigen gezin bestaat.
Het was overigens nog niet gemakkelijk kiezen, want met inmiddels bijna 700 recepten op de site is er keuze te over!
Maandag pasta met spruitjes en pancetta
De all time winter favoriet van onze dochter. Als het aan haar lag aten we dit iedere week
Dinsdag Mexicaanse bonenschotel
De favoriet van mijn man, hoewel hij het erg lastig kiezen vond. Of in zijn woorden “je maakt altijd zo veel lekkers” Dan snap je dat ik al bijna 12,5 jaar dol op hem ben hé 😉
Woensdag Bowl met rijst & pulled chicken
Straks als het weer mooi weer is is pulled pork mijn favoriet. Voor nu is dit een mooie binnen variant
Donderdag Parelcouscous met spinazie
Niet alleen favoriet als avondeten, maar als ze de restjes in haar lunchtrommel mee naar school kan nemen maken we haar twee keer in 24uur blij!
Vrijdag Kipgyros in pitabroodjes met tzatziki
Een snelle hap aan het eind van de week? Dan is dit een van mijn favorieten!
Ontbijttip bacon & egg muffins
Liefst eet ons meisje ze iedere dag, maar ook deze week maak ik weer een bakplaat vol. In de vriezer en dan af en toe in haar lunchtrommel.
Boodschappenlijstje
750g spruitjes, schoongemaakt en in kwarten gesneden
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
200ml slagroom, ongezoet
1 stuk Parmezaanse kaas
1 zak Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)
250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of kidneybonen)
1 grote zak tortillachips (voor 2 dagen)
2 zakjes geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
800g kippendijen, zonder bot (8 stuks)
3 paprika’s (kleur maakt niet uit)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
140g mais (uit blik of diepvries)
1 pot milde salsa (à 300g)
1 pak zilvervliesrijst
1 bosjes lenteui
300g parelcouscous
500ml kippenbouillon
450g spinazie
1 komkommer
1 bos bleekselderij
1 bosje vers munt
1 bosje platte peterselie
75g feta
4 (scharrel) kippendijen
1 pak pittabroodjes
gemengde sla
rode ui
6 plakjes bacon
1 bakje tzatziki (of maak 'm zelf)
Controleer de voorraad- en/of koelkast of je de volgende ingrediënten nog hebt
gedroogde oregano
knoflook
citroenen
olijfolie
uien
gemalen chipotle
gemalen komijn
gerookt paprikapoeder
zwarte peper en zout
brood
melk
6 eieren (M)
Gepubliceerd op 14 februari 2018