Weekmenu #7



Vorige week deelde ik met jullie al het 2013 retro weekmenu, in het kader van 5 jaar Smulpaapje. Omdat deze week de festiviteiten écht losbarsten leek het me leuk jullie een weekmenu voor te schotelen dat louter uit de favorieten van mijn eigen gezin bestaat.

Het was overigens nog niet gemakkelijk kiezen, want met inmiddels bijna 700 recepten op de site is er keuze te over!

Maandag            pasta met spruitjes en pancetta
De all time winter favoriet van onze dochter. Als het aan haar lag aten we dit iedere week

Dinsdag               Mexicaanse bonenschotel
De favoriet van mijn man, hoewel hij het erg lastig kiezen vond. Of in zijn woorden “je maakt altijd zo veel lekkers” Dan snap je dat ik al bijna 12,5 jaar dol op hem ben hé 😉

Woensdag          Bowl met rijst & pulled chicken 
Straks als het weer mooi weer is is pulled pork mijn favoriet. Voor nu is dit een mooie binnen variant

Donderdag         Parelcouscous met spinazie
Niet alleen favoriet als avondeten, maar als ze de restjes in haar lunchtrommel mee naar school kan nemen maken we haar twee keer in 24uur blij!

Vrijdag                 Kipgyros in pitabroodjes met tzatziki
Een snelle hap aan het eind van de week? Dan is dit een van mijn favorieten!

Ontbijttip            bacon & egg muffins
Liefst eet ons meisje ze iedere dag, maar ook deze week maak ik weer een bakplaat vol. In de vriezer en dan af en toe in haar lunchtrommel.

 

Boodschappenlijstje

750g spruitjes, schoongemaakt en in kwarten gesneden
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
200ml slagroom, ongezoet
1 stuk Parmezaanse kaas
1 zak Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)
250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of kidneybonen)
1 grote zak tortillachips (voor 2 dagen)
2 zakjes geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
800g kippendijen, zonder bot (8 stuks)
3 paprika’s (kleur maakt niet uit)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
140g mais (uit blik of diepvries)
1 pot milde salsa (à 300g)
1 pak zilvervliesrijst
1 bosjes lenteui
300g parelcouscous
500ml kippenbouillon
450g spinazie
1 komkommer
1 bos bleekselderij
1 bosje vers munt
1 bosje platte peterselie
75g feta
4 (scharrel) kippendijen
1 pak pittabroodjes
gemengde sla
rode ui
6 plakjes bacon
1 bakje tzatziki (of maak 'm zelf)

Controleer de voorraad- en/of koelkast of je de volgende ingrediënten nog hebt

gedroogde oregano
knoflook
citroenen
olijfolie
uien
gemalen chipotle
gemalen komijn
gerookt paprikapoeder
zwarte peper en zout
brood
melk
6 eieren (M)
 

Gepubliceerd op 14 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.