Weekmenu #7



Vorige week deelde ik met jullie al het 2013 retro weekmenu, in het kader van 5 jaar Smulpaapje. Omdat deze week de festiviteiten écht losbarsten leek het me leuk jullie een weekmenu voor te schotelen dat louter uit de favorieten van mijn eigen gezin bestaat.

Het was overigens nog niet gemakkelijk kiezen, want met inmiddels bijna 700 recepten op de site is er keuze te over!

Maandag            pasta met spruitjes en pancetta
De all time winter favoriet van onze dochter. Als het aan haar lag aten we dit iedere week

Dinsdag               Mexicaanse bonenschotel
De favoriet van mijn man, hoewel hij het erg lastig kiezen vond. Of in zijn woorden “je maakt altijd zo veel lekkers” Dan snap je dat ik al bijna 12,5 jaar dol op hem ben hé 😉

Woensdag          Bowl met rijst & pulled chicken 
Straks als het weer mooi weer is is pulled pork mijn favoriet. Voor nu is dit een mooie binnen variant

Donderdag         Parelcouscous met spinazie
Niet alleen favoriet als avondeten, maar als ze de restjes in haar lunchtrommel mee naar school kan nemen maken we haar twee keer in 24uur blij!

Vrijdag                 Kipgyros in pitabroodjes met tzatziki
Een snelle hap aan het eind van de week? Dan is dit een van mijn favorieten!

Ontbijttip            bacon & egg muffins
Liefst eet ons meisje ze iedere dag, maar ook deze week maak ik weer een bakplaat vol. In de vriezer en dan af en toe in haar lunchtrommel.

 

Boodschappenlijstje

750g spruitjes, schoongemaakt en in kwarten gesneden
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
200ml slagroom, ongezoet
1 stuk Parmezaanse kaas
1 zak Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)
250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of kidneybonen)
1 grote zak tortillachips (voor 2 dagen)
2 zakjes geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
800g kippendijen, zonder bot (8 stuks)
3 paprika’s (kleur maakt niet uit)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
140g mais (uit blik of diepvries)
1 pot milde salsa (à 300g)
1 pak zilvervliesrijst
1 bosjes lenteui
300g parelcouscous
500ml kippenbouillon
450g spinazie
1 komkommer
1 bos bleekselderij
1 bosje vers munt
1 bosje platte peterselie
75g feta
4 (scharrel) kippendijen
1 pak pittabroodjes
gemengde sla
rode ui
6 plakjes bacon
1 bakje tzatziki (of maak 'm zelf)

Controleer de voorraad- en/of koelkast of je de volgende ingrediënten nog hebt

gedroogde oregano
knoflook
citroenen
olijfolie
uien
gemalen chipotle
gemalen komijn
gerookt paprikapoeder
zwarte peper en zout
brood
melk
6 eieren (M)
 

Gepubliceerd op 14 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.