Weekmenu #7



Vorige week deelde ik met jullie al het 2013 retro weekmenu, in het kader van 5 jaar Smulpaapje. Omdat deze week de festiviteiten écht losbarsten leek het me leuk jullie een weekmenu voor te schotelen dat louter uit de favorieten van mijn eigen gezin bestaat.

Het was overigens nog niet gemakkelijk kiezen, want met inmiddels bijna 700 recepten op de site is er keuze te over!

Maandag            pasta met spruitjes en pancetta
De all time winter favoriet van onze dochter. Als het aan haar lag aten we dit iedere week

Dinsdag               Mexicaanse bonenschotel
De favoriet van mijn man, hoewel hij het erg lastig kiezen vond. Of in zijn woorden “je maakt altijd zo veel lekkers” Dan snap je dat ik al bijna 12,5 jaar dol op hem ben hé 😉

Woensdag          Bowl met rijst & pulled chicken 
Straks als het weer mooi weer is is pulled pork mijn favoriet. Voor nu is dit een mooie binnen variant

Donderdag         Parelcouscous met spinazie
Niet alleen favoriet als avondeten, maar als ze de restjes in haar lunchtrommel mee naar school kan nemen maken we haar twee keer in 24uur blij!

Vrijdag                 Kipgyros in pitabroodjes met tzatziki
Een snelle hap aan het eind van de week? Dan is dit een van mijn favorieten!

Ontbijttip            bacon & egg muffins
Liefst eet ons meisje ze iedere dag, maar ook deze week maak ik weer een bakplaat vol. In de vriezer en dan af en toe in haar lunchtrommel.

 

Boodschappenlijstje

750g spruitjes, schoongemaakt en in kwarten gesneden
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
200ml slagroom, ongezoet
1 stuk Parmezaanse kaas
1 zak Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)
250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of kidneybonen)
1 grote zak tortillachips (voor 2 dagen)
2 zakjes geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
800g kippendijen, zonder bot (8 stuks)
3 paprika’s (kleur maakt niet uit)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
140g mais (uit blik of diepvries)
1 pot milde salsa (à 300g)
1 pak zilvervliesrijst
1 bosjes lenteui
300g parelcouscous
500ml kippenbouillon
450g spinazie
1 komkommer
1 bos bleekselderij
1 bosje vers munt
1 bosje platte peterselie
75g feta
4 (scharrel) kippendijen
1 pak pittabroodjes
gemengde sla
rode ui
6 plakjes bacon
1 bakje tzatziki (of maak 'm zelf)

Controleer de voorraad- en/of koelkast of je de volgende ingrediënten nog hebt

gedroogde oregano
knoflook
citroenen
olijfolie
uien
gemalen chipotle
gemalen komijn
gerookt paprikapoeder
zwarte peper en zout
brood
melk
6 eieren (M)
 

Gepubliceerd op 14 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.