Mexicaanse bonenschotel



Het is al jaren een hit op Smulpaapje, deze Mexicaanse ovenschotel. Ook in het boek kreeg dit recept een mooi plekje in een van de herfstmenu’s.Een goede gelegenheid om het recept op te frissen, aan te vullen en (met nieuwe foto) opnieuw te plaatsen.

Voor vier personen

1el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot á 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik á 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
1 zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml) – om erbij te serveren

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Mexicaanse bonenschotel

Fruit de ui en knoflook 5 minuutjes in de olijfolie. Voeg daarna het gehakt toe, zet het vuur wat hoger en bak het gehakt rul en bruin. Voeg de Mexicaanse groente toe (die hoef je niet eerst te ontdooien!), de pot met tacosaus en de chilibonen (niet afgieten!) en verwarm het geheel goed door.

Meer groente

Als je wilt, kun je nu nog meer groente toevoegen, bijvoorbeeld extra paprika, maïs of tomaatjes. Als alles goed warm is en je oven is voorverwarmd, doe je alles in een grote ovenschaal. Dek het gerecht af met een laagje tortillachips. Je kunt ze eventueel wat kleiner breken. Strooi nu geraspte kaas over de bovenkant. Zet de ovenschaal nog een kwartiertje in de oven tot de kaas is gesmolten en lekker goudbruin kleurt. A

Variatie

Inmiddels maak ik de schotel steeds vaker zonder de pot kant en klare saus, maar gewoon met wat extra kruiden als paprikapoeder (als je van mild houdt) of cayennepeper (als je van pittig houdt).

Nog sneller klaar

En wil je écht snel zijn, dan zet je de schotel niet in de oven maar serveer je de tortilla’s er apart bij en strooi je de geraspte kaas er over heen als je opschept. Ook lekker om tortilla’s of taco’s mee te vullen. Kies afhankelijk van de tijd voor welke variant je gaat. Lekker is het sowieso 😉

 

Gepubliceerd op 9 juni 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...