Mexicaanse bonenschotel



Het is al jaren een hit op Smulpaapje, deze Mexicaanse ovenschotel. Ook in het boek kreeg dit recept een mooi plekje in een van de herfstmenu’s.Een goede gelegenheid om het recept op te frissen, aan te vullen en (met nieuwe foto) opnieuw te plaatsen.

Voor vier personen

1el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot á 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik á 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
1 zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml) – om erbij te serveren

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Mexicaanse bonenschotel

Fruit de ui en knoflook 5 minuutjes in de olijfolie. Voeg daarna het gehakt toe, zet het vuur wat hoger en bak het gehakt rul en bruin. Voeg de Mexicaanse groente toe (die hoef je niet eerst te ontdooien!), de pot met tacosaus en de chilibonen (niet afgieten!) en verwarm het geheel goed door.

Meer groente

Als je wilt, kun je nu nog meer groente toevoegen, bijvoorbeeld extra paprika, maïs of tomaatjes. Als alles goed warm is en je oven is voorverwarmd, doe je alles in een grote ovenschaal. Dek het gerecht af met een laagje tortillachips. Je kunt ze eventueel wat kleiner breken. Strooi nu geraspte kaas over de bovenkant. Zet de ovenschaal nog een kwartiertje in de oven tot de kaas is gesmolten en lekker goudbruin kleurt. A

Variatie

Inmiddels maak ik de schotel steeds vaker zonder de pot kant en klare saus, maar gewoon met wat extra kruiden als paprikapoeder (als je van mild houdt) of cayennepeper (als je van pittig houdt).

Nog sneller klaar

En wil je écht snel zijn, dan zet je de schotel niet in de oven maar serveer je de tortilla’s er apart bij en strooi je de geraspte kaas er over heen als je opschept. Ook lekker om tortilla’s of taco’s mee te vullen. Kies afhankelijk van de tijd voor welke variant je gaat. Lekker is het sowieso 😉

 

Gepubliceerd op 9 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.