Mexicaanse bonenschotel



Het is al jaren een hit op Smulpaapje, deze Mexicaanse ovenschotel. Ook in het boek kreeg dit recept een mooi plekje in een van de herfstmenu’s.Een goede gelegenheid om het recept op te frissen, aan te vullen en (met nieuwe foto) opnieuw te plaatsen.

Voor vier personen

1el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot á 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik á 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
1 zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml) – om erbij te serveren

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Mexicaanse bonenschotel

Fruit de ui en knoflook 5 minuutjes in de olijfolie. Voeg daarna het gehakt toe, zet het vuur wat hoger en bak het gehakt rul en bruin. Voeg de Mexicaanse groente toe (die hoef je niet eerst te ontdooien!), de pot met tacosaus en de chilibonen (niet afgieten!) en verwarm het geheel goed door.

Meer groente

Als je wilt, kun je nu nog meer groente toevoegen, bijvoorbeeld extra paprika, maïs of tomaatjes. Als alles goed warm is en je oven is voorverwarmd, doe je alles in een grote ovenschaal. Dek het gerecht af met een laagje tortillachips. Je kunt ze eventueel wat kleiner breken. Strooi nu geraspte kaas over de bovenkant. Zet de ovenschaal nog een kwartiertje in de oven tot de kaas is gesmolten en lekker goudbruin kleurt. A

Variatie

Inmiddels maak ik de schotel steeds vaker zonder de pot kant en klare saus, maar gewoon met wat extra kruiden als paprikapoeder (als je van mild houdt) of cayennepeper (als je van pittig houdt).

Nog sneller klaar

En wil je écht snel zijn, dan zet je de schotel niet in de oven maar serveer je de tortilla’s er apart bij en strooi je de geraspte kaas er over heen als je opschept. Ook lekker om tortilla’s of taco’s mee te vullen. Kies afhankelijk van de tijd voor welke variant je gaat. Lekker is het sowieso 😉

 

Gepubliceerd op 9 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.