Bacon & Eggs muffins



Spek & eieren, mijn opa at het dagelijks. Dát raad ik je niet helemaal aan (hoewel hij er stokoud mee is geworden) maar als je dan toch lekker uitgebreid wilt ontbijten, is dit écht een aanrader om te maken.

Daarnaast zijn deze bacon & egg muffins fantastisch voor in de lunchtrommel. Het is een van onze dochter’s favorieten. Ik maak dan ook altijd een dubbele hoeveelheid van dit recept en vries ze in.

Op de dag dat je ze dan in de trommel doet (of zelf mee voor de lunch neemt) hoef je deze hartige muffins alleen maar even 5 minuten in een voorverwarmde oven van 150C op te piepen. Ideaal!

Voor 6 stuks
6 eieren (M)
6 sneetjes brood
6 plakjes bacon
optioneel: bieslook naar smaak
Verder nodig: ingevet muffinblik – verwarm de oven voor op 200C

muffins ontbijt

Bacon & egg muffins

Leg de bacon op een bakplaat (voorzien van bakpapier of alufolie) en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten niet door en door knapperig zijn, want je moet ze straks nog kunnen buigen. Probeer dik gesneden bacon te krijgen, je slager kan dat voor je doen (of bestel bij Crisp dan wel de Lindenhoff lange plakken bacon)

Terwijl de bacon bakt snijdt je uit het brood rondjes die groot genoeg zijn om het muffinblik mee te vullen. Ze moeten iets een opstaand randje hebben, dus maak de rondjes niet te klein. Een limonadeglas werkt super hiervoor. Vet het muffinblik in en doe de broodrondjes in de vormen. Als de bacon uit de oven komt laat je die even afkoelen en zet je het muffinblik met brood even 5 minuutjes in de oven.

Ontbijtmuffins

Nu komt voor de ontbijt/lunchmuffins het leukste gedeelte, maar ook het lastigste. De bacon doe je in een ring op het brood, als een opstaand randje. Daarin gaat nu het ei. Ik heb de eieren eerst, een voor een, in een klein kommetje gedaan en daarna overgegoten. Zo kun je iets minder eiwit mee laten komen, dat helpt met overstromingsgevaar. Je kunt er ook voor kiezen om de eieren te klutsen, als roerei. Dan heb je wel minder ei nodig.

Zet het muffinblik nu terug in de oven, temperatuur verlagen naar 175C en een minuut of vijftien later – als het eiwit is gestold en wit ziet – zijn je bacon & egg muffins klaar. Haal voorzichtig uit het blik en serveer meteen.

Ontbijtinspiratie

Op zoek naar nog meer ontbijtinspiratie, er zijn nog talloze andere lekkere ontbijtrecepten voor je! En ook voor de lunch(trommel) vind je op de site nog heel veel meer inspiratie

Gepubliceerd op 12 juni 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!