Griekse Tzatziki



Gemak dient de mens, dus je zult vaak geneigd zijn om deze frisse komkommersaus kant en klaar te kopen. Maar weet je hoe gemakkelijk je ‘eigenlijk zelf kunt maken? Nog geen 5 minuten werk en je bent er al! Heerlijk bij een broodje kipgyros. Of zo, om een stokbroodje, pitachips of rauwkost in te dopen.

Voor één bakje tzatziki

½ komkommer, geraspt
sap en rasp van ½ citroen
1 teen knoflook, geperst
250 kwark (ik gebruikte magere kwark)
fijngesneden peterselie
fijngesneden munt
1el olie
(Maldon) zeezout en versgemalen peper

De lekkerste tzatziki maak je zelf!

Rasp de komkommer en knijp zo veel mogelijk van het vocht eruit. Meng het dan met de rest van de ingrediënten. Hoe langer je de tzatziki laat staan, hoe voller van smaak hij wordt. Dus maak het rustig de dag van tevoren en zet afgedekt weg in de koelkast, tot gebruik.

Minder vette tzatziki

Ik koos voor kwark, om een iets minder vette versie te maken. Kies gerust ook voor échte Griekse yoghurt als je een versie wil die nóg voller van smaak is. Gebruik je yoghurt dan krijg je een iets minder stevige saus.

Gepubliceerd op 18 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.