Griekse Tzatziki



Gemak dient de mens, dus je zult vaak geneigd zijn om deze frisse komkommersaus kant en klaar te kopen. Maar weet je hoe gemakkelijk je ‘eigenlijk zelf kunt maken? Nog geen 5 minuten werk en je bent er al! Heerlijk bij een broodje kipgyros. Of zo, om een stokbroodje, pitachips of rauwkost in te dopen.

Voor één bakje tzatziki

½ komkommer, geraspt
sap en rasp van ½ citroen
1 teen knoflook, geperst
250 kwark (ik gebruikte magere kwark)
fijngesneden peterselie
fijngesneden munt
1el olie
(Maldon) zeezout en versgemalen peper

De lekkerste tzatziki maak je zelf!

Rasp de komkommer en knijp zo veel mogelijk van het vocht eruit. Meng het dan met de rest van de ingrediënten. Hoe langer je de tzatziki laat staan, hoe voller van smaak hij wordt. Dus maak het rustig de dag van tevoren en zet afgedekt weg in de koelkast, tot gebruik.

Minder vette tzatziki

Ik koos voor kwark, om een iets minder vette versie te maken. Kies gerust ook voor échte Griekse yoghurt als je een versie wil die nóg voller van smaak is. Gebruik je yoghurt dan krijg je een iets minder stevige saus.

Gepubliceerd op 18 mei 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.