Griekse Tzatziki

Gemak dient de mens, dus je zult vaak geneigd zijn om deze frisse komkommersaus kant en klaar te kopen. Maar weet je hoe gemakkelijk je ‘eigenlijk zelf kunt maken? Nog geen 5 minuten werk en je bent er al! Heerlijk bij een broodje kipgyros. Of zo, om een stokbroodje, pitachips of rauwkost in te dopen.
Voor één bakje tzatziki
½ komkommer, geraspt
sap en rasp van ½ citroen
1 teen knoflook, geperst
250 kwark (ik gebruikte magere kwark)
fijngesneden peterselie
fijngesneden munt
1el olie
(Maldon) zeezout en versgemalen peper
De lekkerste tzatziki maak je zelf!
Rasp de komkommer en knijp zo veel mogelijk van het vocht eruit. Meng het dan met de rest van de ingrediënten. Hoe langer je de tzatziki laat staan, hoe voller van smaak hij wordt. Dus maak het rustig de dag van tevoren en zet afgedekt weg in de koelkast, tot gebruik.
Minder vette tzatziki
Ik koos voor kwark, om een iets minder vette versie te maken. Kies gerust ook voor échte Griekse yoghurt als je een versie wil die nóg voller van smaak is. Gebruik je yoghurt dan krijg je een iets minder stevige saus.
Gepubliceerd op 18 mei 2016