Mexicaanse bowl met pulled chicken, rijst & bonen



Slowfood. Ik hou er van. Een ideale manier ook om als je tijd hebt (bijvoorbeeld in het weekend, of op een avond) van te voren je doordeweekse maaltijd te maken.

Dit Mexicaanse kipgerecht maak je in z’n geheel in de oven klaar. Alle tijd voor de smaken om diep in de kip door te trekken en jij kunt in de tussentijd lekker iets anders gaan doen. Hoe ideaal wil je het hebben?

Voor 6 personen (of 2 dagen gemak)

800g kippendijen, zonder bot (8 stuks)
2el neutrale olie
2 paprika’s, in blokjes (ik gebruikte groen en geel)
2 tenen knoflook, geperst
1tl gemalen chipotle
½ el gemalen komijn
½ tl oregano
½ tl gerookt paprikapoeder
zwarte peper en zout
1 blik zwarte bonen, uitgelekt (á 400g)
140g mais (uit blik of diepvries)
1 pot milde salsa (á 300g) + 1x water

Om te serveren: gekookte zilvervliesrijst – lenteui, fijngesneden, geraspte kaas & nacho’s
Verder nodig: ovenvaste grote pan – oven voorverwarmen op 100C (hetelucht)

Ovenschotel met kip & bonen

Zet de pan eerst op het vuur en verwarm de olie. Fruit hierin de paprika en knoflook een paar minuten zachtjes in aan. Leg de kippendijen, in z’n geheel, in de pan en bestrooi met alle kruiden. Dan de pot salsa, water (gebruik de pot hiervoor, zoveel heb je nodig), bonen en mais erbij en alles goed doormengen. Zorg dat de kip goed onder het vocht staat.

Slowcooking in de oven

Deksel op de pan en zet ‘nu in de voorverwarmde oven. Vanaf nu kun je lekker niks doen, want de oven doet het werk de komende uren. Na 2 uur alles even goed doormengen. Daarna nog minimaal een uur in de oven staan, langer mag. Trek daarna de kip met twee vorken uit elkaar, je krijgt daardoor pulled chicken. Heerlijk!

Mexicaanse bowl met pulled chicken, rijst & bonen

Kook vlak voordat de oventijd voorbij is de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Verdeel dit over 4 kommen. Daarop gaat de Mexicaanse kip. Garneer met geraspte kaas en fijngesneden lenteuitjes. Serveer met wat nacho’s erbij.

Gepubliceerd op 6 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!