Weekmenu 49

Tussen al het kerstgeweld door – had je al gezien dat het Smulpaapje kerstmenu voor dit jaar online staat – is er natuurlijk ook gewoon nog het Smulpaapje weekmenu. Met de favoriete pasta van een Netflix chef, een simpel visgerecht maar ook een lekker kleurrijk stamppotje.
Dus geniet, kook ook deze week gewoon lekker en heb een fijn weekend!
Smulpaapje weekmenu
Maandag Spaghetti aglio olio
Het is een van de favoriete pasta’s van chef Alex Haupt. Razendsnel klaar. Ideaal om de week mee te beginnen.
Dinsdag Pompoen & zoete aardappelsoep
Een goed vullende soep met een beetje een kick, om lekker van op te warmen.
Woensdag Rode bietjesstamppot
Zó klaar, met ingrediënten die je bijna altijd in huis hebt of zo hebt gehaald
Donderdag Hele dorade uit de oven
Sneller klaar dan je denkt, makkelijk ook te maken en zó lekker!
Vrijdag Burrito bowls
Met een kommetje Mexicaanse heerlijkheid duiken we het weekend in!
Weekendtip De lekkerste kerststol
Oké, één kerstrecept. Gewoon, omdat je deze dit jaar gewoon nóg een keer moet maken!
Boodschappenlijstje
Maandag
500g spaghetti
olijfolie, extra vierge
knoflook, grof gehakt (naar smaak)
rode chiliflakes (gedroogd) of gebruik een fijngesneden vers rood pepertje
kookvocht van de spaghetti
handje fijngesneden platte peterselie
Dinsdag
1 ui
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 zoete aardappels
½ flespompoen
½ tl kaneel
½ tl gemalen chipotle
¼ tl gerookt paprikapoeder
2-3 cm verse gember
1L groentebouillon
1- 2el slagroom
zout en peper
Woensdag
1 pot bietjes (à 705g)
1kg kruimige aardappels
100ml melk & 30g boter
zout, witte peper en ½ tl gedroogde dille
300g spinazie
100g feta
7g verse bieslook
Donderdag
2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei
1 citroen
15g peterselie
zout en peper
olijfolie
voor erbij: gebakken aardappeltjes en groente naar keuze
Vrijdag
4 kippendijen, zonder bot
2el olijfolie
1el gemalen chipotlekruiden
1 blik chilibonen (à 400g)
1 grote avocado
½ rode ui
3 cherrytomaatjes
2el zure room
200g quinoa
150g chorizo
1el olijfolie
1tl gerookt paprikapoeder
½ bosje peterselie
2 limoenen
Weekendtip
600g sultana’s
100g hazelnoten
40g gekonfijte sinaasappel
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kaneel
¼ tl witte peper
¼ tl vanille extract
½ tl amandel extract
10g poedersuiker
50g appelsap
7g droge gist + 200ml koude melk, gemengd
500g bloem
15g suiker
4 citroenen, schil goed geboend
1 ei
12g zout
100g zachte boter
200g amandelspijs, ik gebruikte die van dr. Oetker
40g gesmolten boter
poedersuiker
Gepubliceerd op 7 december 2018