Weekmenu 49



Tussen al het kerstgeweld door – had je al gezien dat het Smulpaapje kerstmenu voor dit jaar online staat – is er natuurlijk ook gewoon nog het Smulpaapje weekmenu. Met de favoriete pasta van een Netflix chef, een simpel visgerecht maar ook een lekker kleurrijk stamppotje.

Dus geniet, kook ook deze week gewoon lekker en heb een fijn weekend!

Smulpaapje weekmenu

Maandag                         Spaghetti aglio olio
Het is een van de favoriete pasta’s van chef Alex Haupt. Razendsnel klaar. Ideaal om de week mee te beginnen.

Dinsdag                            Pompoen & zoete aardappelsoep
Een goed vullende soep met een beetje een kick, om lekker van op te warmen.

Woensdag                       Rode bietjesstamppot
Zó klaar, met ingrediënten die je bijna altijd in huis hebt of zo hebt gehaald

Donderdag                      Hele dorade uit de oven
Sneller klaar dan je denkt, makkelijk ook te maken en zó lekker!

Vrijdag                              Burrito bowls
Met een kommetje Mexicaanse heerlijkheid duiken we het weekend in!

Weekendtip                    De lekkerste kerststol
Oké, één kerstrecept. Gewoon, omdat je deze dit jaar gewoon nóg een keer moet maken!

Boodschappenlijstje

Maandag
500g spaghetti
olijfolie, extra vierge
knoflook, grof gehakt (naar smaak)
rode chiliflakes (gedroogd) of gebruik een fijngesneden vers rood pepertje
kookvocht van de spaghetti
handje fijngesneden platte peterselie

Dinsdag
1 ui
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 zoete aardappels
½ flespompoen
½ tl kaneel
½ tl gemalen chipotle
¼ tl gerookt paprikapoeder
2-3 cm verse gember
1L groentebouillon
1- 2el slagroom
zout en peper

Woensdag
1 pot bietjes (à 705g)
1kg kruimige aardappels
100ml melk & 30g boter
zout, witte peper en ½ tl gedroogde dille
300g spinazie
100g feta
7g verse  bieslook

Donderdag
2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei
1 citroen
15g peterselie
zout en peper
olijfolie
voor erbij: gebakken aardappeltjes en groente naar keuze

Vrijdag
4 kippendijen, zonder bot
2el olijfolie
1el gemalen chipotlekruiden
1 blik chilibonen (à 400g)
1 grote avocado
½ rode ui
3 cherrytomaatjes
2el zure room
200g quinoa
150g chorizo
1el olijfolie
1tl gerookt paprikapoeder
½ bosje peterselie
2 limoenen

Weekendtip
600g sultana’s
100g hazelnoten
40g gekonfijte sinaasappel
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kaneel
¼ tl witte peper
¼ tl vanille extract
½ tl amandel extract
10g poedersuiker
50g appelsap
7g droge gist + 200ml koude melk, gemengd
500g bloem
15g suiker
4 citroenen, schil goed geboend
1 ei
12g zout
100g zachte boter
200g amandelspijs, ik gebruikte die van dr. Oetker
40g gesmolten boter
poedersuiker

 

 

Gepubliceerd op 7 december 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.