Pompoen & zoete aardappelsoep met gember

De combinatie van pompoen, zoete aardappel en verse gember leverde een heerlijk verwarmende soep op die nét dat beetje kick geeft wat je op een koude winterdag kunt gebruiken. Wil je ‘m lekker pittig, dan voeg je minder room toe. Eten er kinderen mee die niet zo van pittig houden dan maakt de room ‘m lekker mild.
Pompoen en zoete aardappelsoep voor 4 personen
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2el neutrale olie
2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
½ flespompoen, geschild en in blokjes
½ tl kaneel
½ tl gemalen chipotle
¼ tl gerookt paprikapoeder
2-3 cm verse gember, geschild en in plakjes
1L groentebouillon
1- 2el slagroom
zout en peper
Bereidingstijd: 30 minuten
Soep met pompoen, zoete aardappel & gember
Zet een grote pan op het vuur en verwarm 2el neutrale olie. Fruit hier de ui en knoflook op zacht vuur 5 minuten in aan. Dan de aardappel, gember en pompoen erbij en bestrooi dat met de kruiden. Schep goed om en bak 1-2 minuten aan.
Winterse pompoensoep
Dan mag de bouillon erbij en breng je alles aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen, met de deksel op de pan, tot de pompoen en zoete aardappel goed gaar zijn. Pan van het vuur en de soep glad pureren met een staafmixer (of als je hebt in een blender, eventueel in twee delen). Breng op smaak met zout, peper en room (naar smaak). Serveer met lekker knapperig brood.
Gepubliceerd op 6 januari 2017