Spaghetti aglio, olio e peperoncino



Dat chefs thuis net zo gecompliceerd koken als in hun restaurants is een absolute fabel. Maar ook thuis wordt er niet op smaak beknibbeld. Want hoewel dit een van de simpelste pasta’s is om te maken – olie, knoflook en rode peper – is de eenvoud nou juist wat het zo’n briljant gerecht maakt. Het is dan ook een van de favorieten pasta’s van chef Alex Haupt om thuis te maken.

Met ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt en in no time staat het op tafel. Beter kan toch niet?

Voor 4 personen

500g spaghetti
olijfolie
knoflook, grof gehakt
rode chiliflakes (gedroogd) of gebruik een fijngesneden vers rood pepertje
kookvocht van de spaghetti
optioneel: fijngesneden platte peterselie

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Kook de spaghetti in 8-9 minuten al dente. Giet af, maar vang een kopje van het kookvocht op. In de tijd dat de pasta kookt verhit je wat neutrale olie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook – hoeveelheid naar smaak – en de chiliflakes – ook naar smaak en afhankelijk van hoe pittig je het wil – aan. De ingrediënten geven hun smaak af aan de olie, dus hoe langer, hoe intenser de smaak.

Snelle, simpele pasta

Meng de gekookte spaghetti, met een scheut van het kookvocht, door de olie, knoflook en peper. Schep goed om. Door het kookvocht en de zetmelen van de pasta komt de saus samen. Breng op smaak met zout, peper en wat verse peterselie en serveer meteen!

Gepubliceerd op 7 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.