Spaghetti aglio, olio e peperoncino



Dat chefs thuis net zo gecompliceerd koken als in hun restaurants is een absolute fabel. Maar ook thuis wordt er niet op smaak beknibbeld. Want hoewel dit een van de simpelste pasta’s is om te maken – olie, knoflook en rode peper – is de eenvoud nou juist wat het zo’n briljant gerecht maakt. Het is dan ook een van de favorieten pasta’s van chef Alex Haupt om thuis te maken.

Met ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt en in no time staat het op tafel. Beter kan toch niet?

Voor 4 personen

500g spaghetti
olijfolie
knoflook, grof gehakt
rode chiliflakes (gedroogd) of gebruik een fijngesneden vers rood pepertje
kookvocht van de spaghetti
optioneel: fijngesneden platte peterselie

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Kook de spaghetti in 8-9 minuten al dente. Giet af, maar vang een kopje van het kookvocht op. In de tijd dat de pasta kookt verhit je wat neutrale olie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook – hoeveelheid naar smaak – en de chiliflakes – ook naar smaak en afhankelijk van hoe pittig je het wil – aan. De ingrediënten geven hun smaak af aan de olie, dus hoe langer, hoe intenser de smaak.

Snelle, simpele pasta

Meng de gekookte spaghetti, met een scheut van het kookvocht, door de olie, knoflook en peper. Schep goed om. Door het kookvocht en de zetmelen van de pasta komt de saus samen. Breng op smaak met zout, peper en wat verse peterselie en serveer meteen!

Gepubliceerd op 7 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.