Spaghetti aglio, olio e peperoncino



Dat chefs thuis net zo gecompliceerd koken als in hun restaurants is een absolute fabel. Maar ook thuis wordt er niet op smaak beknibbeld. Want hoewel dit een van de simpelste pasta’s is om te maken – olie, knoflook en rode peper – is de eenvoud nou juist wat het zo’n briljant gerecht maakt. Het is dan ook een van de favorieten pasta’s van chef Alex Haupt om thuis te maken.

Met ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt en in no time staat het op tafel. Beter kan toch niet?

Voor 4 personen

500g spaghetti
olijfolie
knoflook, grof gehakt
rode chiliflakes (gedroogd) of gebruik een fijngesneden vers rood pepertje
kookvocht van de spaghetti
optioneel: fijngesneden platte peterselie

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Kook de spaghetti in 8-9 minuten al dente. Giet af, maar vang een kopje van het kookvocht op. In de tijd dat de pasta kookt verhit je wat neutrale olie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook – hoeveelheid naar smaak – en de chiliflakes – ook naar smaak en afhankelijk van hoe pittig je het wil – aan. De ingrediënten geven hun smaak af aan de olie, dus hoe langer, hoe intenser de smaak.

Snelle, simpele pasta

Meng de gekookte spaghetti, met een scheut van het kookvocht, door de olie, knoflook en peper. Schep goed om. Door het kookvocht en de zetmelen van de pasta komt de saus samen. Breng op smaak met zout, peper en wat verse peterselie en serveer meteen!

Gepubliceerd op 7 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.