Weekmenu #48



Terwijl ik dit weekmenu samenstel krijg ik trek en pas ik accuut mijn eigen weekmenu voor volgende week aan. Want die pasta met romige tonijnsaus heb ik al té lang niet meer gegeten en is zo lekker snel klaar. Toch handig, zo'n wekelijks 'wat eten we vandaag en volgende week' momentje.

Voor jullie dus, naast die lekkere pasta, nog heel veel meer lekkers Waaronder een makkelijk voor te bereiden ovenschotel, maar ook een snelle Oosterse maaltijd. Geniet ervan!

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Ovenschotel met vis & paprikapuree
Mogelijk de lelijkste foto op de site ooit, maar gelukkig wel echt héél lekker! En super voor te bereiden.

Dinsdag              Spruitjes met pompoen
We laten de oven lekker het werk voor ons doen vandaag!

Woensdag         Pad Thai met tofu
Snel aan tafel vandaag? Dat gaat met deze Pad Thai zéker lukken

Donderdag        Snelle kippensoep met gember
Geen beter medicijn tegen gure dagen dan een dampende kop zelfgemaakte kippensoep!

Vrijdag               Pasta met romige tonijnsaus
Geen betere afsluiting van de week dan een bord vol romig comfortfood.

Weekendtip      Speculaaswafels met kaneelboter
Het Sinterklaasfeest is pas écht compleet met deze speculaaswafels

Boodschappenlijstje

Maandag
4 paprika’s, kleur naar keuze
1kg kruimige aardappelen
500g broccoli
500g vis, in blokjes. Soort naar keuze
75g bloem
75g boter
400ml melk
2-3el grove Zaanse mosterd
½ tl nootmuskaat
7el Panko

Dinsdag
650g spruitjes
950g flespompoen
1el maple syrup
1el olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
125g spekreepjes
100g pecannoten
½ el maple syrup
100g cranberries

Woensdag
3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH)
200g rijstnoodles
2 eieren
100g pinda's

Donderdag
1el neutrale olie
1 ui
1teen knoflook
duimgroot stuk verse gember
1 pot Maggi basis voor kippensoep (ieder ander merk is ook prima)
1 kipfilet van ongeveer 175g,
1 zak fijne soepgroente (à 200g)
1 paprika
1 limoen

Vrijdag
Zak pasta (500g)
2el neutrale olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water,

Weekendtip
4 eieren
75g witte basterdsuiker
100g donkere basterdsuiker
250ml melk
350g bloem
3tl speculaaskruiden
2tl bakingsoda
2tl bakpoeder
125ml zonnebloemolie
60g zachte roomboter
½ tl kaneel
40g maplesyrup (of honing)

 

 

Gepubliceerd op 29 november 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.