Ovenschotel met vis, mosterdsaus en paprikapuree



Gewone aardappelpuree kennen we nu allemaal wel, maar wist je dat je die ook geweldig op smaak kunt maken met geroosterde paprika’s. Zo voeg je, zonder al te veel moeite, een hele lading vitaminen toe aan een toch al gezonde ovenschotel.

De hele ovenschotel is ook prima de avond van te voren al klaar te maken, zodat je op drukke dagen gezond, lekker, vers en snel aan tafel kunt

Voor 4 – 6 personen

4 paprika’s, kleur naar keuze, in grove stukken
1kg kruimige aardappelen, geschild en in grove stukken
500g broccoli, in roosjes
500g vis, in blokjes. Soort naar keuze (vraag je visboer een lekkere combi samen te stellen)
75g bloem
75g boter
400ml melk
2-3el grove Zaanse mosterd
½ tl nootmuskaat
zout & peper
7el Panko (grove Japanse broodkruim, oa bij AH) of gebruik gewoon paneermeel

Verder nodig: staafmixer – ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C

Paprika’s roosteren

Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster in de voorverwarmde oven. De kleur van je puree straks is afhankelijk van de kleur paprika’s die je kiest. Rooster de paprika’s 20 minuten tot ze lekker zacht zijn. Verlaag daarna de temperatuur van de oven naar 175C. In de tussentijd kook je in 15 minuten de aardappels gaar. Giet af en laat even uitstomen. Ik gebruikte een aardappelknijper voor een fijne puree.

Paprikapuree

Met een staafmixer pureer je de geroosterde paprika’s helemaal glad, let op dat je ook de velletjes goed pureert. Meng dit door de aardappelpuree heen, je hebt nu verder geen melk of boter nodig. Breng wel op smaak met zout en peper!

Vis in mosterdsaus

Smelt in een grote pan de boter, zonder dat je die bruin laat worden. Met een garde de bloem er door mengen en een paar minuten op zacht vuur laten bakken. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe, terwijl je roert. Langzaam vormt zich een dikke saus. Als je alle melkt hebt gebruikt laat je dit ook nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de mosterd toe, zoveel als je wilt en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Visschotel met broccoli en puree

De vis gaat, rauw, bij de mosterdsaus. Ik had een combi van o.a. zalm, kabeljauw, zwaardvis. Vraag je visboer iets lekkers voor je samen te stellen. Hier gaat de rauwe broccoli bij. Meng goed door en doe dit in je ovenschaal. Bedek met de puree en bestrooi die met de Panko. Tot hier kun je alles helemaal voorbereiden.

Ovenschotel met vis, groente & puree

Bestrooi de Panko met een paar flinters boter (ik gebruikte een bakspray) zodat de bovenlaag lekker knapperig kan worden in de oven. Zet de ovenschotel ongeveer 20 minuten tot dat de bovenlaag mooi goudbruin is.

Ovenschotel voorbereiden

Zoals gezegd is deze ovenschotel perfect voor te bereiden. Laat alles dan even goed afkoelen, voor je ‘afgedekt in de koelkast zet. Op de dag dat je ‘dan wilt eten haal je ‘tijdig uit de koelkast. Verwarm je de oven voor tot 150C en zet je de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer voor je ‘serveert of ‘ie goed door en door warm is. Voor een extra knapperig korstje kun je de laatste 5 minuten ook nog even de gril aanzetten.

Gepubliceerd op 22 februari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.