Speculaaswafels met kaneelboter



Wie zoet is, krijgt lekkers. Als ontbijt zelfs al! Want deze speculaaswafels zijn zoet, maar oh zo lekker! Versgebakken op je bord.

Nog bijna voor ik ze op de foto had staan waren ze al bijna op. Zo hard gingen deze speculaaswafels, die ik maakte met het oog op Sinterklaas. Want zeg nou zelf, speculaas kun je wel op ieder moment van de dag eten. Zeker als het in een wafel bij je ontbijt zit!

Oh en de kaneelboter voor op je warme wafel is optioneel, maar wel echt heel erg lekker voor erbij….

Voor 16-18 speculaaswafels

  • 4 eieren
  • 75g witte basterdsuiker
  • 100g donkere basterdsuiker
  • 250ml melk
  • 350g bloem
  • 3tl speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 2tl bakingsoda
  • 2tl bakpoeder
  • 125ml zonnebloemolie

Voor de kaneelboter

  • 60g zachte roomboter
  • ½ tl kaneel
  • 40g maplesyrup (of honing)

Verder nodig: mixer – wafelijzer – rooster

speculaaswafels

Speculaaswafels

Voor de speculaaswafels mix je de eieren 2 minuten met een mixer, zodat ze lichter van kleur en luchtig zijn. Voeg dan de beide suikers toe en mix dit een minuut mee, tot het is opgenomen. Dan de melk erbij en kort mixen. Meng de bloem met de kruiden, bakingsoda en bakpoeder en voeg die geleidelijk toe, terwijl je mixt. Tot slot de olie erbij en mix tot je een mooi glad beslag hebt. Verwarm je wafelijzer nu, tot ‘ie goed heet is.

Kaneelboter

Hiervoor meng je alle ingrediënten tot een gladde boter. Zet die in de koelkast om weer op te laten stijven. Je hebt nu je handen vrij om de wafels te bakken. Schep een juslepel beslag in je ijzer en bak volgens instructie van je eigen ijzer tot ze mooi goudbruin zijn. Haal eruit en laat op een rooster afkoelen en knapperig worden. Bak zo door tot je beslag op is. Serveer de wafels met de kaneelboter. Mmmmmmmm!

Wafels bewaren – invriezen

Met dit recept maak je behoorlijk veel wafels, maar gelukkig zijn ze goed in te vriezen. Je kunt ze vanuit de vriezer zó bevroren in je broodrooster opwarmen en weer een ochtend genieten van al dit lekkers!

Gepubliceerd op 13 november 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.