Speculaaswafels met kaneelboter



Wie zoet is, krijgt lekkers. Als ontbijt zelfs al! Want deze speculaaswafels zijn zoet, maar oh zo lekker! Versgebakken op je bord.

Nog bijna voor ik ze op de foto had staan waren ze al bijna op. Zo hard gingen deze speculaaswafels, die ik maakte met het oog op Sinterklaas. Want zeg nou zelf, speculaas kun je wel op ieder moment van de dag eten. Zeker als het in een wafel bij je ontbijt zit!

Oh en de kaneelboter voor op je warme wafel is optioneel, maar wel echt heel erg lekker voor erbij….

Voor 16-18 speculaaswafels

  • 4 eieren
  • 75g witte basterdsuiker
  • 100g donkere basterdsuiker
  • 250ml melk
  • 350g bloem
  • 3tl speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 2tl bakingsoda
  • 2tl bakpoeder
  • 125ml zonnebloemolie

Voor de kaneelboter

  • 60g zachte roomboter
  • ½ tl kaneel
  • 40g maplesyrup (of honing)

Verder nodig: mixer – wafelijzer – rooster

speculaaswafels

Speculaaswafels

Voor de speculaaswafels mix je de eieren 2 minuten met een mixer, zodat ze lichter van kleur en luchtig zijn. Voeg dan de beide suikers toe en mix dit een minuut mee, tot het is opgenomen. Dan de melk erbij en kort mixen. Meng de bloem met de kruiden, bakingsoda en bakpoeder en voeg die geleidelijk toe, terwijl je mixt. Tot slot de olie erbij en mix tot je een mooi glad beslag hebt. Verwarm je wafelijzer nu, tot ‘ie goed heet is.

Kaneelboter

Hiervoor meng je alle ingrediënten tot een gladde boter. Zet die in de koelkast om weer op te laten stijven. Je hebt nu je handen vrij om de wafels te bakken. Schep een juslepel beslag in je ijzer en bak volgens instructie van je eigen ijzer tot ze mooi goudbruin zijn. Haal eruit en laat op een rooster afkoelen en knapperig worden. Bak zo door tot je beslag op is. Serveer de wafels met de kaneelboter. Mmmmmmmm!

Wafels bewaren – invriezen

Met dit recept maak je behoorlijk veel wafels, maar gelukkig zijn ze goed in te vriezen. Je kunt ze vanuit de vriezer zó bevroren in je broodrooster opwarmen en weer een ochtend genieten van al dit lekkers!

Gepubliceerd op 13 november 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.