Speculaaswafels met kaneelboter



Wie zoet is, krijgt lekkers. Als ontbijt zelfs al! Want deze speculaaswafels zijn zoet, maar oh zo lekker! Versgebakken op je bord.

Nog bijna voor ik ze op de foto had staan waren ze al bijna op. Zo hard gingen deze speculaaswafels, die ik maakte met het oog op Sinterklaas. Want zeg nou zelf, speculaas kun je wel op ieder moment van de dag eten. Zeker als het in een wafel bij je ontbijt zit!

Oh en de kaneelboter voor op je warme wafel is optioneel, maar wel echt heel erg lekker voor erbij….

Voor 16-18 speculaaswafels

  • 4 eieren
  • 75g witte basterdsuiker
  • 100g donkere basterdsuiker
  • 250ml melk
  • 350g bloem
  • 3tl speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 2tl bakingsoda
  • 2tl bakpoeder
  • 125ml zonnebloemolie

Voor de kaneelboter

  • 60g zachte roomboter
  • ½ tl kaneel
  • 40g maplesyrup (of honing)

Verder nodig: mixer – wafelijzer – rooster

speculaaswafels

Speculaaswafels

Voor de speculaaswafels mix je de eieren 2 minuten met een mixer, zodat ze lichter van kleur en luchtig zijn. Voeg dan de beide suikers toe en mix dit een minuut mee, tot het is opgenomen. Dan de melk erbij en kort mixen. Meng de bloem met de kruiden, bakingsoda en bakpoeder en voeg die geleidelijk toe, terwijl je mixt. Tot slot de olie erbij en mix tot je een mooi glad beslag hebt. Verwarm je wafelijzer nu, tot ‘ie goed heet is.

Kaneelboter

Hiervoor meng je alle ingrediënten tot een gladde boter. Zet die in de koelkast om weer op te laten stijven. Je hebt nu je handen vrij om de wafels te bakken. Schep een juslepel beslag in je ijzer en bak volgens instructie van je eigen ijzer tot ze mooi goudbruin zijn. Haal eruit en laat op een rooster afkoelen en knapperig worden. Bak zo door tot je beslag op is. Serveer de wafels met de kaneelboter. Mmmmmmmm!

Wafels bewaren – invriezen

Met dit recept maak je behoorlijk veel wafels, maar gelukkig zijn ze goed in te vriezen. Je kunt ze vanuit de vriezer zó bevroren in je broodrooster opwarmen en weer een ochtend genieten van al dit lekkers!

Gepubliceerd op 13 november 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2020
steak tartare
 
Steak Tartare met gepocheerd kwartelei

Steak tartare is een van mijn lievelingsgerechten. Hoog tijd dus het recept voor de allerlekkerste steak tartare met jullie te delen.
30 november 2020
mosterdsoep
 
Geroosterde bloemkool & mosterdsoep

Een goedgevulde maaltijdsoep met geroosterde bloemkool & mosterd. Dat is een kom bommetje vol vitaminen én smaak. Puur comfortfood.
28 november 2020
linzenpasta met rode saus
 
Linzenpasta met Marinara pastasaus

Wist jij dat linzenpasta 2x zoveel vezels en eiwitten bevat dan gewone pasta? Maar heb je zelf al eens geproefd hoe lekker linzenpasta is? Ik laat het zien!
26 november 2020
Muffins met mokkacrème
 
Gingerbread muffins met mokka botercrème

Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet. Want oh want zijn ze lèkker!
26 november 2020
cottagepie
 
Smulpaapje weekmenu – week 49

Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
25 november 2020
snijbonenschotel-web2.jpg
 
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.