Speculaaswafels met kaneelboter



Wie zoet is, krijgt lekkers. Als ontbijt zelfs al! Want deze speculaaswafels zijn zoet, maar oh zo lekker! Versgebakken op je bord.

Nog bijna voor ik ze op de foto had staan waren ze al bijna op. Zo hard gingen deze speculaaswafels, die ik maakte met het oog op Sinterklaas. Want zeg nou zelf, speculaas kun je wel op ieder moment van de dag eten. Zeker als het in een wafel bij je ontbijt zit!

Oh en de kaneelboter voor op je warme wafel is optioneel, maar wel echt heel erg lekker voor erbij….

Voor 16-18 speculaaswafels

  • 4 eieren
  • 75g witte basterdsuiker
  • 100g donkere basterdsuiker
  • 250ml melk
  • 350g bloem
  • 3tl speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 2tl bakingsoda
  • 2tl bakpoeder
  • 125ml zonnebloemolie

Voor de kaneelboter

  • 60g zachte roomboter
  • ½ tl kaneel
  • 40g maplesyrup (of honing)

Verder nodig: mixer – wafelijzer – rooster

speculaaswafels

Speculaaswafels

Voor de speculaaswafels mix je de eieren 2 minuten met een mixer, zodat ze lichter van kleur en luchtig zijn. Voeg dan de beide suikers toe en mix dit een minuut mee, tot het is opgenomen. Dan de melk erbij en kort mixen. Meng de bloem met de kruiden, bakingsoda en bakpoeder en voeg die geleidelijk toe, terwijl je mixt. Tot slot de olie erbij en mix tot je een mooi glad beslag hebt. Verwarm je wafelijzer nu, tot ‘ie goed heet is.

Kaneelboter

Hiervoor meng je alle ingrediënten tot een gladde boter. Zet die in de koelkast om weer op te laten stijven. Je hebt nu je handen vrij om de wafels te bakken. Schep een juslepel beslag in je ijzer en bak volgens instructie van je eigen ijzer tot ze mooi goudbruin zijn. Haal eruit en laat op een rooster afkoelen en knapperig worden. Bak zo door tot je beslag op is. Serveer de wafels met de kaneelboter. Mmmmmmmm!

Wafels bewaren – invriezen

Met dit recept maak je behoorlijk veel wafels, maar gelukkig zijn ze goed in te vriezen. Je kunt ze vanuit de vriezer zó bevroren in je broodrooster opwarmen en weer een ochtend genieten van al dit lekkers!

Gepubliceerd op 13 november 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.